Skandál propuká: na Ukrajině se staví koncentráky za peníze Evropské unie (video)

Václav Dvořák
24.4.2015  redakce 

 Guantanámo u Doněcka, tak pojmenoval opolčenský deník Ruské Jaro (Russkaja Vesna) téměř dokončenou věznici v obci Ždanovka v části Donbasu, nyní ovládaném kyjevskými ozbrojenci. Zatím nedokončený koncentrák je určen pro odpůrce nynější fašistické vlády v Kyjevě.


Jde o lidi, kteří jsou obviňováni ze separatizmu či terorizmu, a jak je na Ukrajině dnes policejní praxí, tyto zločiny jsou připisovány každé a každému, kdo si na Ukrajině dovolí nesouhlasit s banderizací země, s nacistickým režimem v Kyjevě a kteří jsou proti občanské válce. Již to samo o sobě je skandální a ukazuje to na pravou podstatu režimu, který USA s pomocí EU na Ukrajině instalovaly.

Dokumenty, které přináší Russkaja Vesna na přiloženém videu jasně ukazují, že celá stavební část koncentráku ve Ždanovce byla postavena za peníze, které ukrajinskému režimu věnovala Evropská unie! Svědčí o tom všechny vyvěšené úřední ukrajinské dokumenty (viz video).

Formálně jsou tato ‘zařízení’ prezentována jako „detenční centra nelegálních přistěhovalců“ ale jsou umístěny na území vojenských základen.

Redakce deníku získala dokumentaci dvou takových objektů. Jeden je zmíněný ve Ždanovce, druhý se nachází ve vozněsenském okrese Nikolajevské oblasti. Celkem je známo téměř 20 takových vězeňských objektů na území Ukajiriny.

Místní lidé mluví o koncentračním táboře. Po celém obvodu je obehnán 4 metry vysokým plotem, který korunuje žiletkový drát. Součástí je velké množství stožárů s kamerami na dvou úrovních, přesně podle amerických stavebních vzorů.

Nejde tedy o žádná civilizovaná detenční zařízení, která známe z Evropy. Russkaja Vesna uvádí, že podobná vězení NATO jsou již postavena v Rumunsku, Bulharsku, Litvě a Polsku. Jde o takové východoevropské Guantanámo.

Video pořídil pro agenturu news-front.info Michajil Andronik.