Ukrajinská svodka ze dne 21.3.2015

napsali MP a vlk s přispěním dalších
22.3.2015  Kosa zostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/
 

Dneska a možná i zítra bude chybět nejen Ernest, ale i Mireček, který se z lyží přesunuje zpátky domů. Takže budou chybět ruské aopolčenské zdroje v určité míře a  hlavně svodka OBSE. Ale to nějak pořešíme s MP společně.

Část MP – převážně z ukrajinských zdrojů.

Komentář k Vlkové ukrajinské vojenské mapě Křehký „mír“: zveřejněna aktuální mapa ATO
21.března 2015, 13:39  zdroj

Informačně-analytické centrum zveřejnilo mapu aktuálních událostí v oblasti ATO ke 12:00 v sobotu.

Takže situace v zóně ATO zůstává obtížná.

Ozbrojenci pohrdající Minskými dohodami ostřelovali pozice sil jednotek ATO z dělostřelectva, minometů, granátometů a ručních zbraní v Doněcké, Artěmovské, Luhanské a Mariupolské oblasti. Toto dnes oznámil na denní briefingu mluvčí štábu ATO plukovník Andrej Lysenko.

Nejtěžší situace, tak jako v minulých dnech, je v okolí Doněcku. V oblasti o.Opitnoe, Jasinovatského okresu, Donětské oblasti, došlo k 2 střetům mezi ruskými žoldáky a ukrajinskou armádou. Naši vojáci se statečně bránili a úspěšně odrazili všechny útoky nepřátel.

Také nelegální ozbrojené skupiny ostřelovali město Avdějevka, což způsobilo smrt civilisty. Ukrajinské bezpečnostní orgány již pracují na místě. Útoky na osídlení znovu dokazují, že ozbrojenci opovrhují životy civilistů a jsou připraveni k další eskalaci konfliktu.

Nepřítel provádí přemístění a koncentraci vojenské techniky a personálu v různých částech linie střetu, pokračují v imitaci odstraňování těžkých zbraní. Pod vedením ruských vojenských instruktorů formují nové jednotky gangů a zlepšují stávající struktury.

Z území Ruské federace přes nekontrolované části hranic nadále zásobují vzbouřence vojenskou technikou, zbraněmi a munici s použitím železniční infrastruktury. Nepřítel také hromadí palivo a maziva pro potřeby své techniky.

Během dne pro-ruské zločinecké skupiny pokračovaly v použití bezpilotních letounů k leteckému průzkumu. Celkem bylo pozorováno 15 letu BPL v oblasti Mariupolu a Luhanska.

Za poslední den, zahynuli dva ukrajinští vojáci, dalších sedm bylo zraněno.

Jak uvádí „Pozorovatel“, rusko-teroristické síly přestaly „simulovat“ dodržování Minských dohod a v minulém dni zahájili palbu na pozice ukrajinských vojsk z  dělostřelectva a RSZO.

Ve Volnovaše zastřelili pracovníka SBU: média obviňují vojáky „Dněpru-1″.
21.března 2015, 14:06 zdroj

Na jedné z ulic Volnovachy, v sobotu 21.března, z automatických zbraní postřelili pracovníka SBU.

To oznámil vedoucí krajského odboru Ministerstva vnitra Doněcké oblasti Vjačeslav Abroskin.

Oběť zranění zemřela v sanitce.

„V důsledku týmové práce zaměstnanců ministerstva vnitra Ukrajiny v Doněcké oblasti a SBU byli identifikováni pachatelé. Provádí se vyšetřovací opatření zaměřená na jejich zadržení.“ – Píše se v prohlášení.

Současně, „Čtvrtá mocnost“, cituje ze svých vlastních zdrojů: zaměstnanec SBU byl zastřelen vojáky praporu „Dněpr-1″.

Jak uvádí „Pozorovatel“, za uplynulí den v oblasti ATO byli zabití dva ukrajinští vojáci, dalších sedm bylo zraněno.

„Pravý sektor“ vyhodil v Doněcké oblasti tři auta s ozbrojenci: Fotografie z akce
21.března 2015, 07:34  zdroj

V Doněcké oblasti na minách ukrajinských bojovníků „pravého sektoru“ vybuchla auta teroristů.

To na své stránce na Facebooku tvrdí bojovník Samostatné taktické skupiny Dobrovolnického sboru „Pravý sektor“ Elena Belozerská.

Podle ní, byl nepřítel třikrát vyhozen na ukrajinských minách.

„Ve středu a ve čtvrtek došlo na našich minových polí k několika výbuchům.V pátek průzkumná družina DUK „Pravý sektor“ prověřila místa položení min a nalezla nedaleko od „separských“ pozic na kusy roztrhaný mikrobus a o kus dál,
další dvě práce min“ – řekla.

Jak uvádí „Pozorovatel“, v blízkosti letiště Doněck „Pravý sektor“ přinutil k „útěku“ pick-up ozbrojenců s kulometem.

* Závěrem opět přidám jednoho Brzezinského, dnes v polské verzi.

Zbraně Západu Ukrajině nepomůžou – Poradce amerického prezidenta vyzval k jednání s Ruskem. (zdroj zde)

Washington – Kyjev 20. března (PolitNavigator, Basil Ablyazimov) – bývalý poradce pro bezpečnost prezidenta Cartera a dobře známý americký politolog Zbigniew Brzezinski vyzývá západní země k dosáaení kompromisu s Ruskem, oznámil to portál Kresy.pl.

Odkaz na PL original.

Brzezinski přiznal – podle portálu, – že konflikt na Ukrajině muže být ukončen pouze kompromisem mezi Washingtonem a Moskvou. „Musíme najít řešení, ve kterém oba, naše i jejich zájmy budou brány v úvahu,“ – řekl v rozhovoru Zbigniew Brzezinski.

Kompromis, podle Brzezinského může spočívat v dohodě, že Ukrajina bude usilovat o členství v EU, a zároveň odmítne navždy členství v NATO.

Brzezinski připustil, že „v o příměří“ je lepší neozbrojovat Ukrajinu, protože by to znamenalo eskalaci konfliktu, ale „když on [Putin] začne válku, není jiná možnost, jak ochránit Ukrajinu.“

** Tak na takovouhle fintu ti „Zbynďo“ Rusové asi neskočí..

Přídavek z Cassadu: Atentát na ‘Giviho’
20. března 10:55  zdroj

U Makějevky byl ostřelován vůz velitele praporu „Somálsko.“

Automobil dobře známého velitele opolčenecké jednotky DNR „Somálsko“. Givi se dostal pod palbu neznámých střelců.

Do stříbrné KIA vniklo nejméně 12 nábojů kalibru 5,45 x 39 mm. Velitel řekl, že ho zachránilo jenom to, že za jízdy vyskočil z auta. K útoku na Giviho auto došlo během dne, kdy velitel vyjížděl z města Makějevky na pozice opolčení. Při výjezdu z Červenogvardějského okresu jej předjel automobil VAZ-2109 modré barvy a začal prudce brzdit. Neznámí zahájili palbu. Givi říká, že ho zachránila rychlá reakce.

„Podařilo se mi vyskočit z auta, a to jelo setrvačností samo dále. Napočítali 12 střel do auta. Střely zasáhly zadní dveře, sklo, motor. Viděl jsem auto, vytáhl zbraň, dárek od Zacharčenka, spustil palbu, ale stihli ujet postranní cestou,” – řekl velitel “Somálců“ reportérům LifeNews. Za atentát Givi tento incident nepovažuje a nechystá se pořídit si ochranku k doprovázení auta. “Chodím bez ochrany, nebojím se nikdo – já jsem na svém území. Každý říká, že je třeba zavést ochranu. Nejsme VIP aby nás chránili,“ – uzavřel legendární opolčenec.

PS. Je možné, že atentát by mohl být odvetou za účast „Somálců“ v odzbrojení velení Makajevky vedeného „Mutným“.
Před několika dny Strelkov potvrdil, že ve“sklepech“ u „Mutnýho“ seděli několik měsíců „strelkovci“, místo kterých teď „do sklepů“ strčily ty, kteří je tam věznili.

Velitelství Makějevky bylo tiše reorganizováno. Ze sklepů propustily Strelkovovy spolupracovníky, kteří tam seděli 8 měsíců, zcela vyměnili velitelé, staré odvezli na adresu Ščorsa 62. Nechtěl jsem to psát první, ale potvrzuji.
(zdroj)
No, není vyloučeno, že některý z těchto „společníků“, sedících teď „ve sklepení“, se rozhodl pomstít. Došlo tak k příběhu s pokračováním.

Atentát na „Šamana“
20. března 16:43 zdroj
http://voicesevas.cdnvideo.ru/img/99f735e2116e08181444954c9619a13d.jpg

Nedávné atentáty na Mozgového a „Giviho“ dobře ukazují, že osobní bezpečnost velitelů VSN je velmi důležitá. Chlubit se nepřítomností ochrany zde za to zjevně nestojí, protože „Givi“ měl tentokrát štěstí, ale Jevgenij Iščenko, který se také chlubil, že jezdí bez ochrany – ne. Zvláště proto, že je zde riziko, že narazí na DRG chunty jako tomu bylo u Iščenka, nebo i na své jako tomu bylo v případě „Batmana.“ A komu bude lépe, když jedoucího velitele bez stráže zabijí? V níže popsaném případě „Šamana“, je jasně vidět, že měl velké štěstí, že to DRG nepřítele zfušovala a tak ho ochrana dokázala ochránit. Ale kdyby tam ochrana nebyla?

V důsledku diverzky kyjevských karatelů utrpěl otřes mozku velitel „Šaman“.

Nicméně, 20. března kyjevští karatelé měli téměř štěstí. Sabotáž by mohla vést ke zničení základního nepřítele nacismu a gramotného (odborníka) velitele. Automobil velitele Šamana s ochrankou, byl přepaden během služební cesty. Vzhledem k tomu, že chamtiví ukrajinští sabotéři použili proti dvěma automobilům jednu bombu, došlo, naštěstí pro skupinu Šamana a  spol. jen k částečnému úspěchu VSU. K explozi došlo mezi dvěma jedoucími vozy „Škoda“, jen jedno auto bylo poškozeno. Ukrajinští diverzanti zahájili palbu z ručních zbraní, snažili se tak zničit bojovníky opolčení,
ale přišel okamžitý a tvrdý odpor. Pod tlakem obránců Novorossie, byli ukrajinští nacisté nuceni uprchnout. Pronásledování ustupující DRG ukázalo, že útočná bitva nebyla marná. Cestou pří pronásledování podvratné skupiny byly nalezeny zbytky balení první pomoci a stopy krve, což naznačuje, že ukrajinská skupina měla alespoň jedno „300“ (zranění).

Ukrajinští nacisté se snaží útočit na bojovníky lidových milicí Donbasu, je třeba připomenout, že v odpovědích na ostřelování ze zálohy, dostávají okupanti adekvátní odpor. Bojovníci opolčení – to nejsou bezbranní lidé, které nacisté
upálili v Oděse, rozstříleli v Krasnoarmějské v Mariupolu … Vojáci Novorossie budou bojovat za svou zemi tak dlouho, dokud poslední ukrofašista neodejde z Donbasu a přistane na svojí „Zapadenščině“.

Plus přídavek na téma útoků.
Prokuratura LLR navštívila Mozgového v rámci vyšetřování nedávného pokusu o atentát.  (zdroj)
K dispozici jsou již první oficiální výsledky.

1. Je zřejmé, že organizátor trestného činu věděl, že Mozgovoj bude v tom čase, v tomto konkrétním autě a pojede po této silnici.

2. Podle předběžných informací, které má k dispozici vyšetřovatel, výbušné zařízení byly instalovány v noci, v předvečer cesty A.Mozgovogo do Luhanska.
Vyšetřování, jak se v takových případech říká, pokračuje.

Přídavek z News Front :

Ministerstvo obrany DLR: Ukrajinské bezpečnostní síly pokračovali v ostřelování Doněcka a jihu DLR.
21.března 2015, 16:35  zdroj

Eduard Basurin, mluvčí ministerstva obrany DLR, řekl, že v polovině 21. března ukrajinské bezpečnostní síly pokračovaly v ostřelování Doněcka a jihu DLR.
Zejména, podle informací Basurina, je vedena palba na Petrovský a Kyrovský rajon hlavního města DLR a v oblasti doněckého letiště.

V dopoledních hodinách, ministerstvo obrany DLR poskytlo informace o 34 případech porušení „režimu ticha“ ze strany VSU za uplynulý den.

V Širokinu byl pozorován tank cizí výroby.
21 Březen 2015, 16:37 zdroj

Opolčenec Maxim s volačkou „Indus“ ze Širokina speciálně pro agenturu
http://news-front.info

NVFU (ilegální ozbrojené formace Ukrajiny) pokračují v neustálém ostřelování vesnice Širokino z tanků, 80 mm a 120 mm minometů. Také neustále pracují odstřelovači. Na pozicích okupantů byl viděn zahraniční tank pravděpodobně
„Black Panther“ vyrobený v Jižní Koreji. Ukrajinské bezpečnostní síly zastavují ostřelování až v době, když přijede mise OBSE.

Opolčenci drží své pozice a na provokace nereagují, dodržují podmínky Minských dohod.

Moskva vyzývá Kyjev okamžitě poskytnout zvláštní postavení odděleným oblastem Donbasu.
21.března 2015, 12:35  zdroj

Sergej Lavrov, hlava ruské diplomacie, řekl, že by ukrajinské orgány měly neprodleně, v souladu s dohodou, zavést zákon poskytující zvláštní status řadě oblastí Donbasu.

Lavrov zdůraznil, že je nutné to provést dříve než se Kyjev rozhodne získat tato území násilím.

Hlava ruského ministerstva zahraničí řekl, že prohlášení ukrajinských orgánů, že budou vést jednání pouze s volenými úředníky v místních volbách – je nesmysl, protože volby Kyjev hodlá provést podle svých vlastních podmínek, a v takovém případě nedá zvláštní status nikomu.

Díky moc MP!

Mapy:

Ukrajinská:

Opolčenská:

Interaktivní komentovaná: nenašel jsem

Vlkova část:

Dneska byla docela dřina něco zásadního najít. Ale věřte, že mám!

Začnu tedy opět kosířskou korespondencí. Včera jsem sem dal výměnu mailů ohledně Kosy mezi kosířem JN a jistým pravověrným občanem Hůlou. A napsal jsem, že bych klidně mohl dát opačné maily z druhého břehu. Tedy nesnášenlivé Hůly zleva. A jmenoval jistého LK. Pro kterého jsem užitečný idiot a to jen proto, že mám mezi svou svatou novinářskou trojicí i pány Macháčka s Bestem. Těmhle lidem, jako LK je zbytečné opakovat druhý zákon Kosy, který zní:

Dobrý autor není automaticky ten, s kterým mohu souhlasit!

A aby mi LK ozřejmil, jak dramaticky stupidní jedinec jsem, tak mi poslal poslední text Erika Besta. Nemusel. Píše o americkém konvoji. Byl bych to přetiskl tak jako tak. Takže – tady je.

Friday Edition: Má konvoj odvrátit válku, anebo ji rozpoutat?
20. 03. 2015 – EB (Nová republika otiskla včera)

Průjezd konvoje amerických vojenských jednotek a armádní techniky naplánovaný na konec měsíce je pro české koaliční partnery rychlou a snadnou cestou, jak ukázat, že jsou dobrými členy NATO. Koalice alespoň dočasně utiší jakékoli pochybnosti ohledně své angažovanosti a dostojí rčení, které se na její adresu často používá, že činy jsou mocnější než (Zemanova) slova.

Načasování je též příhodné, protože konvoj přichází na přetřes vzápětí po dvou stranických sjezdech (ANO, ČSSD), kde mezinárodní témata většinou chyběla. KDU-ČSL si teď rovněž splní svoji kvótu a na sjezdu 23. – 24. května se bude moci věnovat hlavně domácím tématům.

Schválit průjezd konvoje je také relativně bezbolestné. Je slyšet negativní kritika prorusky orientovaných spolků, ale brzy bude po všem a na událost se zapomene. Nebude mít tak dlouhotrvající dopad, jako by mělo rozšíření sankcí, a ekonomické náklady pro Českou republiku budou zanedbatelné.

Stojí však za otázku, jestli je taková demonstrace síly moudrá. Má za cíl dokázat Rusům, že je NATO schopno shromáždit své oddíly a jednotně postupovat za účelem ochrany svých členů? Je primárním cílem ujistit pobaltské země a Polsko, že útok ze strany Ruska by nezůstal bez odezvy?Nebo je hlavním cílem připravit lidi na Západě na další válku?

Je cílem válce zabránit, nebo ji rozpoutat?

Kolikrát jsme jen v posledních deseti letech slyšeli, že když jde o boj se zlem, válka je ospravedlnitelná? A kolikrát jsme za sebou nechali zlo horší než to, s nímž jsme se utkali? Copak jsme se ze svých chyb vůbec nepoučili?

Jestli za takováto slova chválí komunisté, budiž. Jedna věc je být dobrým občanem a spojencem, ale něco úplně jiného je nechat se zaslepit neuváženými rozhodnutími našich bojechtivých lídrů.

(zdroj)

Říkám rovnou – shledávám těch pár Bestových řádek geniálními a chtěl bych umět psát jako on!

Pokud by někomu nedocházelo proč, tak sem dám, pro jistotu, závěrečný citát z dnešního hlavního článku Kosy, který napsal pan Leo K:

„Má-li naše demokracie své nedostatky, musíme překonávat ty nedostatky, ale ne překonávat demokracii.“  T. G. Masaryk

A to přesně Erik Best říká!!!! Sděluje a to bez obalu – hlídejme politikáře a nenechme si od nich nic namluvit. Lhali, lžou a budou lhát. A klidně nás mohou zatáhnout i do války. Ale mohou říkat i pravdu. Je na nás , abychom poznali co a jak. V případě, že mají pravdu je nechali jednat a pomohli jim, v tom druhém jim zarazili čachry. A  ostatně – zvolili jsme si je. Erik Best prostě pro mne vyhmátl jádro věci. A  vedle toho říká – lidi, co je důležitější – nechat ten konvoj v podstatě bez povšimnutí, protože za týden už o něm nebude nikdo vědět a nebo zkoušet prolomit sankce a uvést vztahy ve světě zase do nějakého normálu, kdy nebude hrozit akutní vypuknutí světové války?

Jistě, je ponižující, že nám kdosi oznámí, že přes nás pojede konvoj cizí armády a  automaticky se předpokládá souhlas. Tohle je opravdu těžce frustrující. Ale kdo z nás, kdyby byl na místě Sobotky, by se tomu postavil na odpor? S vědomím, že když to učiní, bude ČR okamžitě za mezinárodního vyvrhele? Abych to každému jednomu z vás osvětlil – nebudu poukazovat na to, jak byl Zeman zlomen na summitu NATO ve Walesu, ale na cosi, co určitě většina z nás zažila osobně v zaměstnání. Kdy nás zaměstnavatel jednostranným rozhodnutím přinutil akceptovat cosi, co bylo v rozporu se smlouvou nebo aspoň jasně s normálním chápáním morálky a  my měli pár vteřin na volbu – přijmout a zůstat v práci nebo se hrdě zvednout, ukázat tomu sprosťákovi prostředníček a prásknout dveřmi?

Mně se tohle stalo, po převratu, jednou. A rozhodl jsem se, že si místo podržím. Tedy do té doby, než jsem si našel nové. Bylo mi tehdy 53. Dosud se stydím za to, že své tehdejší rozhodnutí. Nicméně byl to pragmatismus. Pokud jste to zažili a já myslím, že většina ano, víte, o čem mluvím. A ve stejné pozici byla česká vláda ohledně těch železných husarů. A je v desítkách dalších věcí. Neomlouvám ji. Jen konstatuji, že musí hrát hru na dosažení možného. Tak jako ji hrajeme my soukromě. Označíte vládu za zbabělce? V souvislosti s tím, že předevčírem v Bruselu neprošlo, nejspíš i kvůli českému postoji, okamžité prodloužení sankcí?

A všem, co budou dál odsuzovat Besta, vlka a Sobotku, doporučuji, aby se všimli toho, jak se zlomili a jak rychle Řekové ze Syrizy, když narazili na realitu velkých států EU…

Ještě jsem neskončil na téma těch, co jdou po vlkovi zleva. Jistý ZJ mi vyhrožuje,že pokud cosi nezměním a to podle jeho přání, tak mne v diskusích napadne. A prý jsem ho zklamal a vůbec, jsem lajdák a podobně. Oč konkrétně šlo?

ZJ se cítí dotčen tím, že včera ve svodce stojí, že sem RUSOVÉ přišli v Srpnu 68. Prý to nebyli Rusové, ale Sovětský svaz, kde zrovna šéfoval Ukrajinec Brežněv a  v politbyru měl být jedním z největších štváčů další Ukrajinec Šešelj. A že to mám jako štandopede opravit, protože tím jdu na ruku mainstreamu a dehonestuji Rusy.

Odpověděl jsem tomu pánovi, že mu nevyhovím, protože ve stejné větě je napsáno, že sem Rusové také přišli – jako osvoboditelé v květnu 45, ačkoli jim velel celkově Gruzínec. A že je třeba jaksi hledat kontext. Takže opět nikoli Sovětský svaz, ale Rusové. Toto ovšem ZJ, kupodivu, nereklamoval.

Pak přišla ta vyhrůžka a  obvinění z lajdáctví.

Vy, kteří přímo pamatujete, v nějakém už trošku věku Srpen 68, tak víte, že to pro nás byli pouze a jen Rusáci. Nikdo jiný. ZJ, soudím, k oněm pamětníkům nepatří. jinak by si ve svém mailu sotva spletl jména Golonka a Gomulka. Ale to není důležité. Ty Rusy v roce 68 jsem užít prostě musel! Protože mainstream a demagogové typu Kalousek, přesně tohle rovnítko staví Rus dnes=Rus okupant z roku 68, ale už nepokračují v  další části té historické rovnice, která by tedy měla znít takto:

Rus dnes= Rus okupant z 68= osvoboditel 45= zásadní spojenec z napoleonských válek

a proti ní by měla být postavena úplně stejně a úplně stejnými lidmi, aby byla zřejmá absurdita toho tvrzení jiná historická rovnice:

Němec dnes= Němec z let 1938-1945 = Němec z roku 1866= Němec typu Buquoi z Bílé Hory = Němec ze vpádu Pasovských = Němec z křížových výprav= Němec ze vpádu Braniborských = Němec….. viz skoro nekonečno.

Zkrátka, abych to uzavřel – Kosa není a nebude čtením pro názorové fanatiky. Ti jsou tady špatně. Kosa je a dokud bude vycházet, zůstane širokonázorovou platformou. Kde si autoři mohou svobodně vybírat svoje témata a zpracovávat je, jak uznají za vhodné. A  jestliže toto platí pro kosířské autory, tím spíše pro vlka! Budu psát po svém, se svým viděním světa, na svém blogu. Nikdo není povinen mne číst. Výhrůžky na mne neplatí. Únava ano. Už o tom bylo psáno včera. Znova opakuji – Kosa garantovaně vyjde ještě 31.0.2015. Co bude potom? V tuto chvíli to nevím ani já sám. Abych rozptýlil eventuální konspirace – nikdo na mne nevytváří žádný nátlak, nikdo mne nenutí skončit, nikdo mne nechce umlčet. Jen jaksi už mám za ty víc než 3 roky dost.

A ještě jedna drobnost ke včerejší svodce – Maneca mi vyčetla, že jsem se nezmínil o závěrečném výstupu u Jílkové, který tam měla Ukrajinka, pocházející z Donbasu. Která všechny válečníky umlčela a  z Kalouska promptně udělala lháře, když se slzami v  očích dementovala jeho tvrzení, že ti, kteří utíkají z míst bojů jdou na kyjevská území a prohlásila, aby se jel podívat na obrovské uprchlické tábory kolem Rostova na Donu a  ohledně zbraní řekla, že lidé na Donbasu si přejí už jen mír a další zbraně znamenají další zabíjení. Na to ani Kalousek, kromě několika blábolů neměl co říci.

Bylo to vynecháno úmyslně. Ta dáma totiž zachránila svým výstupem protimainstreamovou stranu od totální blamáže. Ale její vystoupení bylo naprosto náhodné, neplánované a kdyby ji Jílková, nejspíš čirým omylem nevyzvala, tak prostě nebylo. Já jsem Jílkovou pojednával jako systém, nikoli jako náhodné vystoupení.

Tolik ve vlastní věci.

Z dalšího:

Hlavním trhákem mojí části svodky je dneska tenhle link z DWN!!!!!

Oč běží – jde o dvě videa

1- záznam pořadu Welt Journal rakouské veřejnoprávní televize ORF z roku 2011, kde prostě Rakušané dokumentovali vývoz různých revolucí po celé zeměkouli. Kdy je vývozcem Amerika, ale nikoli napřímo – ale přes, původně protestní srbské hnutí, dnes daleko spíše firmu na organizování revolucí, povstání a občanského neklidu – Odpor v Bělehradu! Ano, čtete dobře – v Bělehradu.

Odpor byl aktivně účasten – do doby natáčení videa – v Egyptě, Tunisku, Venezuele, na Ukrajině, v Gruzii a ještě pár dalších zemí. Symptomatická je ukázka z vystoupení šéfa Odporu na jedné z prestižních amerických univerzit, kde užaslému auditoriu sděluje, že právě probíhající revoluce v Egyptě byla naplánována už před 2- ma roky, a že nejde o žádné povstání ad hoc na spontánní bázi.

Je tam toho více zajímavého, ale dejte mi čas do zítřka, abych to zpracoval pořádně.

2- záznam tiskové konference v Bílém domě, zřejmě jako kontrapunkt.

Zde bych prosil, jestli někdo z angličtinářů nemohl vlkovi poslat rozumný výtah. Protože věřím, že autoři ty videa postavili do dokonalého protikladu.

Abych to spojil.

Předem děkuji.

Jinak se zdá, že na Ukrajině se do sebe pustili oligarchové – Porošenko s Kolomojským.

Před časem Kosa informovala o tom, že Kyjev se snaží vyšachovat Kolomjského z firmy Ukrtransnafta, kde je spoluvlastníkem stát a  dněpropetrovský oligarcha. A  že souboj o firmu začal stát tím, že prosadil změnu kvora pro rozhodování na valné hromadě firmy, kde snížil počet nutných hlasů k prosazení čehokoli ze 60% na 55%, které právě stát drží. Primárním důvodem bylo, aby stát se dostal k dividendám. Stát také vyměnil manažery ve vedení společnosti. A Kolomojský nyní přešel do protiútoku. Napochodoval do UkrTransnafty v doprovodu ozbrojenců.

Pokračování tohoto kousku asi bude nadmíru živé. Bližší viz PL zde.

Jsem docela zvědav, jak si v téhle situaci Porošenko poradí…

Není svodky bez slovenského linku od chacala:
(zdroj zde)

Fico vysvětluje, proč pojede na oslavu Dne vítězství do Moskvy.

Jenže řekl bych, že my, tady v Čechách, máme docela dost svých problémů. Když jsem otevřel mail od ZH, nevěřil jsem vlastním očím. A přiznávám, že jsem ho chtěl okamžitě smáznout jako naprostou blbinu. Jenže ona je to pravda!

Bylo v něm toto (zdroj zde)Nová republika včera otiskla o této iniciativě článek z klávesnice Jiřího Hájka (Protiproud)
Provozované: Pavel Šafr, Tomáš Klvaňa, Barbora Tachecí, Jan Jandourek,
píše sem Fištejn a Vilém Besser a zveřejnili svou strategii proti „proruské 5té koloně“

– V místech, kudy bude projíždět konvoj americké armády a kde bude také hrozit riziko ostudných akcí proruských extrémistů, vzniknou záchytné body, které nazýváme „czechpointy“, po vzoru armádních checkpointů. Tam se budou sdružovat čeští příznivci americké armády s transparenty na podporu spojenců. ZH: a možná dostanou i zaplaceno

– Naše skupina, kterou tvoří mimo jiné organizátoři listopadových protestů proti Miloši Zemanovi se napasuje do role jediného řídícího centra, ale chce iniciovat oblastní koordinační skupiny a chce nabídnout lidem informace a metody „protestu proti protestům“ proruských extrémistů a vyjádření podpory našim americkým spojencům.

– Informace o doporučovaném postupu a o místech, kde budou příznivci západního směřování ČR vyjadřovat své postoje budou zveřejněny v pondělí večer na Svobodném fóru, na facebookových profilech iniciativ a jejich webových stránkách. Mediální podporu přislíbilo také Echo 24.

– Propojíme se s dalšími skupinami, které již rozjely podobné akce. Za dobrý nápad považujeme nabízet vojákům dobře vychlazený Prazdroj, účast historických vozidel americké armády a harleyářů. Smyslem takového přístupu je jednak nadhled a jednak marginalizace proruských extrémistů a odpůrců NATO.

– Jakmile obdržíme podrobnější informace o průjezdu konvojů a o akcích, které chystají přátelé Kremlu, dohodneme se na organizaci autobusů, jež by dopravily naše lidi na „czechpointy“.

– Všem doporučujeme, aby k akcím přistupovali s humorem a klidem. Bez urážek a fyzických střetů.

Schůzky se zúčastnili: Martin PřikrylOndřej Puczok – Podhradí (Červené karty), Jakub Pitron – Noviny České, Tomas Peszynski – Pražský Majdan, John Bok – spolek Šalamoun, Robert Pecka – Vítání americké armády a Pavel Šafr za Svobodné fórum

K akci se připojil Klub na obranu demokracie (předseda Bohumil Doležal)

Koordinaci s dalšími iniciativami a poskytování informací si vzal na starost Jakub Pitron, mail: jakub.pitron@gmail.com

K akci se připojili zástupci těchto iniciativ:

Listopad ještě neskončil, Klub na obranu demokracie, Pražský majdan, spolek Podhradí, stránka Vítání americké armády.

Mediální podporu přislíbilo Echo24 a Noviny České.

VÝZVA:

Proruští aktivisté organizují bojkot amerického vojenského konvoje. Vesměs se jedná o mladé komunisty a další příslušníky radikální levice. Zprava je ovšem podporují extrémisté sdružení kolem webu Protiproud, který provozuje dlouholetý spolupracovník Václava Klause Petr Hájek.Aktivisté vytvořili tři regionální operační skupiny, které pracují v Praze, v Brně a v Ostravě. Připravují údajně nákladní automobily, které mají na trasu vojenského konvoje sypat hnůj a vytvářet zátarasy. A:

Průjezd spojeneckých vojáků, který schválila česká vláda, se nesmí zvrhnout v mezinárodní ostudu naší země. Jestliže pár tisíc proruských aktivistůuspořádá hlasité protesty proti našim spojencům před kamerami světových televizí, vznikne falešný dojem, že se celá naše země staví na stranu Ruska a podporuje jeho imperiální ambice.

Naše země patří svojí kulturou a svými tradicemi k západní civilizaci. Po pádu komunistického režimu jsme se rozhodli vstoupit do politických i vojenských struktur demokratického Západu. Na tomto rozhodnutí není důvod nic měnit a naše vazby k rodině západních demokracií je třeba znovu posilovat.

V tomto kontextu je třeba aktivně bránit prokremelským aktivistům, aby Českou republiku diskreditovali. Je nutné zabránit ostudě. Proto nyní vzniká široká koalice občanských iniciativ, které se budou snažit bojkotovat bojkot a protestovat proti protestům. A chtějí ukázat, že Češi si zaslouží své místo mezi ostatními civilizovanými národy.(?)

Takže dnešní Pragováci se nám změnili na Lidové milice z roku 68. A  staví chcepointy? Proti jinak smýšlejícím? Takže se mám těšit na Lidové milice z roku 69? Na nějaký nový Pendrekový zákon? A budou taky prověrky, kde každý občan bude muset pod sankcí, správně odpovídat na otázku – jste nebo nejste pro vstup spojeneckých vojsk na území Československé socialistické republiky, eh, omlouvám se – na území České republiky?

Umím, a to velmi komfortně, žít s názorem Američana Erika Besta. Neumím ovšem totéž v případě rektálních alpinistů typu

Martin Přikryl a Ondřej Puczok – Podhradí (Červené karty), Jakub Pitron – Noviny České, Tomas Peszynski – Pražský Majdan, John Bok – spolek Šalamoun, Robert Pecka – Vítání americké armády a Pavel Šafr za Svobodné fórum, Bohumil Doležal za Klub na obranu demokracie.

Iritoval mne naprosto ponižující postup, jakým byl de facto průjezd konvoje ČR nadiktován. Ale uměl jsme ho, ve svých úvahách – v  intencích toho, co naprosto špičkově napsal Erik Best, přežít bez větších problémů. Ti novodobí Pragováci rozhodli, že holt nezbude, než se účastnit osobně. A testnout ty jejich checkpointy.

Přiznávám, že mám pro dnešek opravdu dost!

Ale dám sem ještě dva obrázky – z titulní stránky nového vydání Spiegelu.

Proč že to Spiegel udělal a šel takhle brutálně do své kancléřky? Protože Evropa se zase začíná bát německé síly a protože Řecko znovu vytáhlo německou kartu. Tohle je ten smysl. Nikoli to, že by Německo militarizovalo nebo chtělo někoho okupovat nebo že by Merkelová měla nějaké fýrerské sklony. A proč jsem to dal? Protože Němcům závidím jejich schopnost sebereflexe a  to včetně jejich významných sdělovacích prostředků. Jaký rozdíl proti Klvaňovi, Macháčkovi nebo proti novodobým Pragovákům.