Rotschildové odmítli Ukrajině odepsat dluh

Vít Klíma
12.4.2015 Literární noviny

Největší ukrajinští věřitelé soustředění okolo fondu Franklin Templeton – ovládaný rodinou Rotschildů – odmítli Ukrajině odepsat dluh ve výši 10 miliard USD, což jsem nejen očekával, ale v předchozím příspěvku i předpověděl. A teď zlatý hřeb večera: nedohodne-li se Ukrajina se svými věřiteli do konce června, žádné další půjčky od MMF nedostane! Věřitelé tak drží Ukrajinu pěkně „pod krkem“ a s ním i její další osud.
Eminentním zájmem Rotschildů je získat Dněpropetrovskou oblast (gubernii), která se rozkládá po obou březích řeky Dněpr. „Šťastnou shodou náhod“ se podél nich nachází ona pověstná černozem! Samotné město Dněpropetrovsk je velmi významným průmyslovým centrem – soustředěn je zde například zbrojní a hutnický průmysl, včetně továren na obsluhu (bývalého sovětského) vesmírného programu. Do rozpadu SSSR sem vzhledem k strategickému významu výroby zbraní nebyl povolen vjezd cizincům bez oficiálního povolení. Dněpropetrovsk je současně důležitým železničním uzlem. Leží na trati vedoucí z Kyjeva a západní Ukrajiny přes Dněpropetrovsk do stanice Synelnykove, kde se větví na tratě ve směru Charkov – Moskva, Donbas, Záporoží – Krym.

Gubernátor Ihor Kolomejský, který tu dosud vládl, byl – kvůli zájmům Rotschildů – „odejit“ (poznámka: prezident Porošenko jej před nedávnem z funkce gubernátora odvolal).

… pokračování zde …

Čtěte: Rotschildové a Rockefellerové