Rinat Achmetov spouští svou výrobu na území DLR

25. 3. 2015       zdroj
Skupina “Metinvest” (ve vlastnictví oligarchů Rinata Achmetova a Vadima Novinského) zahájila výrobu železa a oceli v Jenakijevských ocelárnách (EMZ). IA REGNUM to bylo sděleno v tiskové službě “Metinvestu” 24. března.


“V současné době běží a je navedena na provozní parametry pec č. 5, dokončuje se rozdmýchávání pece č. 3, jsou produkovány první dávky litých polotovarů. Během nucené odstávky, která trvala více než měsíc, se metalurgům podařilo provést celou řadu činností pro zlepšení výkonnosti zařízení…

Podle tiskové služby budou spuštěny válcovací tratě profilového materiálu EMZ a jejich makejevské filiálky v dubnu. “V Makejevce je dokončována generální oprava válcovací tratě 390 a probíhá seřizování napájecího okruhu válcovací tratě 150. Jak je uvedeno v materiálu, tato zařízení utrpěla v důsledku ostřelování 9. února”.

Generální ředitel EMZ Alexandr Podkorytov zároveň uvedl, že po měsíci prostoje začaly na závod přicházet suroviny. “Sedmitisícový kolektiv zaměstnanců továrny s nadějí sleduje, jak jsou uskutečňovány dodávky surovin. Po tak dlouhé době nečinnosti je těžké znovu spustit vysoké pece, vyskytují se značné obtíže. Zachraňuje pouze profesionalita týmu, který se nám podařilo udržet. Bohužel, záruky toho, že se mír rychle obnoví, nikdo nedává. Nicméně každý člen pracovního kolektivu věří a doufá v co nejrychlejší vyřešení konfliktu a normalizaci situace na Donbasu”, řekl Podkorytov.

Připomeňme si, že města Makejevka a Jenakijevo se nacházejí v DLR.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová