USA „bojují“ s teroristy vedenými fiktivními vůdci

Tony Cartalucci
6. 2. 2015 Zvědavec
USA tvrdí, že vedou válku proti „Islámskému státu“, jehož různí vůdcové „al-Baghdadi“ neexistují
V r. 2007 New York Times odhalily, že dlouho hanobený vůdce „Islámského státu“ Abdullah Rashid al-Baghdadi neexistuje, a že vytvoření této fiktivní postavy bylo trikem k zastření role cizinců ve vytvoření a zachovávání „Al-Kajdy v Iráku“.

V článku s názvem „Vůdce skupiny Al-Kajda v Iráku byl fiktivní, říká americká armáda“ NYT uvádí, že:
Brigádní generál Kevin Bergner, hlavní mluvčí americké armády, řekl, že nepolapitelný Baghdadi byl ve skutečnosti fiktivní postavou, jehož audionahrávky na kazetách byly poskytnuty starým hercem jménem Abu Adullah al-Naima.

NYT také odhalují účel tohoto podvodu:
Tento trik, řekl Bergner, navrhl Abu Ayub al-Masri, v Egyptě narozený vůdce Al-Kajdy v Mezopotámii, který se pokoušel zamaskovat dominantní roli, kterou hrají cizinci v této vzbouřenecké organizaci.
Smyslem komplotu bylo vymyslet Baghdadiho, postavu,, jejíž jméno naznačuje jeho irácký původ, dosadit ho do čela nastrčené organizace nazvané Islámský stát Iráku a pak zařídit, aby mu Masri odpřisáhl věrnost. Ayman al-Zawahiri, zástupce Osami bin Ladina, se snažil posílit podvod tím, že se zmínil o Baghdadim ve svém videu a prohlášeních na internetu.

Připuštění amerických vojenských vůdců, uvedené v NYT, odhaluje, že tak zvaný „Islámský stát“ není nic jiného, než přívěsek Al-Kajdy – kdy samotná Al-Kajda je přímo vyzbrojována, financována a podporována oddanými americkými spojenci, Saúdskou Arábií a Katarem. Navzdory připuštění NYT a Pentagonu celý tento trik pokračoval, v exponenciálním měřítku.

USA záměrně vybudovaly a vypustily Al-Kajdu na Irák a Sýrii.

Současná přítomnost Al-Kajdy v Iráku a Sýrii a její hlavní role v boji proti k Íránu tíhnoucím vládám v Damašku a Bagdádu je nynější manifestací zločinné konspirace odhalené v r. 2007. V článku dvojnásobného nositele Pulitzerovy ceny Seymoura Hershe s názvem „Přesměrování: Prospívá nová politika naší vlády našim nepřátelům ve válce proti terorismu?“ se výslovně uvádí, že:
Aby se podkopal Írán, který je převážně šíitský, Bushova vláda rozhodla, prakticky, překonfigurovat své priority na Středním východě. V Libanonu vláda spolupracovala se saudsko-arabskou vládou, která je sunitská, v tajných operacích, které mají oslabit Hizballah, šíitskou organizaci, která je podporována Íránem. USA se také zúčastnily tajných operací cílených na Írán a jeho spojence Sýrii. Vedlejším produktem těchto aktivit bylo posílení sunitského extremismu, který se hlásí k militantní vizi islámu a je nepřátelský vůči Americe a sympatizuje s Al-Kajdou.

Hersh ve své 9 stránkové zprávě dokumentoval, že Západ a jeho regionální partneři záměrně organizují zničující regionální sektářské krveprolití.

Zatímco NYT se pokoušely svalit v r. 2007 vinu na sponzory v „Pákistánu“, samotné noviny, spolu s mnoha dalšími v celém rozsáhlém mediálním monopolu Západu, od té doby připustily, že za Al-Kajdou v Sýrii a Iráku jsou nejbližší spojenci Ameriky na Středním východě, nikoliv „Pákistán“.

Daily Beast uvedl v článku s doslovným názvem „Spojenci Ameriky financují ISIS“, že:
Islámský stát Iráku a Sýrie (ISIS), nyní ohrožující Bagdád, byl roky financován bohatými dárci z Kuvajtu, Kataru a Saúdské Arábie, třemi americkými spojenci, kteří mají ve válce proti terorismu dvojí agendu.
Extremistická skupina, která ohrožuje existenci iráckého státu, byla roky budována a pěstěna za pomoci elitních dárců z řad údajných amerických spojenců v regionu Perského zálivu. Tam hrozba Íránu, Assada a sunitsko-šíitské sektářské války přetrumfovává americký cíl stability umírněnosti v regionu.

Bohužel pro překrucovače věcí v Daily Beast fakt, že tato „hrozba Íránu, Assad a sunitsko-šíitská sektářská válka“ již byly odhaleny jako společný podnik nejen autokracií Perského zálivu, ale ve skutečnosti jako vedený samotnými Spojenými státy, znamená, že expanze Al-Kajdy do Sýrie a Iráku je doslovnou manifestací konspirace, před kterou Hersh varoval v r. 2007.

Trik s Baghdadim měl nejen zakrýt „cizí“ roli, ale měl zakrýt zapletení USA-Saudské Arábie.

Dnes další „al-Baghdadi“ údajně vede „Islámský stát“. Jeho existence a vedoucí role je také nepotvrzena a pravděpodobnost, že „trik s Baghdadim“ Al-Kajdy je prostě opakován, za předstírané ignorance a spolupachatelství Pentagonu, je prakticky potvrzena. Nejen, že vůdce „Islámského státu“ je zcela fiktivní, ale fiktivní je též samotný ISIS. Není to nic jiného, než přenálepkování Al-Kajdy, pracující zdánlivě s dalšími militantními nastrčenými organizacemi podporovanými Západem a státy Perského zálivu, včetně Al Nusra, protože výslovným cílem je svržení vlády Sýrie a použití této vydrancované země jako organizační půdy pro podobnou válku v zastoupení proti Íránu.

Spojené státy, bombardující fiktivní teroristickou organizaci vedenou neexistující fiktivní postavou, to je podstatu triku popsaného NYT v r. 2007, triku, který pokračuje dodnes. Cílem není zničit ISIS, ale použít tuto fiktivní frontu jako záminku pro další intervenci ve prospěch skutečných militantních extremistů tvořících jádro společné nastrčené organizace USA-NATO-Saudů, za účelem svržení vlády v Damašku.

Pokusy líčit ISIS jako „domorodé“ hnutí vynořivší se z iráckých a syrských pouští mají zastřít fakt, že Al-Kajdě je v současné době poskytováno NATO útočiště v blízkém Turecku a její podpora, bojovníci, zbraně a peníze plynou z území NATO, nikoliv z „obsazených ropných polí“ v Sýrii či od místní populace.

Tato skutečnost se dostává do ostřejšího zorného pole vzhledem k nedávným zprávám, že území tak zvaného „ISIS“ se po amerických náletech zdvojnásobilo, a nikoliv zmenšilo. Fox News ve svém článku „Ovládání Sýrie ISIS se údajně od zahájení USA vedených náletů rozšířilo“ uvádí, že:
Teroristická skupina Islámský stát údajně zvýšila plochu území, které ovládá v Sýrii, kdy se USA vedená bombardovací kampaň blíží čtyřměsíčnímu výročí.
Wall Street Journal, citující americkou vládu a nezávislá hodnocení, uvádí, že Islámský stát, běžně známý jako ISIS, ovládá velké části severovýchodní Sýrie a blíží se ke klíčovým městům na západě země, včetně Aleppa, centra povstání proti syrskému prezidentovi Basharu Assadovi.

Na první pohled by se zdálo, že americká politika neskutečně selhala, pokud bylo jejím cílem skutečně neutralizovat ISIS. Ale protože je ISIS fiktivním výtvorem vedeným neexistujícími vůdci, a uvedeným cílem USA je svrhnout syrskou vládu, je zdvojnásobení území drženého Al-Kajdou, a blížení se Al-Kajdy k městům jako Aleppo, které je na pokraji osvobození syrskými jednotkami, jasnou známkou, že přítomnost Ameriky v Sýrii – nemluvě o sousedním Iráku – má tyto teroristické síly podpořit, a nikoliv je zastavit.

Uznání role Západu v Sýrii jako bezprecedentního, ohavného a genocidního státního terorismu a považování teroristických nastrčených organizací operujících v Sýrii a podél jejích hranic za zahraniční invazi může Sýrii a jejím spojencům umožnit odkrýt skutečné vojenské operace jako masivní protiteroristické úsilí, nikoliv jako „občanskou válku“, a může to umožnit otevřenější podporu vládě v Damašku, aby zajistila úspěch svých snah.