Morální zrůda české diplomacie, 18+

Václav Bartuška ví, jak zajistit mír.

28. 4. 2015, zdroj: zde

Jak zajistit mír – návod k použití od Václava Bartošky: upalte, zabijte, utlučte holemi – každého, kdo má jiný názor, než máte vy. To zajistí trvalý mír. Je to tak prosté.

Za zrůdné a fašistické jsou označovány myšlenky českého diplomata Bartušky i za hranicemi.

Článek: Český diplomat označil za správné upalování lidí v Oděse

Český diplomat, komisař vlády pro energetiku, Václav Bartuška, řekl, že upálení lidí v Oděse bylo správné, jelikož díky tomu se zabránilo válce v regionu.

Řekl:

“Na druhou stranu jsme velmi podrobně sledovali model, který byl použit na východě Ukrajiny, v Doněcku, Luhansku a v dalších městech. Šlo to jakoby přes kopírák a popírá to teorii o lidovém povstání. Skupina civilistů obsadí budovy administrativy, muži, ženy, děti. Do dvou dnů se tam začínají nosit zbraně, ženy a děti odcházejí, zůstávají ozbrojenci. Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé.”

(Bartuška v rozhovoru pro Neovlivni.cz.)

Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek to ve svém Twitteru označil za “absolutně nepřijatelné, aby představitel ministerstva zahraničí řekl, že žhářství a vraždy lidí jsou přijatelným způsobem řešení konfliktů.” Zaorálek zdůraznil, že vyjádřil zásadní nesouhlas s takovým “cynickým” prohlášením Bartušky.

Připomeňme, že 2. května 2014 v Oděse při konfrontaci s fotbalovými fanoušky a radikály, byli donuceni příznivci federalizace hledat úkryt v domě odborových svazů. Poté ukrajinští nacionalisté zapálili budovu, a ty, kteří se snažili zachránit z ohně, stříleli a dobíjeli pálkami a kameny. Podle údajů ministerstva vnitra Ukrajiny bylo zabito 48 lidí, podle neoficiálních údajů – více než 150.

Výběr z komentářů pod článkem:

-Fašisté jsou v různých zemích…
-Pravda, ale ne všude z nich dělají diplomaty.
-To není obyčejný fašista – to je fašista při vládě, a to, jak říkají v Oděse, je velký rozdíl
-To znamená prostě Bartušku zabít a zakopat u silnice, pak bude v Evropě čistěji, světleji a nebude válka. Lidé zachraňte Evropu, zbavte se Bartušky!
-Tak tak, převrácením příčiny a následku lze dokázat, že vejce sneslo slepici.
-Češi, oni i vás osmaží, jestli chcete.
-Mám takový názor: upálit Bartušku, aby se zabránilo ruským tankům do Evropy. Kdo je pro?
-A to je Evropa.
-Nedivím se, vždyť tahle hovada podporovala majdan a zabíjení.
-Morální zrůda, není co víc dodat…
-Zapomněl ten kozel, že první začali zachvacovat úřady majdanovci? Měl je tehdy Janukovič upálit?
-Navrhuji ho ponechat chvíli pohromadě s jeho názory a s rodinami obětí…

Překlad: Ď.
Připojuji několik méně známých fotografií z loňské Oděsy, aby bylo zcela jasné, jak zvrhlé jsou myšlenkové pochody Bartušky. Upozorňuji, že co je pro českého diplomata “prosté”, je pro normálního člověka šokující! (18+)