Dmitrij Jaroš: Porošenka a Jaceňuka svrhnou na jaře

obrázek: Ďouba

10. 1. 2015, zdroj: zde

Lídr Pravého sektoru Dmitrij Jaroš označil všechny aktuální politické představitele Ukrajiny jako “dočasné” a předpověděl lidové povstání za šest měsíců

Pro Porošenka, Jaceňuka a Turčinova má Pravý sektor spoustu otázek, řekl Jaroš. Ale považuje za předčasné vypořádat se s nimi, dokud existuje “vnější nepřítel”. Uvedl to ve vysílání ukrajinské televize.

Podle slov nacionálního-fašisty (По словам национал-фашиста), vláda při vytváření zákonů a rozpočtu by neměla zapomínat na armádu, ale ani na sociální oblast.
“Mohou zabezpečit armádu, ale zároveň zcela zničit sociální oblast a způsobit tak sociální nepokoje v zemi, v týlu. Vládu odstraní lidé a my je nezastavíme, tyto lidi, protože jejich hněv bude oprávněný. Na jaře je svrhnou a bude. Všichni budou suspendováni – i Porošenko i Jaceňuk a další” – řekl Jaroš.
Podle šéfa Pravého sektoru je postavení současné kyjevské vlády mnohem problematičtější než bylo za prezidenta Viktora Janukovyče.
“Za Janukovyče fungoval systém – za ním stály ozbrojené síly, policie, ale kdo bude chránit tyhle? Máme k nim mnoho otázek, ale jako ukrajinští nacionalisté vycházíme z pozice “neudělat žádnou škodu státu.” A mohlo by se státu ublížit tím víc, když je vnější nepřítel” – řekl Jaroš.

pozn. NR: Podle Jaroše je svrhnou na jaře. Do té doby tedy ale musí zmizet Rusko – “vnější nepřítel”. Tak to je napínavé!

Dmitrij Jaroš (Foto M. Voskresenskij)