Ti Vám ale v USA pěkně vymyli mozek, pane Sobotko…

28.11.2014  zdroj
Bohuslavu Sobotkovi fakt důkladně ve Washingtonu vymyli mozek. Zatímco před odjezdem přece jenom měl okamžiky určité racionality, po návratu co výrok, to hlas kovaných jestřábů z Pentagonu…

Už z Bílého domu sebevědomě prohlásil, že si tedy bude muset s prezidentem promluvit, že by to tak tedy nešlo s těmi jeho výroky na adresu Ukrajiny. Nyní, kdy Zeman jen zopakoval známou tézi Henryho Kissingera (pro zajímavost, nepochybně nejvýznamnějšího ministra zahraničních věcí USA po roce 1945) o potřebě finlandizace Ukrajiny a po té, kdy tři dny předtím se podobně vyjádřil ministr zahraničních věcí SRN (SPD) Frank-Walter Steinmeier, že přijetí do EU a NATO Ukrajiny je nereálné, Sobotka prohlásil, že to tedy ne a je právem Ukrajiny se rozhodnout o své budoucnosti.

Nevím, zda Sobotka ví, kolik bije.

Ukrajina si klidně může odsouhlasit v referendum o vstupu do NATO a přesto každý průměrně myslící člověk ví, že její přijatí za člena by bylo pro svět sebevraždou. Druhý den po přijetí by Kyjev za účasti Porošenka a Jaceňuka vystřelil zbylé rakety na Rusko a 3. světová by tu byla jako na koni.

Český premiér Bohuslav Sobotka (vlevo) ve Washingtonu s americkým viceprezidentem Joe Bidenem. Foto: Odbor komunikace Úřadu vlády ČR

Arogantní Bildt – ministr to zahraničních věcí Švédska se ironicky ptal prezidenta Zemana, zda má zprávy zpravodajských služeb. Bohudík do týdne vláda, ve které byl členem, byla smetena.

Nuže, já se ptám Bohuslava Sobotky, ne zda má tajné svodky našich tajných služeb.

Mně prostému občanovi postačí si jednou za den kliknout na www.pravednes.cz a jsem dokonale informován.

K tomu, abych měl jasný názor nepotřebuji vůbec ruské sdělovací prostředky a už vůbec ne nějakou propagandu.

Stačí Bohuslave Sobotko se denně na 25 minut do tohoto českého portálu začíst a budete mít jasno. Zkuste to.

Vím jasně, že u moci v Kyjevě jsou dva šílenci – prezident Porošenko a premiér Jaceňuk.

Vím jasně, že se oba oficiálně hlásí k odkazu ukrajinského nacisty Štěpana Bandery, jehož genocidní chování i např. ve vztahu k volyňským Čechům často šokovalo svou brutalitou i Němce, a že ze dne založení Ukrajinské povstalecké armády, která páchala masová zvěrstva udělali národní svátek.

Vím jasně, že rukou společnou a nerozdílnou pod záminkou boje proti teroristům jejich gardy srovnávaly domy, školy, nemocnice na východě Ukrajiny, dnes Novorosijsku se zemí.

Vím jasně, že se už nikdy Novorosijsko nespojí se západní Ukrajinou a racionálně vzato, je to jedině moudré řešení jak pro západ, tak pro východ Ukrajiny.

Vím jasně, že před majdanem Ukrajina sice nevzkvétala, ovšem dnes je její situace katastrofická. V  nejlepším případě bude trvat nejméně 10 let, aby se alespoň trochu přiblížila ekonomickému i sociálnímu stavu před listopadem 2013.

Takovou zemi přijmout nelze. A když, tak mnohé země z NATO ihned vystoupí.

Bez mučení přiznávám, že za blázny a šílence ve světové politice pokládám korejské vůdce z rodiny Kimů.

Ovšem svou úvahou, že by se Ukrajina mohla stát členem NATO, se jim Bohuslav Sobotka velmi přiblížil.