Viníkem jatek na Ukrajině je prý Evropská unie

29.12.2014  Vaše věc
 

Viníkem válečných jatek na Ukrajině je Evropská unie a ne Vladimir Putin, píše komentátor britského listu “The Telegraph” Christopher Booker. Právě uvedení v omyl západní veřejnosti ohledně příčin událostí na Ukrajině, je podle britského novináře jednou z nejpodivnějších a nejvíce zarážejících událostí právě končícího roku.

“Konflikt byl ukázaný jako důsledek výlučné viny „diktátora“ Putina, srovnávaného s Hitlerem,“ píše Booker. Média obviňují Putina z připojení Krymu a podpory separatistů na východě, ale zapomínají že je to „Evropská unie usilující o připojení kolébky ruské identity k vlastnímu imperiu,“ dodává expert. “Bezlítostná expanze Evropské unie má za cíl vyeliminování nacionalismu,“ píše dále Brooker. „A nacionalismus získal tvář prezidenta Putina,“ dodává.

Podle autora komentáře „Putin a jeho lidé za to mohou zaplatit velkou cenu, ale nemohla být řeč o zacházení ´s ruským medvědem´ takovýmto způsobem“. Booker soudí, že „bylo absolutně předvídatelné,“ že reakce Ruska a rodilých Rusů bude právě taková, jako je na východě Ukrajiny. Připomíná, že 82 procent obyvatel Krymu jsou lidé hovořící rusky. Navíc, kdyby Ukrajina vstoupila do NATO, aliance by získala v regionu další záchytný bod na účet Ruska – konstatuje Christopher Brooker na stránkách britského listu “The Telegraph”.