Ozbrojené síly Ukrajiny varovaly obyvatele Pjervomajska, že za tři dny bude město zničeno

26. 11. 2014  zdroj
V sociálních sítích se bleskově šíří informace, že brzo dojde k útoku na město Pjervomajsk v Luhanské oblasti ukrajinskou armádou. „Karatelé dali 72 hodin na vystěhování obyvatel z města. Je nařízeno opustit město. Řekli, že bude srovnáno se zemí.“ – napsal jistý opolčenec.
Oznámení okomentoval novinář a vojenský expert Aleksandr Žilin. Podle jeho slov zástupci ministerstva obrany skutečně varovali, že město bude fakticky zničeno. Vyzvali lidi, aby opustili své domovy dobrovolně, prý z humanitárních důvodů – aby nebyli zabíjeni civilisté.

„Je to jistý druh psychologického působení, aby lidé opustili území. Buď utíkejte do Ruska, nebo vás zničíme,“ řekl. Přitom zdůraznil, že ve městě opolčení už dávno není, protože zaujalo bojové linie v polích. OSU (ozbrojené síly Ukrajiny) se chystají bombardovat infrastrukturu města, aby se sem lidé už nikdy nemohli vrátit. Nutno podotknout, že takové konání ministerstva obrany je spojeno s návštěvou amerického viceprezidenta Josepha Bidena v Kyjevě, který zřejmě dal příslušné instrukce.

„Mluvit o humánnosti, je vrchol cynismu. Cílem USA je přece válka, válka jako nástroj destrukce státu a všech jeho složek, aby byla celá oblast přivedena do totálního rozkladu, a pak bylo možné najímat ozbrojené oddíly k boji s Ruskem,“- vysvětlil novinář.

Jak známo, včera začalo bez jakéhokoli varování masové ostřelování Pjervomajska z Gradů ukrajinské armády.