Dolaru zbývá 60 až 80 dnů života

25. 3. 2015,              zdroj: zde
Expert FEDu: dolaru zbývá 60 až 80 dnů života
V noci na čtvrtek 12. března udělal v rozhlasové show Randy Yarbrough z Johnstownu (stát Colorado, USA), známý ekonom Todd Walker, ohromující předpověď: ekonomika USA má kolem “60 – 90 dnů života, protože dolar je na pokraji zhroucení”.

Vážná předpověď nebyla řečena jen tak nějakým obyčejným člověkem. Todd pracoval20 let jako ekonomický poradce Federální rezervní banky v New Yorku a Federální rezervní banky v Clevelandu. Todd jenyní profesorem v Centru pro měnové finanční alternativy vCato institutu, informují “Vesti Ekonomika s odkazem nawww.thecommonsenseshow.com

Expert Dave Hodges (autor knihy „The Common Sense Show“) uvádí, žev případě, že předpověď Dr. Todda je přesná, pak to zapadá do toho, co říkají i další zdrojeo velmi blízké budoucnosti.

” Prognóza Todda odráží i můj (Hodgese – pozn. red.) názor.”

Domnívám se, že (nějaká) “akce pod falešnou vlajkou” může být použita jako záminkapro zavedení stanného práva do Spojených států. Snížení programu kvantitativního uvolňování v USA lze očekávatv nadcházejících měsících, uvedl již dříve šéf amerického FEDu Janet Yellen. Ve skutečnosti to znamená ukončení emise dolarua zastavení “tiskárny”.

Kromě toho, Yellen očekává postupnézvyšování refinanční sazby. Ze zápisu z posledníhozasedání (Federální výbor pro volný trh, FOMC), bylo jasné, že FED se obává nadměrného posilování dolaru. Prohlášení FEDu způsobilo prudký nárůst světových cen ropy a zlata, které zatím jen mírně poklesly.

Bývalý předseda FEDu Alan Greenspan v rozhovoru s televizním kanálem CNBC řekl 27. února, že americká ekonomika je ve velmiprekérní situaci. Greenspan řekl, že hospodářský růst v USA, doprovázený zmenšením trhu práce, dříve či pozdějipovede k skokové inflaci.

“Jsme konfrontováni s rostoucímtlakem na peněžních trzích a inflací dříve, než většina znás očekávala řekl Greenspan.

Je také znepokojen výrazným snížením dlouhodobých investic. Téměř všechny problémy jsou kvůli nedostatku dlouhodobých investic. Nikdo nechce investovat v dlouhodobém horizontu, protože nikdo neví, co se staneuzavřel bývalý šéf FEDu.
překlad: Ď.