Protiruská soutěž ukrajinských studentů


8. 12. 2014     zdrojzde
Gymnázia ukrajinského Nikolajeva provádějí různé charitativní akce, zaměřené na shromažďování teplého oblečení a finančních prostředků pro ukrajinskou armádu, bojující na jihovýchodě země. Někdy kreativita školáků zachází daleko nad rámec zdravého rozumu.


Informační zdroj města nikolaev-city.net uvádí, že v rámci dobročinných trhů byla provedena školní soutěž o nejlepší výrobek.Vítězem se stala 8.a Prvního národního gymnázia, která předváděla kompot “Krev ruských nemluvňat” a další jídla s neméně barvitými názvy: “Tanky na Moskvu”, “Žluto-modré hvězdy na Kremlu”.Třída se stala absolutním vítězem.

Jak řekly samy děti, názvy jim napověděli učitelé.

Na školních trzích v Nikolajevu prodávaly děti “Mozek Žirinovského”, “Syrniky s moskaly” a rozdávaly “Krev ruských nemluvňat”

…Jídla osmáků, vystavená na prodej, však vyvolala pobouření veřejnosti. Například web “Russkaja vesna” to označil za “šílenství uvědomělého militarismu.”

Mnozí Nikolajevané jsou také pobouřeni tím, že tak agresivní názvy jídel vedení školy, pedagogický sbor a také organizátoři akce dovolili veřejně vystavit, tím spíš – na prodej…

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová