Teroristé “DLR” a “LLR” dělají “pseudovolby” na okupovaných územích

2. 11. 2014, zdroj: obozrevatel, komentáře NR

Jak píší o dnešních volbách na východě Ukrajiny ti, kteří fandí Kyjevu? Vybrali jsme ukázku z dílny “Obozrevatel”. Je dobré mít info z obou stran a závěry si dělat sám.

Obozrevatel:
Teroristická “LLR” a “DLR” 2. listopadu v rozporu s minskou dohodou provádí na okupovaných územích takzvané “volby vedení a poslanců.”
Komentář NR: redaktůrci by si měli lépe prostudovat dohody z Minsku. Že už jim to není trapné… A jsme svědky nejspíše prvního pokusu v dějinách lidstva, kdy volby organizují “teroristé”.

O: Vůdce “DLR” Alexandr Zacharčenko řekl, že po “volbách” na východě Ukrajiny “zvolení poslanci zformulují ústavu”. Prezident Ukrajiny Porošenko je přesvědčen, že civilizovaný svět je nikdy neuzná. Ve stejné době, Moskva, na rozdíl od celého světa je připravena přijmout výsledky pseudovoleb.

A. Zacharčenko – asi jdoucí k volbám. Foto není okomentováno, ale jistě má budit dojem voleb pod dohledem ozbrojenců. Pravdou je, že takto kráčet k volbám, v případě A. Zacharčenka, je dost velká odvaha.

“Obozrevatel” předkládá čtenářům chod událostí (stav k 18:37):
18:37 V den voleb v Lugansku před ruským divadlem vystoupila ruská zpěvačka Vika Cyganova. Umělkyně otevřeně podporuje teroristy “LLR” a “DLR”.
Komentář NR: nedávno (16.10.2014) nám na NR zpívala spolu s P. Matrjoničevem zde. Nejsme my napůl také teroristé?

18:20 Na pseudovolby v Doněcku jdou s pasy SSSR.
Komentář NR: zcela jistě neplatnými, tedy především jde o recesi, ale redaktůrkům to hned poslouží jako drobnůstka pro zpochybňování voleb.

17:45 “Věstník” teroristů “DLR” varoval, že “ukrajinská armáda jede k nim”

16:55 Novinář propagandistického ruského televizního kanálu Russia Today Graham Phillips v Twitteru publikoval foto hlasujícího 16 letého mladíka na “volbách” teroristů na okupovaném území na východě Ukrajiny.
Komentář NR: redaktůrci asi nevědí, že hlasovat v těchto volbách mohou lidé od 16 let.

16:40 Poradce vedoucího bezpečnostní služby Ukrajiny Markijan Lubkivskyj ve svém Facebooku oznámil, že Ruská federace plánuje využít “volby” v “DLR” a “LLR”pro doplnění počtů svých ozbrojených sil jednotek.
Komentář NR: tihle poradci SBU už toho napovídali opravdu hodně…

16:05 Předseda tzv. ústřední volební komise samozvané LLR Sergej Kozjakov oznámil prodloužení “hlasování” na 22:00.
Komentář NR: z důvodu velké účasti voličů, patřilo by se doplnit. Ale to se tak nechce přiznat, že Obozrevateli?

15:30 V Lugansku voliče nalákali k volbám “sociálními kartami”, které rozdají každému, kdo je chce:

Komentář NR: To udělali náhodou šikovně. Proč chodit na “úřad” dvakrát? Zvlášť v dobách, kdy není na ulici vůbec bezpečno a úřady to také nemají lehké.

15:00 Akce s názvem “Donbas proti teroru” se konala v centru Kyjeva, v blízkosti hlavní pošty. V rukou lidé drželi ukrajinské vlajky a transparenty “Ne nelegitimním volbám v Donbasu”, “Donbas je Ukrajina!”. Akce se zúčastnilo asi padesát lidí. Podle demonstrantů má akce za cíl ukázat, že Donbas vždy byl a bude ukrajinský region, bez ohledu na jakékoliv “volby”, tzv. LLR a DLR. 

Komentář NR: Tak to byla opravdu masovka. Na fotografii je 31 z “asi 50” demonstrujících (možná jsou ti všichni). Že by docházely zelené papírky?

Komentář NR: …atd. atd. Máte-li čas a chuť, klikněte si na “Obozrevatel” a pokračujte v krasojízdě… Uvidíte, jak je snadné “odstřelit” volby, ve kterých se vyjádří drtivá většina obyvatel, a označit je šmahem za neplatné a teroristické. Zvláštní, že se hlas lidu někdy nehodí a jindy jo.

překlad: P. Ďoubalík