Média (nejen) o ukrajinském konfliktu 18.2.2015

napsal vlk
19.2.2015  Kosa zostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/
Dnešní mediální zrcadlo je nastaveno velmi jednoznačně – zná jen dvě věci

1- Ukrajinská armáda opustila Děbalcevo
2- Děbalcevo je hrubým porušením Minských dohod.

Je celkem jedno, co z informačního mainstreamu zachytíte, všude se dozvíte, že tedy jako ano, bohužel, povstalci jsou v Děbalcevu, ale vlastně, no ono to bylo tak, že holt ukrajinská armáda spořádaně a plánovaně ustoupila.
Že útok opolčenců na Děbalcevo je opovržení hodným porušením závazků, přijatých v Minsku a  opět jen potvrzení, že se Rusku nedá věřit. A vůbec válčilo tam Rusko!

Nemá smysl, abych dával odkazy v tomto směru. Cokoliv otevřete na internetu nebo v tištěných mediích, všichni z hlavního proudu informují úplně stejně. Totéž rozhlas nebo televize. Naštěstí vy chodíte číst na Kosu (a na Novou republiky – pozn.redakce NR). Tady se dozvíte věci! Však počkejte,co jsem si dneska pro vás nachystal, je tam minimálně jedna analýza, kterou byste rozhodně ani ve snu nečekali!

Ale po pořádku – nikoho z těch intervjůků ani nenapadne se ptát, proč k debaklu ukrajinské armády u Děbalceva došlo? Jestli mu šlo zabránit? A zejména, zda zřejmě tisíce zabitých ukrajinských vojáků, při nesmyslné obraně výběžku, byly nutné. Stačilo jenom, aby Porošenko v Minsku přiznal skutečnost, která byla jasná a prokazatelná a  zřejmá – že Děbalcevská kapsa už několik dní neexistuje a změnila se v Děbalcevský kotel! Že Ukrajina nemá sílu toto obklíčení prorazit.

Porošenko lhal v Minsku, lhal celé Ukrajině, lhal svým vojákům a  jejich rodičům a také celému světu, který ho ještě bere. Ještě včera ráno kyjevské vojenské autority žvanily cosi o cestě života, kterou prý mají pod kontrolou a kudy do Děbalceva dovážejí zásoby. A během pár hodin se fronta zhroutila! Přesně tam, jak prý informovala náš parlamentní výbor pro obranu česká tajná služba.

Pardon, omlouvám se – ukrajinská armáda samozřejmě organizovaně a  plánovaně opustila svoje pozice a to se vší technikou a zaujala plánovanou linii obrany! Porošenko lže prostě už celý týden. Naposled včera večer na tiskovce, kterou přenášela i ČT 24. Drze a bez nejmenšího studu. A  český a  světový mainstream to po něm opakují a  dělají, že to je pravda pravdoucí! Takže mi nezbývá, než sem dát video a  to velmi drastické, jak vypadala ta údajná „cesta života“, kterou prý drželi Ukři mezi Arťomovskem a Děbalcevem, protože obklíčení přece nebylo! To je první část videa. Ta druhá a delší ukazuje, jak to s Ukry vypadalo v Děbalcevu, odkud se prý stáhli v podstatě beze ztrát a se vší technikou! Opakuji, jen pro silné žaludky. A možná i tak nebudete na zítřek moci usnout! A YouTube bude chtít potvrdit, že je vám víc než +21.

Nezkoušel jsem na tomhle krátkém záznamu spočítat mrtvé, jakkoli jde jen o dvě malá místa z velkého boje, ale jistě jich je víc než těch 22, co včera oznámil ukrajinský generální štáb! Výsledkem té organizovanosti je, že opolčenci  jen v samotném Děbalcevu hlásí, že jsou prý 2 000 až 3 000 mrtvých kyjevských!

Pamatuje si ještě někdo, že Porošenko a  ukrajinský generální štáb naposledy předevčírem odmítli a  to velmi příkře, nabídku povstalců na odchod ukrajinských jednotek tzv. zeleným koridorem, kudy byly ochotni nepřátelské síly propustit. Samozřejmě beze zbraní. No vlastně on včera, po té naprosté a totální krvavé porážce znovu vykřikoval, že žádné obklíčení nebylo. Což už bylo zjevně moc i na takového Míru Karase a KyjevAktuálně.cz

Nicméně ta hnusná šílená ulhaná propaganda pracuje na plné obrátky. Ukažme si jak. Dám sem nejdříve video, z produkce Rossia Today, jak se Ukři, kteří se vzdali, sunou beze zbraní pod kontrolou opolčenců. Prostě štrůdl zajatců.

A podívejme se, co z toho udělal a západní propaganda!

Porošenko a celý západ jsou vzteky doslova v jedné pěně. Proč? Co jim bránilo v Minsku pojednat a projednat problém kotle a najít rozumné východisko? Ne, kyjevská pýcha a  umanutá potřeba dělat gesta za každou cenu několika panáků, kteří pracují v  cizím zájmu, měla cenu tisícovek životů obyčejných ukrajinských vojáků a  byla nad zdravý rozum jak Porošenka a jeho vládní kamarily, tak Merkelové a Hollanda. Jejich schopnost přivést Porošenka k rozumu zřejmě začala a  skončila u toho, že ho vůbec do Minska dovlekli. Donutit ho uznat realitu už asi bylo za hranou jejich možností! Takže nejméně 2 000, ale spíše jednou tolik, zmařených životů! Jen proto, aby neutrpěla prestiž pár kyjevských gaunerů, kteří rozpoutali a udržují v  chodu nesmyslnou válku. Řekl bych já. Ale s překvapením v  dalším zjistíte, že nemusím mít s předchozím tvrzením vůbec pravdu. Že to celé může být daleko absurdnější!

Ale než k tomu dojdete, tak ještě pár vlčích úvah.

Mimochodem, v téhle souvislosti – všichni kritizují Rusko, že nezastavilo povstalce v tažení na Děbalcevo. A opět hrozí sankcemi! Pamatují si ještě ti rozhořčení kritici, že před pár dny naposled rozšířili jejich seznam jako svérázné „poděkování“ Moskvě za to, že dotlačila opolčence k podpisu dokumentu, který podepsat nechtěli? Kdyby to šlo, tak bych se docela rád zeptal Merkelové, zda jí nepřijde logické, že při tomhle přístupu jí osobně a dalších evropských potentátů, Putin a spol neviděli nejmenší důvod, proč se angažovat a útok zastavit? A  další sankce? Tak ty přijdou tak jako tak.

Ať Rusko udělá cokoli. Zdá se, že na to v Moskvě už přišli. V Bruselu a  Washingtonu si nejspíš pořád myslí, že mohou přitápět pod sankčním kotlem. Včera to udělal Kanada.

Nijak mne nepřekvapilo, že cílem jejího dalšího trestání je Rosněft. Kanadský postoj mi byl dlouho nesrozumitelný. Už nějaký čas se mi ale začíná rýsovat jako přísně logický. Stejně jako to, že Dánsko, jehož součástí je Gronsko, patří k evropským jestřábům. Oba mají dost dobrý a logický důvod – omezit ruský vliv při exploataci nerostného bohatství kolem severního pólu. Demokracie sem, demokracie tam, nejspíš si tihle dva hrají svou vlastní hru. O nesmírně velké peníze! Nafta, plyn, nerosty prostě lákají a na přímou konfrontaci není ani pomyšlení. Takže sankce.

Jenže už několikrát jsem psal, že sankce, ať budou jakékoli, skončí na postoji Číny, jestliže se rozhodne hrát s Ruskem. V takovém případě prostě způsobí potíže, ale k nějakému zásadnímu výsledku vést nemohou. Kdyby se ovšem Čína připojila, tak….

Jenže včera jsem na Deutsche Wirtschafts Nachrichten narazil na zevrubnou analýzu očekávaného chování Číny, která se opírá také o vyjádření vedoucích funkcionářů a politiků Pekingu a  výsledný závěr té analýzy je – Čína podpoří Rusko. Je to její strategický zájem. A také, že v USA začali tohle možné strategické spojenectví brát velmi vážně jako hrozbu, takže nedávno prý Pentagon zorganizoval strategickou hru – spojený útok Číny a Ruska na dolar! Píši to tady opakovaně – Amerika a Západ si v podobě Ruska vybrali špatného nepřítele, místo aby z něj udělali svého zásadního spojence a vyplýtvali na něj, pro mne naprosto nepochopitelně a naprosto nelogicky zbytečně, spoustu strategického sankčního potenciálu, který nelze uplatnit dvakrát! Pro zájemce s němčinou další detaily (zde).

Ale pravou bombu, tu co jsem vám slíbil, jsem objevil v jiném článku Deutsche Wirstchafts Nachrichten(zde).

O co jde říká už titulek:

Pád Děbalceva byl součástí dealu mezi Západem a Putinem!

Asi jste názoru, že se v redakci DWN museli pomátnout. Omyl, vážení, oni jen citují z analýzy, kterou měl vypracovat Reuters! Šlo o to, že prostě pád Děbalceva byl prý snad tajně dohodnut a  byl součástí minských ujednání. Jen není úplně jasné, jestli o něm Porošenko věděl nebo ne. Pro Porošenka samotného to prý mělo být v rovině, že všem bylo jasné, že Děbalcevo je neudržitelné a že on ho nemůže vzdát bez boje, protože by ho Jaceňuk a náckové stáhli z kůže za živa. Takže vojenská porážka. S tím, že opravdové příměří bude až po pádu města, kdy všichni dostanou přesvědčivý důkaz, že ukrajinská armáda je dalšího boje momentálně neschopná. Ale že je to nutné protože hospodářsky zdecimovaná země nutně potřebuje mír, aby mohla stabilizovat trochu ekonomiku!!!

Zírám a přemýšlím, jestli to označit jako šílenou, absurdní a cynickou sci fi nebo jestli to může být pravda. Reuters svou analýzu prý opírá o to, že předevčírem prošla Radou bezpečnosti ruská rezoluce o Ukrajině, kterou podpořily všechny západní velmoci. Dále o skutečnost, že po tom, když na Mariupol dopadl jeden granát, byly okamžitě venku nové sankce a při pádu Děbalceva se, zatím, nic nestalo. A ještě o pár drobností. Kdybych tuhle, pro mne pořád podivnou teorii měl nějak podpořit, pak bych přidal prohlášení tiskového mluvčího francouzské vlády pro AFP:

„Budeme pokračovat. Víme, že máme nějaké problémy. Víme, že ne vše bylo vyřešeno, ale mezi situací před dohodou z Minsku a současnou situací… je určitý pokrok,“ citovala agentura AFP mluvčího francouzské vlády Stéphane Le Folla.

Nasvědčovalo by tomu i to, že Porošenko v předstihu před pádem Děbalceva a  hned po Minsku, odsunul svou rodinu pro jistotu z Ukrajiny.

Ale stejně – moje výhrady, které bych vznesl, jsou daleko silnější a  v tom článku také zapracované – určitě přijde velký tlak ze strany všech možných jestřábů a  těch, co rádi sedlají koně. A že jich všude je jak naseto! Počínajíc Mc Cainem a konče zoufalcem Štětinou!

Ale stejně je to senzační čtení, to musíte uznat! Minimálně stejně, jako ta neuvěřitelná míra cynismu a  drzosti, která z toho doslova teče, jestliže je v tom nějaká pravda. Daleko pravděpodobnější – bohužel, ale ještě fatálnější mi přijde třetí informace z DWN, kterou jsem pro vás dnes vybral – (zde):

USA vysílají výsadkáře na Ukrajinu!

Informuje o skutečnosti, že v březnu se přesune na západní Ukrajinu, konkrétně do výcvikového centra ukrajinské armády Javariv, šest stovek amerických paragánů ze 173. výsadkové brigády. Normálně jsou posádkou v italské Vicenze. Na Ukrajině mají působit jako instruktoři příslušníků UK Army a zejména je prý naučit, jak se lépe chránit proti dělostřeleckým a raketovým útokům separatistů. Tvrdí to alespoň americký generál Hodges, který to nedávno dohodl v Kyjevě

No starší ročníky si vzpomenou na jistého Ngô Đình Diệma. Byl to generál. A taky prezident. A také vedl válku se svými povstalci. A také pozval do země americké instruktory…. A  nakonec jich tam, z původních několika set bylo až 543 000… Doufejme, že si to ještě někdo v Americe pamatuje.

Je na čase se poohlédnout také na domácí zdroje.

Na tomto místě se musím v prvé řadě vrátit ke včerejší informaci z iDnes
že nejméně jedna, ale spíše tři české firmy dodávaly zbraně na Ukrajinu, jako by se nechumelilo. A  teprve snad včera nebo předevčírem přišla, alespoň ta jedna, která je známá, o vystavenou úřední licenci. Je to sice naprosto neuvěřitelný šlendrián, v kterém rukou společnou a nerozdílnou jedou ministerstvo obrany, zahraničí /srovnejte si skoro naprosté nicnedělání zamini ve věci přesidlování ukrajinských Čechů s  touhle kauzou!!!/ a ministerstvo obchodu a průmyslu, které je konečným vydavatelem a garantem licence! Prostě totální totální selhání státních orgánů!

Ale nezlobte se, jakkoli je tohle normálně naprosto šílené a  šéfové rezortů by měli normálně okamžitě podat demisi, tak mne šokovalo něco úplně jiného! Konstatování, že firma Hermex porušila doporučení EU na embargo dodávek zbraní Ukrajině z února 2014. Ministři zahraničí EU se tehdy na mimořádném zasedání rozhodli, že státy „pozastaví vývozní licence na materiály, kterých by mohlo být použito k vnitřní represi“. (Zdroj)

Abych to upřesnil. To embargo na zbraně na Ukrajinu připravovala EU proto, aby snad Janukovyč nezneužil ty vojenské dodávky proti vlastnímu obyvatelstvu!!!!

Neznám větší absurditu! Zejména teď, když víme, co se na Ukrajině za ten rok stalo. Janukovyč, nejspíš, ani když si nalil mozkovnu, že byl jak motyka, nepomyslel ani na zlomek těch hrůz, co na Donbasu rozpoutali současní ukrajinští „demokraté“ proti vlastnímu obyvatelstvu! A to byl gauner a diktátor, pošlapávající ústavu a zákony! A  všichni dělají jako že jo, to je to pravé ořechové, jen tak dál Poroši a Jaci!

K probíhajícímu konfliktu se opět vyslovil Erik Best. Tentokráte pro ČRo. Podle Parlamentních listů, mimo jiné řekl:

…pro Ameriku jde o daleký konflikt, zatímco EU teče krev v podstatě za branami. Američané se podle novináře chtějí do konfliktu zapojit a ukázat, „jak se to dělá“, s předpokladem, že se Rusko lekne a stáhne.

„Ale já si nemyslím, že to tak dopadne. Rusko považuje Ukrajinu za svůj zdroj zájmů. Agresi bude opakovat a dojde k velké eskalaci, k válečnému konfliktu.“ varuje Best.

EU si je také vědoma, že jí dlouhodobě neprospěje ani ekonomický pád Ruska, takže upřednostňuje najití politického řešení i před zostřováním sankcí.

Nesmíme prý zapomínat také na to, že se v USA pomalu ale jistě blíží prezidentské volby a Obama by podle všeho rád vystupoval jako mírotvorce. Čelí však tlaku, kteří v konfliktu na Ukrajině vidí obchodní příležitost.
(Zdroj)

Do háje, proč Erik Best není americkým prezidentem? Asi by uměl velmi rychle udělat svět daleko bezpečnějším, než je nyní!!!

Když už jsme u těch absurdit na druhou – jistě jste zaznamenali Jaceňukův názor, že by Rusko mělo platit reparace Ukrajině za válku. Ten chlap je sice zralý na mezinárodní soud pro válečné zločince, ale prvním krokem by mělo být, že mu někdo dá svěrací kazajku a roubík! Jako předseda vlády by si snad měl pamatovat, že jeho vláda nevede válku, dokonce ani ne tu občanskou, ale protiteroristickou operaci! Co to ten šílenec blábolí?

No a abych vás nabudil náležitě na úplný konec, tak přidám ještě jednu informaci z DWN! Tuto (zdroj):

NSA už desetiletí infikuje pevné disky počítačů viry!

V článku se konstatuje, že ruská antivirová firma Kaspersky Labs zjistila, že jistá mocná hackerská skupina, s neomezenými možnostmi dlouhá léta infikuje firmware nových pevných disků špionážním sofwarem a  ukazuje, kdo z toho má těžit…..

Tak zase zítra u další dávky hrůz, šíleností, absurdit, lží a vrcholného cynismu.

Ten fousatý vtip – jakou barvu mají komunisti jistě znáte. Že by to nakonec nebyl vtip? Jo, řekl jsem, že hrůz, šíleností, absurdit ….. už bylo dneska dost. Tak dost!

Vlastně ne – Mikloš se podle posledních informací stal šéfporadcem americké ukrajinské ministryně financí. Tak teď teprv se mají EdinoUkrajinci na co těšit! Tenhle pravověrný finanční zombie dostal 40 milionů lidí na svoje experimenty, aniž by mu hrozilo, že bude muset skládat účty ve volbách! Takže začne experimentovat. Nejspíš tak, že jistý doktor, který měl také dost velký vzorek obyvatelstva na své pokusy, by asi jen závistivě pokukoval. Samozřejmě, že myslím Dr. Alberta Schweizera …