Google ve studené válce

zpr

29.3.2015  E-republika

Klíčový je celý postup cenzury TV Neuromir, který je velmi fikaný na bývalý ruský způsob, a dnes hodný amerického demokratického génia. Na stanici přišly z od ukrajinské junty z Kyjeva tři stížnosti, velmi kuriózního charakteru.

Předpokládat, že americký internetový gigant Google zůstane stranou studené války a horké informační války v případě bojů na Ukrajině, to by mohl jen úplný naiva. Již několikrát jsme na cenzurní praktiky Google upozornili, viz předešlé články pod tímto heslem. Doba je však zlá a US-administrace žádá ode všech aktérů boje mimořádné úsilí. Google tedy vypnul na YouTube kanál stanice НЕЙРОМИР-ТВ, který vysílá hlavně reportáže z Ukrajiny. Dejme slovo mluvčímu právě zcenzurovaného kanálu.

Klíčový je celý postup cenzury, který je velmi fikaný na bývalý ruský způsob, a dnes hodný amerického demokratického génia. Na stanici přišly od ukrajinské junty z Kyjeva tři stížnosti, velmi kuriózního charakteru. První od vlády s tím, že stanice ukradla a nelegálně použila oficiální záběry státní ukrajinské TV. Druhé dvě stížnosti přišly z Mariupolu od tzv. “soukromé osoby” i s adresou. Jeden občan tvrdil, že snímky natočil on, a že byly zneužity. Šéf stanice naopak tvrdí, že všechny tři snímky točila jejich vlastní TV, a že je to zřejmé z jak daných záběrů, tak i z natočených komentářů. Ovšem neměl možnost Googlu svou pozici prezentovat, a US-společnost použila pověstný informační klacek. Proto připomínáme nezávislým TV tvůrcům a aktivistům, kteří titulkují důležité dokumenty, aby svá videa dávali automaticky i na jiné kanály. Stejnou věc radí i mluvčí cenzurované TV. V případě Ukrajiny je to zajisté
http://www.liveleak.com/c/ukraine
kam dávají propagandistická videa obě strany, ukropové, opolčenci, plus všechny desinformační kanály celého světa. Je to veselá podívaná lidské bídy, utrpení, i heroismu a svobodné vůle žít.
Druhý důležitý videokanál, zatím relativně svobodný, je Vimeo. Neuromir TV zde už vysílá místo YouTube na adrese:
https://vimeo.com/channels/neuromirplus
No a když vše dopadne špatně, tak skončíme rovnoměrně podle zóny studené války buď na Youtube made in USA, nebo RUtube made in Russia. Pokud jste o
ruské verzi jútrouby ještě neslyšeli, je načase na ni kliknout.

– – –

Související články:

Google zrušil účet ANNA News na Youtube
Ukrajinský šéf armády navrhuje děsné věci
Jak se manipulují zprávy o Ukrajině
Ukrajina se zbavuje nepohodlných svědků státního převratu
Kolik nás bude stát Drang nach Osten prováděný korporátním EU?
Zabít včely to ano, sami opylovat to ne…
Alan Rusbridger, šéf Guardianu, před parlamentním výborem kvůli Snowdenovi
Z médií našich sousedů 9/2013
Mladí v USA jsou pro socialismus
Nové zbraně v ukrajinském konfliktu