Vyměnit Mercedes za osla

22. 12. 2014    zdroj
Poslanec Nejvyšší rady za “Blok Petra Porosenka” Sergej Kaplin si myslí, že premiér Ukrajiny Arsenij Jaceňuk by si měl vyměnit služební automobil Mercedes za levnější vozidlo. Tento názor vyjádřil, když ho rozhořčila cena zimní pneumatiky pro automobil hlavy vlády. Informace byla zveřejněna 112.ua.


“Jaceňuk si nedávno koupil zimní pneumatiku na Mercedes, který měl dříve Azarov (bývalý premiér Nikolaj Azarov za prezidenta Viktora Janukovyče (pozn.”Ленты.ру”) a nyní ho má on. Jedna pneumatika stojí 42 tisíc hřiven. Je to plivnutí do duše a tváře celé země,” řekl Kaplin s tím, že pneumatika byla zakoupena ze státních prostředků.

Podle něj je nezbytně nutné v současné složité ekonomické situaci “šetřit na všem: na poslancích, soudcích, státních zástupcích, na asistentech, provozu ministerstev.” “Myslím, že bys měl jezdit na oslu, dokud je země v takové krizi”, navrhl poslanec.

20. prosince prezident Ukrajiny Petr Porošenko spočítal, že vojenská operace na jihovýchodě země stojí Kyjev každý den 100 milionů hřiven (asi 6,3 miliónu dolarů).”To je obrovská částka pro naši zemi. Ale na obraně šetřit nebudeme,” řekl Porošenko.

přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová