Ukrajina ztratila 8000 vojáků, do nemocnice bylo přiváženo 400 těžce raněných za jeden den – řekl průzkumník trestného praporu “Ajdar” (video)

23. 11. 2014  zdroj
Velitel 1. rozvědné roty praporu “Ajdar” Sergej Ovraško řekl, že oficiální ztráty obou stran jsou silně podhodnocené.
Podle něj v době takzvané ATO (protiteroristická operace) ztratila ukrajinská armáda 8000 vojáků.
“Ztráty ‘Ajdaru’ byly velké, někde okolo 100 lidí. To je velká ztráta. Celkové ztráty armády značně snížili. Podle mých výpočtů ztratila Ukrajina asi 7-8 tisíc vojáků, kteří byli zabiti a asi 20.000 zraněných.

Ležel jsem v nemocnici a viděl jsem, jak přilétaly ‘borty’*/. 9 “bortů” za jednu noc a 5-6 ráno. A když má “bort” průměrně 40 lidí, tak jsem to vynásobil deseti a dostat 400 lidí denně. To byli pouze “těžcí”, které vozili do Kyjeva.

Máte-li to násobit 30 dny, tak si to spočítejte. A je tu nemocnice v Charkově, Vinici, Lvově. Kdo nerozumí, nerozumí. Ve skutečnosti jsou ztráty mnohem vyšší, než se oficiálně přiznává,“ – řekl Ovraško.

Podle jeho mínění proti ukrajinské armádě bojuje ruské armáda, která ztratila 50.000 mrtvých a raněných.

 A redakce opolčenského serveru se ptá:
Odkud bere průzkumník trestného praporu Ajdar takové podrobnosti, když v ruské nemocnici neležel? Zřejmě informace čerpal od nejčestnější médií na Ukrajině, když tvrdí, že:

“A Rusové mají ztráty ještě vyšší – 20 až 24 tisíc mrtvých a více než 30.000 zraněných. Proč si myslíte, že se zastavili. Proč nepokračují v útoku? Příměří nefunguje, bojuje se, jak se bojovalo,”- řekl “ajdarovec”.

– – – 

*/ bort – paluba, prkno – raněné z fronty sváželi letadly, na hož palubu (bort) se vešlo maximálně 40 raněných vojáků
Video zde.