Šiklová toho asi nechápe příliš mnoho

Luděk Prokop.

7. 11. 2014
Paní socioložka nechápe, že nazývat bombardování, při kterém jsou masakrováni civilisté včetně dětí, bombardováním humanitárním, je vrcholem cynismu. Ohánět se tvrzeními, že Havel bombardování nenařizoval a následně dokonce tím, že Havel bomby neházel, vyžaduje notnou dávku otrlosti se zaslepenou hloupostí. V tomto punktu nikoho nemůže omlouvat ani to, že specifika předvedeného způsobu myšlení je předurčena vystudováním vysoké školy, přísně výběrové Filosofické fakulty prestižní UK, v tuhém totalitním období.


Tituly PhDr. Jiřiny Šiklové, CSc., ani ocenění „Žena Evropy“, či medaile a plakety za zásluhy, by jí nemusely vést k mylnému domnění, že může chodit na polemiky, v daném případě s Jaroslavem Foldynou, zcela nepřipravena a tam, obrazně řečeno, vařit jenom z vody.

V takovém případě by nemohla (nehledě k rádoby vtipné poznámce o lehce senilní mentalitě pana prezidenta), vyjadřovat nechápavý údiv, proč se prezident vrací k něčemu tak nevýznamnému, jako je jedna skupina. Na místo toho, aby dávala najevo, že hovoří o něčem, o čem nemá ani páru, věděla by, že ona nevýznamná skupina byla oceněna Cenou Václava Havla za kreativní disent a její favorit Schwarzenberg se k té nevýznamné skupině vyjádřil takto:

“Velice vás obdivuji. Držte se. Rusko získá svou důstojnost a svobodu. Všichni na vás myslíme. Pokouším se je podpořit, poněvadž ty holky jsou opravdu báječné, já je opravdu obdivuji. Je dobré upozornit ruské politiky, že někoho zavřít kvůli představení je v dnešní době opravdu poněkud mylné“.

Vedle názvu skupiny, na kterém překlad do češtiny nemůže ani prezident nic změnit, by ukázka z její tvorby mohla objasňovat z kontextu vytrženou takzvanou vulgaritu prezidenta. Nikoli však onen veliký obdiv od noblesního Schwarzenberga, nebo důvod pro udělení Ceny Václava Havla, které ať chceme či nikoli, odnímá této skupině nevýznamnost, přiřčenou jí zásluhou lajdácké nepřipravenosti socioložky Jiřiny Šiklové.

Ukázka z tvorby: Černá kutna, zlaté nárameníky a všichni farníci se plazí k pokloně.
Zjevení svobody na nebesích. …Hovno, hovno, hovno Boží
Hovno, hovno, hovno Boží. … Lépe kdyby v Boha, vymrdanec, věřil…

Závěrem si dovolím čtenářům vřele doporučit článek v Parlamentních listech, rozhovor, (dle mého mínění s vynikající žurnalistikou)  „OKNO DO SVĚTA TEREZY SPENCEROVÉ“ Kundí vzpoura (6.11.2014)