Nejmenoval jsem Šafaříkovou, přesto jsem s géniem zase prohrál…

Břetislav Olšer
9. 1. 2015 blog idnes


Nositelky Ceny Václava Havla za kreativní disent…
Moje valašská taktnost mi včera nedovolila jmenovat ve svém blogu redaktorku Literárních novin Kateřinu Šafaříkovou, abych ji neztrapnil pro její tragikomicky poplatný text “Proč Zeman lže o Ukrajině?”, o němž jsem se zmiňoval. Za dobrotu na žebrotu, aneb Zrob susedovi dobře, os.re ti plot. A také že jo; den poté vyšel v LN další článek o tom, jak prezident tají svůj zdroj z demonstrace na oslavu 106. narozenin Stepana Bandery.

Osobně mě zaujala část tohoto článku, v níž figurovalo i mé jméno. Překvapilo mě to, hlavně však na vteřinu nadzvedlo, ale na druhé straně jsem vzápětí zažil pocit satisfakce, kdy jsem mimo jiné napsal v blogu o českém mediálním Ovčákovu, cituji: …”Včera zvláště výrazně zazářila redaktorka, co napsala, že Miloš Zeman lže opakovaně, ale na začátku roku 2015 obzvláště. Napřed lhal během prezidentské kampaně, pak o 17. listopadu, poté když překládal Pussy Riot, čerstvě opět s tragických příběhem oslav 106. výročí narození Stepana Bandery. Řekl totiž, že demonstranti v Kyjevě měli křičet: Smrt komunistům a židům. Znám Kyjev, nesnáším Banderu a věřím, že zmíněné redakce mají jistě jazykově vybavené pracovníky, takže jim nebude činit potíž přeložit z videa to, co lidé v průvodu povykovali…”

Šafaříková však vyňala z tohoto mého textu, který převzal proputinovský web Czechfreepress z blogu na iDnes, pouze titulek: “Likviduj Židy, Poláky, komunisty, nič je bez milosrdenství” + video. Vypadalo to, že jsem si tato slova sám vymyslel, byť jsem v článku uvedl, že jde o ducha banderovské tradice. Typická demagogická manipulace. Pokud by se Šafaříková chtěla skutečně dopátrat, oč šlo na Majdanu a v průvodu Banderovců, jistě by si jako novinářka zjistila, odkud se vzala ona slova o likvidaci Židů, Poláků a komunistů. Nezjistila, jelikož nechtěla, poněvadž poté by její slátanina ztratila smysl. Nezajímalo ji totiž pranic, zda je to pravda, ani to, že Bandera se svými zločinci zlikvidovali na 150 tisíc žen, dětí a starců. To je přece to podstatné a ne jak tuto hrůzu mučení popsal prezident Zeman. Prostě se to stalo a nejde to “zamluvit” posíláním e-mailů na prezidentskou kancelář, aby předala důkazy o pravdivosti Zemanových slov. Ovšem, kdo předá čtenářům slova o pravdivosti toho, že Banderovci vraždili a mučili, kde a kdy se dalo; to je to nejdůležitější…
Zda si to prezident vymyslel či nikoli, není vůbec relevantní, ale jde o fakt, že ještě v roce 2015 někdo oslavuje masového vraha, jehož hrůzy jsem doložil na velmi výmluvném odkazu i s výzvou pro redaktorku, aby si v něm vše prostudovala. Jak jsem se včera ráno přesvědčil, pan prezident Zeman se nemýlil ani ve svém bonmotu, kdy řekl: “Zjistil jsem, že největší počet pitomců na metr čtvereční je mezi novináři.” To platí též o demagogii Šafaříkové, kterou nezajímalo pozadí kolem Stepana Bandery, ale pouze konstatování Miloše Zemana o zběsilostech v dnešní Ukrajině, kde se odehrávaly neuvěřitelné ukrutnosti. Je proto úplně jedno ve světle těchto faktů, zdali a co demonstranti vykřikovali.

Převlečení komsomolci za neonacisty ruského ražení s ukrajinskými a banderovskými vlajkami…?

Každý soudný člověk už ví, že Organizace ukrajinských nacionalistů OUN vznikla roku 1927 ve Vídni, kde se uskutečnila konference Ukrajinců, kteří emigrovali z vlasti, jejímž závěrem a usnesením bylo vytvoření organizace, hájící zájmy všech Ukrajinců a vytvoření samostatné Ukrajiny pod ochranou nacistického Německa. Rozsáhlá instrukce vypracovaná v květnu 1941 „Boj a činnost ukrajinské OUN v období války” obsahovala speciální paragraf o „očistě území od nepřátelských elementů” – hlavně Židů. S. Bandera se obrátil na své stoupence s heslem, které nepotřebuje žádné komentáře: „Národe! Věz! Moskva, Polsko, Maďaři, židovstvo – jsou tvojí nepřátelé. Likviduj je! Likviduj Židy, Poláky, komunisty, nič je bez milosrdenství…” Vyvraždili na sto tisíc Poláků.
Stačilo to, redaktorko Šafaříková, do LN napsat, aby bylo jasno o mém titulku, že jsem si ho nevycucal z prstu. Došlo mi, že vás nezajímalo ani video s pochodem Banderovců; nevěřím, že jste si slyšitelné části výkřiků nenechala přeložit, abyste pochopila, že pro nic za nic jsem proruský, když dav skanduje o další likvidaci, tentokrát Ruska. Masový vrah Bandera vás nezajímá, ale co kdyby někdo nesl portrét Hitlera? Také nic? Je neuvěřitelné, co všechno může člověk udělat pro svoji anální žurnalistiku. Na rozdíl od vás, já to svoje blogerství dělám zcela zadarmo, neplatí mě ani Putin, ani Rusko, ani americká ambasáda v Praze. Copak asi napíše paní Šafaříková o brutálním zavraždění deseti novinářů a dvou policistů v Paříži. Bude dál drze vyzvídat po Zemanovi, jaká hesla vykřikovali Banderovci v Kyjevě a pořád bude netečná ke krutému mučení OUN, jejichž oběti dosáhly statisíců…?

Včera mi byl bez jakéhokoli upozornění stažen blog a mé jméno z VIP blogerů, k radosti všech Studených, Horkých, Teplých, Kulových a stejskajících si žalovníčků… Prezident Zeman nelže dle vyjádření admina – pro nepřijatelný obrazový obsah byl stažen z hlavní strany. A přitom se grupensex provozující pilíře Pussy Riot tolik líbí zpěvačce Kubišové, biskupu Malému či spáči Karlu Schwarzenbergovi, co má pletky s lesbičkou Vopěnkovou… S těmi nejmorálnějšími osobnostmi Česka, jimž je zřejmě nějaký nepřijatelný obrazový obsah ukradený, spíš naopak. A pryč s důkazy o tom, jak mistrně mučili Banderovci ženy a děti, aby byl důvod vydírat Zemana… Hlavní poprask však nastal, když punkáčky Pussy Riot získaly letošní Cenu Václava Havla za kreativní disent a to se mezi pravdoláskaři počítá; nedotknutelné “pussy”… Cenzura, nebo jen závist karmy na hranici 40, možná i víc, se skoro pěti sty doporučujícími hlasy a více než pěti tisíci čtenáři při blogu staženém do “soukromých”…?
Inu, třešničkou na dortu je prohlášení Karla Schwarzenberga, které pronesl v přímém přenosu v ČT, kdy dokázal, že ke svému spaní dokonale zvládne i pozici ve stoje… Je možné brát vážně stále méně srozumitelnější projevy narkoleptika o tom, že slova prezidenta Zemana na adresu Ukrajiny “představují momentálně největší zátěž české zahraniční politiky”, čímž z ostudy vyloučil svoji osobu, která totiž usíná nejen v české Sněmovně, ale rovněž na jednáních NATO, OSN či OBSE, uznání Kosova nevyjímaje…

PS: Oficiální 25bodový program NSDAP vznikl již v roce 1920… Německá dělnická strana (DAP), založená v lednu 1919, byla o rok později přejmenovaná na Národně socialistickou německou dělnickou stranu (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei – NSDAP).