Ukrajinské souvislosti v úmrtí Němcova

2. 3. 2015     zdroj
…Pro Kyjev je Němcov postava více než důležitá a symbolická. Dokonce neuvěřitelně symbolická. Pro Kyjev je Němcov symbolem protiputinského “demokratického prozápadního” Ruska, jež nesouhlasí s “trestuhodnými činy krvavého tyrana, který napadl mírovou demokratickou Ukrajinu.” On je pro Kyjev symbolem možnosti pádu režimu v Moskvě a vítězství ve válce, vyhlášené Kyjevem za vlasteneckou a protiruskou (čti protiputinskou).


Němcov byl poradcem Juščenka, osobně byl v blízkých vztazích s Porošenkem, dobře a úzce komunikoval s Turčinovem a Avakovem a jsem si jist, že i s Nalivajčenkem, celkově zaujal ostře prokyjevskou pozici…

…na Donbasu nebylo tento postoj ani slyšet ani vidět (na ruských kanálech Němcova nedávají, na kyjevské se nedívají), v Moskvě splývá s celkovým opozičním postojem “proti Krymu”, ale v Kyjevě je velmi důležitým faktorem války proti Rusku a DLR s LLR…

…A čtyři smrtící profesionálně vystřelené kulky (zkuste se trefit z 10 m – amatérovi se to nepodaří!) na pozadí scenérie Kremlu a Chrámu… známé na celém světě. Pro toto publikum se to provedlo….

Němcova mohli odstranit ukrajinští oligarchové za selhání destabilizace Ruska     zdroj
Je známo, že Němcov v poslední době aktivně navštěvoval Ukrajinu a setkával se tam s různými místními politiky a oligarchy, kteří představují i “stranu války”, informovala “Izvestija” .

“Ti mu mohli předávat prostředky pro destabilizaci situace v Rusku. Za tyto peníze mohli ukrajinští oligarchové klidně očekávat od Němcova rozkol ruské společnosti,” řekl zdroj.

“Rozkol se však nejen neuskutečnil, ale naopak, ruská společnost se konsolidovala. S vědomím toho, že se nedočkají výsledku, mohli sponzoři Němcova tohoto politika odstranit za to, že nebyl schopen tuto práci splnit,”- řekl.

Vraždu Němcova mohl zorganizovat “Pravý sektor”      zdroj

Do surové popravy ruského opozičního politika Borise Němcova mohou být zapojeni ukrajinští polní velitelé, jako jsou hlava “Pravého sektoru” Dmitrij Jaroš nebo bývalý vůdce UNA-UNSO Dmitrij Korčinskij, domnívá se oděský televizní moderátor Grigorij Kvasňuk.

“Jaroš, Korcčinskij … a jim podobní zcela nedávno hovořili o tom, že je třeba provádět na území Ruska teroristické činy, konkrétně v Moskvě. Jak se vám líbí taková verze? Vždyť je zcela jasné, že útok byl veden proti Rusku celkově.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová