Ukrajinská svodka ze dne 16.04.2015 – dnes s vlkovou velkou žádostí o pomoc!

napsali Ernest, MP a  Mireček, s přispěním dalších
https://vlkovobloguje.wordpress.com/


Odporná manipulace redaktorky Adriany Dergam (ČT) a další manipulace Josefa Pazderky (také ČT), hlášení z bojů, ohlasy na včerejší tiskovku prezidenta Putina, obchod s lidskými orgány na Ukrajině, zatýkání a teror v Oděse, vraždění politických a novinářských osobností v Kyjevě, … a další …

Ernestova část – převážně z opolčenských a ruských zdrojů:
(Všechny texty bez uvedení zdroje jsou převzaty z  vk.com/strelkov_info)

Nizozemsko bude pokračovat v hledání v oblasti letecké havárie v Donbasu
Ruská služba DW, dnes, 20:42  zdroj
Nizozemské úřady s pomocí mezinárodního společenství budou pokračovat v pátrání po pozůstatcích a troskách letadla v místě havárie MH17


15.04.2015 Přidali novináři.
„V Kyjevě si ukrajinští nacisté vyřizují účty s proruským aktivistou a organizátorem „Antimajdanu“ přímo před jeho manželkou. V Kyjevě, u vchodu do svého domu, byl nalezen mrtvý člen Strany regionů a bývalý poslanec parlamentu Oleg Kalašnikov. Uvádí to ukrajinské televizní kanál“ Inter. „Podle předběžné verze jej zastřelili. Podle očitých svědků, Kalašnikov se vracel domů se svou ženou. Jí se podařilo utéci před zločincem do domu. Kalašnikov byl dobře známý tím že během „Euromajdanu“ organizoval shromáždění na podporu Antimajdanu a jihovýchodu. Exposlanec nikdy neodjel a žil v Kyjevě. Je známo, že v poslední době bylo Kalašnikovovi vyhrožováno fyzickým násilím pro politické názory, dostával výhružné dopisy.

15.04.2015 – Přidal milice.
V oblasti osad Písky a Spartak probíhají střety. Boj v Píscích začal okolo 20:45 a s proměnnou intenzitou stále pokračuje. V 22:15 se objevily zprávy od místních obyvatel luganské oblasti o střelbě a výbuších v blízkosti Stanici Luganskoj a „Donca“ (možná osada Doněckij). V Širokinu se ukrajinští okupanti snaží útočit, ale nakonec jim to nevyšlo a vrátili se na své pozice.

Poslal místní obyvatel.
Směrem k Mariku jely dva raketomety Grad a doprovod aut se zabezpečením. Po silnici Volnovacha-Marik. Kam pojedou z Marika, se můžeme jen dohadovat. Okupanti vracejí na pozice raketomety.

15.04.2015 – Poslal dopisovatel s volacím znakem „Syč„.
Znovu kolují zvěsti, že brigáda „Prizrak“ se nepodřídí LLR. Vojáci „Prizraku“ jsou již dlouho praporem územní obrany. To znamená, že chrání území Perevalského rajonu. Několik rot praporu územní obrany „Prizrak“ na frontě skutečně je. Oni prokazatelně bojovali, zúčastnili se aktivně na obsazení Debalceva a Černuchina. Ale teď budou provádět velitelské úkoly, úkoly krytí Perevalska a Alčevska pro případ průlomu ukrajinské armády. Asi 500 lidí z bývalé brigády je na frontě – všechno to jsou obyvatelé Lisičanska, Severodoněcka, Ruběžnogo, atd. Ráno tu bylo ticho a pak se to přiostřilo. Na začátku jsme byli napadeni (zejména na Bachmutce) 3 krát. 2 krát útočili na opěrný bod u kontrolního bodu a jednou na pozici mezi bývalým 37. bloku a obcí Sokolniky. Ostřelování bylo 50 v našem směru, přesně nevím, my jsme to už přestali počítat. Vím, že na celé frontě máme ztráty – 14 zraněných, 2 obrněné transportéry, tank a 1BMP jsou poškozeny a jeden obrněný transportér zničen Zatím velké nenahraditelné ztráty v obrněné technice nemáme, proto naše luganská a i ruská média říkají, že nás málo ostřelují.
Ano, ve srovnání s DLR je to méně (tam taky, mimochodem, snižují). Ale ztráty jsou stejné. Téměř všude jsou lehká zranění a poškození obrněných vozidel. „Příměří“ pokračuje, ale je to dočasné. Jsme připraveni k boji, ale nepřítel také. Oni jsou také dobří bojovníci a nelze je podceňovat.

16.04.2015 – Fotky z novinářů.
Dnes se vedoucí ruské skupiny pro koordinaci problematiky příměří v Donbasu generálporučík ozbrojených sil RF Alexandr Lencov a zástupci ukrajinských nacistů spolu s misí OBSE, vypravili do vesnice Širokino. S podporou domobrany DLR se pozorovatelům podařilo pohybovat se po ostřelované oblasti.
Original: http://storage.novorosinform.org/cache/0/a/J_sTpuJEqH..
Original: http://storage.novorosinform.org/cache/d/f/iSMF0pZMH2..
Original: http://storage.novorosinform.org/cache/5/8/iIvRWPdnlZ..
Original: http://storage.novorosinform.org/cache/4/a/CJ3vbqOm1F..
Original: http://storage.novorosinform.org/cache/d/f/WNtibjj5Nk..
Original: http://storage.novorosinform.org/cache/4/d/PqC582SKRj..
Original: http://storage.novorosinform.org/cache/8/d/lS0HcsNuvq..

15.04.2015 – Přidali novináři.
Nikdo nechce umřít: V Sumách zmařena mobilizace. V Sumách 90% z předvolaných nepřišlo do vojenské náborové kanceláře. I když v oblasti byla prováděna podzimní mobilizační kampaň, náboráři si rvou vlasy ze zklamání nad smutnými výsledky verbování. K 14. březnu přišlo do náborové kanceláře na předvolání pouze 10% předvolaných. Oznámil to vojenský komisař města Sumy Jurij Polous. Podle něj bylo předvoláno 2331 lidí. Do náborové kanceláře se nedostavilo 2074 (89% z celkového počtu). Na předvolání reagovalo 257 Sumčanů. Z nich odklad dostalo – 96, neschopných vojenské služby – 19, vyřazeno ze seznamu – 28, posláno k dalšímu lékařskému vyšetření – 129. Do armády poslali 15 lidí. Kromě toho v pátrání je téměř dva tisíce občanů, kteří se vyhýbají mobilizaci do armády od předchozí výzvy. Komisař oznámil, že většina z nich uprchla do Ruska. Obecně platí, že vlastenecký zápal vyschnul a bojovat pro tým čokoládových králíků se více nikomu nechce. To znamená, že „ruské teroristické síly“ se mohou cítit spokojené: odpor ze strany sumských patriotů jim nehrozí.

16.04.2015 – Zpráva domobrany.
Noc v Doněcku byla velmi napjatá. Ráno byly v Doněcku slyšet výstřely z děl. V 07:55 bylo oznámeno, že probíhá intenzivní boj v Pískách. Dělostřelectvo ukrajinské armády aktivně podporovalo pokus ukrajinských jednotek o průlom v oblasti osady Písky. Útočící ukrajinské síly zadržela domobrana Novorossii, zejména praporu „Vostok“. Aktivní byly dělostřelecké baterie těžkého dělostřelectva ukrajinské armády ze směrů Galicynovka a Vodjanoje (Novoselovka 1), které ostřelovaly oblast haldy dolu Okťjabrskij – Písky. Nyní je v oblasti Písky intenzivní boj, je slyšet práce tanků a ručních zbraní, Ukři se snaží prorazit.

16.04.2015 – Zpráva Eduarda Basurina.

Situace na frontě se znovu vyostřuje. Během uplynulého dne ukrajinští vojáci ostřelovali78 krát území DLR, pod palbou bylo osm obcí Pozice domobrany 10krát ostřelovali z tanků, 26 krát z minometů, 3 krát protitankovými řízenými střelami, 4 krát za použití obrněných vozidel. Také došlo k 35 útokům z ručních zbraní a granátometů. Pod palbou byly osady Spartak, Širokino, Žabičevo, Okťjabrskij, Lozovoje, Sachanka, Kalinovka a Gorlovka. Ukrajinské síly střílely jak na pozice domobrany DLR, tak na obytný sektor. K většině útoků došlo v Žabičeva a Širokina. Došlo tam ke škodám, oběti ani zranění mezi civilním obyvatelstvem, ani v domobraně, nejsou.“

Přidali novináři:
Ráno 16. dubna konvoj ruského ministerstva pro mimořádné situace s humanitární pomocí pro Donbas, po absolvování celních a pohraničních postupů, překročil hranici a zamířil směrem k Doněcku a Luhansku. Více než 120 vozů veze do LLR a DNR přes 1400tun humanitární pomoci.“.

16.04.2015 – Přidali novináři.
V Stanično Luganské oblasti se v noci během posledních hodin několikrát bojovalo, hlásí tiskové služby tzv. ‘předsedy’ „luganské regionální státní správy“ Gennadije Moskala. Tvrdí, že v oblasti rybí farmy mezi domobranou a ukrajinskými vojáky vypukly přestřelky z ručních zbraní a granátometů. Kontrolní bod, který se nachází 500 metrů od budovy okresní správy v centrální části Stanici Luganskoj, domobrana ostřelovala z minometů. Pozice ukrajinské armády poblíž osady Trojickoje ostřelovali z tanku a před Katerinovkou opěrný bod ukrajinských sil ostřelovali čas od času ručními zbraněmi. Ráno 16.dubna mezi Krymským a Bachmutkou (v blízkosti bývalého 31. kontrolního bodu) opakovaně vznikla přestřelka. Podobně, byly přestřelky na okraji Novotoškovského (v blízkosti 29. kontrolního bodu). Byly použity granátomety a ruční zbraně. Při ostřelování zátarasu u Novotoškovky byl zraněn ukrajinský voják.

Zastřelený historik, publicista a novinář Olis Buzina leží před svým domem

 16.04.2015 Zpráva novinářů.
 Na Ukrajině byl zabit proruský novinář Oles Buzina … o tom v přímém vysílání informovali Vladimira Putina. Vladimir Putin, prezident Ruska: „Není to první politická vražda. Na Ukrajině mají celou řadu takových vražd“. Oles Buzina je známý pro jeho veřejným vystupováním proti současné ukrajinské vládě. On nejednou vystoupil v ruské televizi.“
(video)

16.04.2015 – Poslal místní obyvatel.
Ráno v 7 hodin jsem se probudil silnou kanonádou, v trojúhelníku Písky-letiště-Spartakje peklo. Země vylétá do vzduchu, stěny a okna se třesou. Ta hrůza trvala do 08:20. V 8:30 všechno znovu začalo a trvalo to do až 9 hodin. Přes den je ticho. Už dávno taková kanonáda nebyla, stříleli jako v lednu před příměřím.

Ukrajinské síly dopoledne 16. dubna pokračovaly v ostřelování obce Spartak. Navzdory pokračujícím jednáním o příměří a přítomnosti zástupců OBSE.

Zpráva Alexandra Zacharčenka.
Mariupol se dříve či později stane součástí DLR, síly domobrany mohou obsadit město bez vážného odporu. Mariupol je snadné obejít a oni se vzdají. Máme možnost to udělat, aniž bychom ostřelovali město. „Nezapomeňte, že tam žijí naše matky, sestry. Takže z nás nemusíte dělat krvelačné bestie, které budou ničit vše, co jim stojí v cestě“. V domobraně je 23.000 vojáků a 30 tisíc záložníků.

16.04.2015 Poslal Eduard Basurin.
Ukrajinská armáda likviduje „dobrovolnické“ prapory
, vytlačuje je k pozicím DLR. V oficiální zprávě SMM OBSE a závěrech společného centra pro monitorování a koordinaci příměří bylo pozorováno přemisťování pozice praporu „OUN“ o jeden kilometr na východ v blízkosti vesnice Písky a Žabunky. Protože byl v této době prapor oficiálně podřízen velení 93. mechanizované brigády, vidíme, že velení brigády tlačí nacionalisty, kteří se zdiskreditovali, na pozice domobrany. Tak vyřeší dva problémy: odstraní nežádoucích a provokují odvetnou palbu ze strany domobrany DLR, následuje obvinění z porušení příměří. Domobrana pokračuje v registrování střetů mezi pravidelnými jednotkami ukrajinské armády a prapory extremistů. Dříve, ukrajinské ministerstvo obrany opakovaně uvedlo, že všechny „dobrovolnické prapory“ bez výjimky jsou již součástí ukrajinské armády nebo Národní gardy. Situace na frontě naznačuje že jakýkoli podřízení bylo de jure, ale ne de facto, neboť vojenské vedení ukrajinských sil vědomě dává zločinné příkazy.

16.04.2015 – Přidal Alexander Žučkovskij:
Mluvil jsem dnes o mnoha otázkách s úřadujícím ministrem obrany DLR Sergejem Velikorodnym (Kononov je stále “na technické dovolené„). Mimo jiné jsme projednali situaci v Pískách a Spartaku (o kritické situaci tam, jsem napsal před třemi dny), teď se stabilizovala, ale tvrdý boj je tam každý den. Zatím bez podstatných úspěchů některé strany i když ukrajinská armáda má mnohem větší ztráty, protože my se bráníme a oni neustále útočí, bez přerušení vrhají do boje pěchotu.

Pokud jde o situaci na hranici, nelepší se. Vzhledem k tomu, že se boj stále vyostřuje, bylo třeba jednat operativně a tak i přes velké překážky auta s vybavením do DLR jsem převážel před třemi dny. Včera jsem přivezl munici jednotkám na nejžhavějších místech – v Širokinu a do Písků. Bohužel, přes veškerou snahu, palivovou cisternu z Ruska se dopravit nezdařilo (doprava ropných produktů byla zakázána), takže jsem musel koupit benzín v Novoazovsku za dvakrát tolik (200 tisíc. rublů 4tuny).

Mimochodem, kluci v Pískách, kteří dostali ode mne munici, také potvrdili kritickou situaci v této oblasti, kterou jsem popsal před třemi dny. Pokud jde o „Vostok„, radši zatím nic nebudu říkat, nebudu popisovat některé detaily (teď to může způsobit škodu).

16.04.2015 – Zpráva Eduarda Basurina.

Ostřelování obce Spartak v blízkosti letiště Doněck z pozic ukrajinských sil pokračuje, navzdory příchodu představitelů Ukrajiny ze společného střediska pro sledování a koordinaci příměří. Pozorovatelé OBSE, představitelé Ruské federace a Ukrajiny a zástupci velení DLR dnes dorazili do osady Spartak na jednání o evakuaci těl ukrajinských vojáků, zabitých při neúspěšném pokusu prorazit pozicemi domobrany. Zejména se jednání zúčastnili ukrajinští generálové Alexander Rozmaznin a Andrej Taran, za ruskou stranugenerálplukovník Alexandr Lencov. Po nezdařeném pokusu o průlom pozic domobrany ukrajinskými silami u letiště v Doněcku leží těla padlých ukrajinských vojáků. Zástupce velitele jednotek MO DLR zdůraznil, že domobrana DLR tyto těla evakuovat nemůže kvůli pokračujícím útokům z ukrajinské strany.

Oděsa – pravosekové vyhledávají svoji ‘kořist’

16.04.15 Zpráva „Russkoj Věsny„.
Nacistický teror v Oděse: Příslušníci “ Pravého sektoru“ a AutoMajdanu bijí demonstranty a odvážejí je na neznámé místo. V Oděse už před začátkem demonstrace proti rostoucím cenám, nízkým důchodům a platům byli zadrženi lidé. Zadržení, podle svědků, prováděli pracovníci Ministerstva vnitra a bojovníci „Pravého sektoru“ a aktivisté AutoMaidanu. Lidé byli biti, nahnáni do aut a odvezeni na neznámé místo.

Jeden z mladých zatčených

Důchodce, kteří se zúčastnili akce, zastrašovali. Účastníci demonstrace požadovali, aby oblast Oděsy dostala status „svobodného přístavu“ – zóny volného obchodu. „Přišli jsme sem na mírovou manifestaci na podporu iniciativ zaměřených na posílení místní samosprávy, včetně „svobodného přístavu“ pro Oděsu. Dnes je situace taková, že oblast pravidelně posílá daně obyvatelstva do Kyjeva, ale vrací se nám jen malá část. A musí být spravedlivé rozdělení zdrojů mezi kraje a města a měly by být řešeny sociálně-ekonomické problémy. Chceme říci úředníkům, že nedovolíme svévoli a požadujeme, aby plnili povinnosti k lidem,“-, řekl jeden z protestujících a dodal, že mítink byl povolen a právo pokojně se shromáždit dává Ústava Ukrajiny. Po chvíli ke shromážděným u Divadla opery a v uličce Čajkovského přišli aktivisté AutoMaidanu a snažil se rozehnat shromážděné. Přitom, podle slov automajdanců, zadrželi studenty, kteří měli oblečenu uniformu nějaké „oděské policie“.“ Nyní, většina shromážděných důchodců je i nadále u budovy opery a radnice. Bylo zadrženo celkem 53 osob.

http://vk.com/video-57424472_171338318?list=c4e8e782e80edbded1
http://vk.com/video-57424472_171338317?list=ad75915013b1027819
http://vk.com/video-57424472_171338316?list=2ce50241e68af3f8af
http://vk.com/video-57424472_171338330?list=d6dd484656a4fbc06e

Putin: Sankce jen pomohly ruské ekonomice
Z Korrespondent.net dnes 12:59  zdroj

Putin: Porošenko nenabídl obsadit Donbas

Z Korrespondent.net dnes 13:51 zdroj

V Kyjevě, byl zastřelen novinář a spisovatel Oles Buzina
Z Korrespondent.net dnes 14:03 zdroj
Ve čtvrti Ševčenko hlavního města zabili novináře Olesja Buzinu. Korrespondent.net to sdělilo policejní oddělení rajonu Ševčenko.
Vražda se stala v 13.20 na ulici Děgťareva před domem číslo 58. Novinář byl zastřelen u vchodu do svého domu.
Podle svědků, k domu přijel automobil, ve kterém byli dva muži. Jeden z útočníků vyběhl z auta a několikrát vystřelil. Pak vozidlo s zločinci ujelo.
Na místě pracuje vyšetřovací tým.
Poradce ministra vnitra Anton Geraščenko na Facebooku oznámil, že stříleli z auta Ford Focus tmavě modré barvy. „Poznávací značky na autě byly lotyšské nebo běloruské. Zcela jistě ne ukrajinské. Prosíme všechny řidiče Kyjeva aby zavolali policii, pokud uvidíte auto na ulici se stejnou značkou … Zdá se, že střelba na svědky ve věci Antimajdanu pokračuje,“ – dodal.

Buzina získal popularitu v roce 2000 po vydání šokující knihy “Vampír Taras Ševčenko“, kde autor, podle jeho vlastního přiznání „odhalil kult Kobzarja.“
Prokuratura ohodnotila tuto knihu jako „knihu, podněcující etnickou nenávist.“
Novinář byl také široce známý jako člen politické talk show, opakovaně byl hrdinou skandálů. Jedním z největších byla rvačka Buziny s umělcem a aktivistou Sergejem Pojarkovem ve vysílání „Velké politiky“.
V roce 2012 byl kandidátem na poslance v jednom z okrsků hlavního města za „Russkijblok“. Získal 8,22% hlasů voličů.
Redakce Korrespondent.net vyjadřuje soustrast příbuzným a přátelům novináře.

Policie vyslýchá pět svědků vraždy Buziny
Korrespondent.net, dnes,15:48  zdroj

Putin: Válka mezi Ruskem a Ukrajinou není možná
Z Korrespondent.net dnes 14:57 zdroj
Ruský prezident Vladimir Putin řekl, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nebude. Řekl to při každoroční „přímé lince“ ve čtvrtek 16. dubna.
„Nebude (válka), žijte klidně. Vycházím z toho, že je to nemožné,“ – řekl ruský prezident, obyvatelům regionu Rostov.
Putin znovu poukázal na to, že Ukrajinci a Rusové jsou jeden národ.

Zavraždění Buzina a Kalašnikov

Porošenko označil vraždy Kalašnikova a Buziny za „provokaci„
Z Korrespondent.net dnes 16:38  zdroj
Vraždy jsou zaměřené na destabilizaci situace v zemi, řekl prezident.

Děkuji Erneste!


Část MP – převážně z ukrajinských zdrojů:

dneska modrá část nebude. MP měl včera odpoledne a večer naprosto neodkladné aktivity, které ho eliminovali z dnešní svodky.

Mirečkova část – denní svodka OBSE: dodá během dne

Mapy:

Ukrajinská:

Opolčenská:

Interaktivní komentovaná:

Z informací komentátora:

Doněck a okolí:

Ukři podnikli několik útoků na osadu Spatak na Doněcké letiště a bojovalo se i v Pískách. A  to nemalými počty. Komentátor uvádí, že ranní útok měl za následek nejméně 300 raněných z ukrajinské strany a velké ztráty techniky – například 8 kusů obrněnců. Ukři do bojů zapojují postupně i dělostřelectvo a včera už prý i grady.

A už , opět podle komentátora, neplatí výmluva, že za těmi útoky a ostřelováním stojí dobrovolnické jednotky, které se vymykají kontrole ukrajinského velení, protože Kyjev tvrdí a  to už docela dlouho, že je integroval pod armádní velitele. Je to ze strany Ukrajiny jen výmluva – my dodržujeme Minské dohody, jen jakési nekontrolovatelné jednotky ho narušují. Otázkou už prý není , jestli vypukne další válka, ale kdy opolčenským republikám dojde trpělivost s trvalou ukrajinskou agresí.

Gorlovka

Boje ručními zbraněmi, granátomety a minomety hlášeny z Šum a od Majorska. Stabilně a periodicky pod palbou je osada 6-7.

Luganská fronta

Palba po celé délce fronty. Od Popasné až do Stancije Luganskoj. Palba šla zejména na opěrné body Golubovskoje a Sokolniky. Naopak u Krymského pracovaly opolčenské DRG.

Mariupolská fronta:

Klasika – střelba zejména v Širokinu.

Vypátrali kosíři:

Kosířským příspěvkem dne je pro mne mail od paní EJ. Dám ho sem celý bez jakékoli úpravy:

ozývam sa Vám znova po čase a mala by som pre Vašu pozornosť dve spolu súvisiace veci.

V dnešnej svodke ste pridali poznámku o Semenčenkovi:
Semenčenko v době, kdy byl velitelem praporu „Donbas“, byl zapojen do řetězce, který obchodoval s lidskými orgány pro transplantace.

K tomu by som mala jednu poznámku, ktorá vysvetlí najprv súvislosti a je aj sama o sebe veľmi zaujímavá:

Na Slovensku sa rozbehla aktivita – diskusné večery Na prahu, v rámci iniciatívy Kreatívna Brána. Vynikajúci počin, pokúšajú sa do diskusie dostať ľudí z širokého názorového spektra. Tu na ukážku pošlem link na ich webovú stránku, kde je aj prehľad predbežne pripravených tém.

(link zde)

krátke promo o akciách, aby ste si vytvorili obraz: (video)

Tieto diskusné večery sa už rozbehli a najnovšie bolo zverejnené video z jedného z nich a to z 2.4. 2015. Pozvanie na besedu v kníhkupectve Panta Rhei v Bratislave prijali Eduard Chmelár politológ – písala som o ňom upozorňujúc na jeho status na FB, kde sa vyjadroval k vytváraniu obrazu nepriateľov vo veku informačnej vojny, Juraj Smatana – občiansky aktivista a tvorca zoznamu konšpiračných webov, písali ste aj o ňom, ak si dobre pamätám a Emil Páleš, sofiológ.
Záznam z  veľmi pozoruhodnej besedy na tému (dez)Informačná vojna vo veku informácií je možné si pozrieť na tejto stránke :

To by bola jedna vec, a teraz k tomu citátu z dnešnej svodky. V rámci toho dvojhodinového videa, cca po 55. minúte, hovorí práve Juraj Smatana o tom, že info o kradnutí orgánov na Ukrajine je „jasná dezinformácia, dokázaná“. Takže by možno dobré sa k tomu z Vašej strany vyjadriť, ak by ste chceli a mohli s odkazom na dobré zdroje. Kosu predpokladám číta množstvo ľudí s rozličnými pohnútkami, vrátane „kontrolných orgánov“. Nech sú informácie na nej pokiaľ možno overené a overiteľné. Ja sa k tomu neviem ako dostať, ako overiť a doložiť, že k takému niečomu ako obchodovaniu dochádzalo. Otvorila som si Fakta o Ukrajine a nenašiel mi prehľadávač nič na slovo orgány, transplatntace.

Inak samotnú iniciatívu Kreatívnej brány mimoriadne oceňujem, supluje totiž v tomto počine diskusných večerov verejnoprávne inštitúcie. Len som zvedavá, dokedy sa podarí udržať ochotu ľudí z rozličnými názormi diskutovať s oponentmi a či prevládne úsilie o hľadanie pravdy o veciach nad osobnou prestížou typu „ja sa predsa nemýlim svoje úsudky mám dobre podložené“.

Tolik paní EJ. Bohužel jsem měl přes den docela dost napilno, takže jsem se k mailové poště dostal až hodně pozdě. V době, kdy už mívám jindy svodku skoro hotovou. A zjistil jsem, že v tomhle kosířském příspěvku je výzva. Aby Kosa zastavila argumenty fízla Smatanu. A jeho velmi triviální argumentaci – informace o ilegálním obchodu s lidskými orgány jsou záměrně šířené fámy ruské propagandy! Paní EJ má pravdu! Se Smatanou a podobnými je nutné se pustit do křížku. Jenže to chce čas a nasazení a nejspíše pomoc od kosířů. Ve Faktech o Ukrajině skutečně nic v tomto směru nic nalézt nelze. Tato stránka Kosy obsahuje jen informace, které mám za zásadní, prověřené a z důvěryhodných zdrojů. A na nic podobného jsem ZATÍM, v souvislosti s obchodem s tělesnými orgány nenarazil. Ne, že by informace v tomto směru na internetu nebyly. Lehce se dají vylustrovat desítky, možná stovky odkazů. Ale ty, které jsem v rychlosti a spěchu před dnešní svodkou našel já, popisující nelegální obchod s lidskými orgány při válce na Donbasu, buď pocházejí z ruských zdrojů nebo webů na ně informačně navázanými. Nebo jde o zdroje nejasného původu.

Obracím se proto na kosíře se žádostí o pomoc. Zejména na ty, kteří umí s vyhledavači daleko více než já a také na ty, kteří věci alespoň trochu odborně rozumí, aby mi pomohli usadit Smatanu. Nejen jeho. Cosi podobného jako Smatana totiž v  Čechách tvrdí na Neviditelném psu jakýsi Jakub Roth viz ZDE

Tyhle lidi lze pacifikovat jen tak, že se jim omlátí o hlavu informace, vyvracející jejich tvrzení. Ovšem jen tehdy, budou li tyto informace z těžko zpochybnitelných západních nebo vládně ukrajinských zdrojů! Budu velmi vděčen za každý takový link. Věřím, že i tentokráte kosíři rychle najdou co potřeba. A dovolím si ještě poznámku – prosím, neposílejte odkazy na české nebo slovenské levicově zaměřené weby nebo na ruské či opolčenské zdroje. Tyhle odkazy na Smatany a Rothy neplatí.

Nemám iluze, že by tahle vyhledávací práce byla snadná. Jde o špinavý kšeft, pro mne špinavější než obchod s drogami a na úrovni prodávání lidí do otroctví. A u toho zpravidla neexistují žádní svědci a  stopy se pečlivě zametají. Jen proto může fízlující Smatana a  jakýsi Roth tvrdit, co tvrdí – že jde o ruskou propagandu!

Já jsem se dostal jen k nepřímým důkazům. Prokazujícím, že ilegální obchod s lidskými orgány na Ukrajině velmi vydatně kvetl už před vypuknutím bojů. Německo veřejnoprávní televize 3SAT o tom natočila 3/4 hodinovou reportáž, kterou odvysílala 15.3.2013 v hlavním večerním vysílacím čase ve 20,15 hod. Ta je bohužel dnes už ve zcela nepřístupné části jejich archivu. Tedy minimálně pro mne nepřístupné. Nicméně zde je link, z oficiální stránky 3SAT, tento pořad původně uvádějící a popisující:

http://www.3sat.de/page/?source=/ard/dokumentationen/168341/index.html

A na podobné téma psal svou reportáž o obchodu s lidskými orgány i renomovaný německý titul Die Zeit

Článek pochází ze 13.prosince 2012.

Jinými slovy – jestliže na Ukrajině kvetl ten naprosto hnusný kšeft už v době, kdy se ještě neválčilo a byla pro něj pořízena veškerá nutná a nejednoduchá a nákladná infrastruktura, včetně logistiky, lze oprávněně předpokládat, že tím spíše to funguje za války, kdy jsou stovky těžce zraněných k disposici a většinou bez kontroly a zájmu jejich nejbližších!!!

Samozřejmě, že nečekám, že by takový Smatana nebo Roth můj nepřímý důkaz uznali. Tak naivní nejsem. Nicméně, tihle by zcela jistě také ani náhodou nepřipustili v době kosovské války, že „hodní a mírumilovní“ kosovští Albánci zajaté Srby vytěžují jako výhodné dárce orgánů, z kterých následně financovali válku. Ačkoli dnes už o tom vůbec nikdo nepochybuje. Dokonce ani taková ČT ne. Viz například:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/281623-behem-valky-v-kosovu-se-kvuli-organum-zabijeli-srbsti-zajatci/

nebo KyjevAktualne.cz

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/obchod-s-organy-ve-valce-v-kosovu-vysetrovatele-maji-dukaz/r~1c85fe32172611e4a489002590604f2e/

Přímo o kšeftování s orgány naopak hovoří účastník pozorovatelské mise Evropského parlamentu Roman Blaško. I ten bude podezírán z proruské propagandy. Viz link, který kdysi pro Kosu i zbylou českou veřejnost objevil Leo K.

http://www.krajskelisty.cz/plzensky-kraj/okres-plzen-mesto/7682-ukrajina-ocima-ucastnika-pozorovatelske-mise-valka-oligarchu-mobilizace-zen-vypalovani-kostelu-a-pravy-sektor-kseftujici-s-lidskymi-organy.htm

Jak jsem napsal výše – doufám ve vaši zásadní pomoc. A  rád přidám následně, bude-li vaše i moje snaha korunována úspěchem, na stránku Fakta o Ukrajině podkapitolu s názvem Kšeft s lidskými orgány na Ukrajině.

Celkově mohu konstatovat pro Smatanu a Rotha jediné – osobně považuji i v té přímé důkazní nouzi, v které momentálně jsem, kšeftování Kyjeva s lidskými orgány za daleko lépe a více prokázané, a zdokumentované než argumentační instrumentárium, které měl kdysi před druhou iráckou válkou k disposici americký zástupce Colin Powell s  podporou celého zpravodajské aparátu, který mají USA k disposici, ohledně zbraní hromadného ničení, které měl mít Saddám, když v OSN obhajoval nutnost války s Irákem.

Ale věnujme se další kosířské poště!

Když už jsme u všelijakých Smatanů a  Ukrajiny, tak si myslím, že je plně na místě uvést mimořádně drastický linkod Vojtěcha, který názorně charakterizuje koho že mají dnešní držitelé moci na Ukrajině za svůj vzor – viz nedávno přijatý zákon o tom, že Bandera Banderovci bojovali za Ukrajinu:

http://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/7215-sokujici-zabery-proc-chteji-volynsti-cesi-z-ukrajiny-zpet-domu-podivejte-se-na-fotky-a-pochopite.htm

Jestlipak by tohle bral Smatana s Rothem?

Ale nechme tyhle dva. Věnujme se kosířům.

Maneca posla tento mail:

posílám pár linků:

1) na docela zdařilou info-grafiku k ročnímu výročí událostí na Ukrajině:

First Year of the Military Operation in Southeastern Ukraine
(zdroj)

2) na přehled toho hlavního, co dnes během téměř 4 hodin Putin odpověděl na dotazy:

3 hodiny 57 minut s Putinem. Co řekl? (zdroj)

3) nakonec na jakousi „ukrajinskou svodku“ Vašeho oblíbence Tomáše Haase – nějak Vám fušuje do řemesla :

Analytik Haas prohrábl internet a našel zprávy z Ukrajiny, které u nás v tisku nebyly. Stojí za to
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Analytik-Haas-prohrabl-internet-a-nasel-zpravy-z-Ukrajiny-ktere-u-nas-v-tisku-nebyly-Stoji-za-to-371004

Dnešní chacalův slovenský výběr má následující složení:

Na slovenskej Pravde sa objavil článok od Borisa Lattu (zdroj):

O veciach, ktoré sa spomínajú v článku ste tuším už písali v jednej z predchádzajúcich zvodiek.

O vražde proruského novinára na Ukrajine píše aj SME:

http://www.sme.sk/c/7754998/v-kyjeve-zastrelili-proruskeho-novinara-olesa-buzynu.html?ref=trz

a ešte jeden zo SME o vyjadrení ministra obrany RF Šojgu o zapojení Američanov na zmene moci na Ukrajine:

http://www.sme.sk/c/7754629/minister-obrany-ruska-obvinil-za-konflikt-na-ukrajine-usa.html?ref=njct

A o dnešnom vystúpení prezidenta Putina referuje DenníkN:

https://dennikn.sk/102639/rubel-silnie-uroda-je-velka-upokojoval-putin-divakov/?ref=tit

Od JK došlo :

Neposílám nic překvapivého. Pouze jsem si dříve myslel, že Pavel bude „umírněný“ a on v poslední době, jak ho slýchávám, stále více přitvrzuje.

Generál Pavel burcuje NATO: Rusům se nesmí ustupovat. Teď můžeme ukázat, že jsme silní:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/General-Pavel-burcuje-NATO-Rusum-se-nesmi-ustupovat-Ted-muzeme-ukazat-ze-jsme-silni-37099

PS: tohle se mi čte lépe – http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Padli-hrdinove-nekadruji-kdo-bude-stat-vedle-Zemana-ty-nase-vlado-jehnat-Lenka-Prochazkova-drsne-i-s-dojetim-k-vyroci-konce-valky-370933

a posílám ještě jeden link, který mne vrátil myšlenkově ke včerejšku – k té Putinově popularitě. Propaganda se přitvrdí – bude efekt – jaký?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ruska-propaganda-nas-porazi-Novinari-ktera-platime-musi-pridat-padlo-v-Kongresu-USA-371008

A kosířský výběr uzavřu mailem od nicku Adam:

Zdravím, tak nevím jestli toto video je k pobavení či k pláči. Asi obojí.

A co má pro vás vlk? Vedle žádosti o pomoc – viz výše, ještě jednu otázku – viděli jste včerejší Události na ČT v 19:00? Já ano. A to zase byl nářez!

Míním zejména Pepu Karase a jeho „informaci “ o Putinově pravidelné televizní debatě!
Jestliže ne, pak je ten příspěvek k nalezení ZDE.

Začíná to už úvodem pěkňandy Savarové – bylo to podle pečlivě připraveného scénáře!
Jak jinak. A  basta! A pokračuje Pepa – ten si dal záležet na tom, že Putin dostal 3 miliony otázek od obyvatel Ruska, ale odpověděl jen na 74 z nich… Následně, že čtvrtinu času věnoval Ukrajině a sdělil, že na Ukrajině není Ruská armáda. Pak dal Pepa záležet, aby do příspěvku propašoval jakéhosi ruského politologa, který zlehčovat Putinův výrok o tom, že sankce pomohly ruskému hospodářství, takže místo Putina a jeho odpovědí se dovídáme „cennou “ informaci, že výrobky (ruské) jsou, ale kvalita se snížila … A je tomu věnováno asi 15% času reportáže! Dalších 10% času odčerpal záběr na anglického farmáře Johna, který prý hospodaří už 20 let v Rusku, který se ptal Putina, jak reaguje na statistické údaje, které dostává a které jsou podle Johna falšované. Putin odpověděl, že jim věří.
Napadá mne v  téhle souvislosti pochybnost, jestli tohle bylo součástí té promyšlené režie, o níž mluvila Savarová a v konci reportáže i Pepa.. A  také uvažuji nad tím, jestli na tiskovku v Bílém domě, s Obamou nebo jiným americkým prezidentem, by pozvali ruského podnikatele, usazeného 20 let v Americe a povolili mu dotaz, zda po tolika skandálech a falešných hlášeních amerických tajných služeb věří jejich zprávám… No nic vratme se k ČT. Vše končí sekvencí, kdy Pepa hrdě oznamuje, že vážnější témata byla pravidelně střídána odlehčujícími dotazy. Sice se nic nedozvíme o těch závažných tématech, ale Pepa nás stihne informovat , že

– potěšil obyvatelku Sibiře, že přemluví jejího muže, aby jí koupil dárek, který si přeje,
– že Putina mnoho Rusů pozvalo na čaj,
– že se nechce stát generálním tajemníkem OSN,
– že nechce být naklonován.

Řekněte, není tohle naprosto úžasný přístup k zásadní tiskovce jednoho z lídrů planety, který nás chce přepadnout?

To ovšem není všechno. Doslova ránu na solar jsem inkasoval o chvilku později:
Když ČT uchopila stejné téma jako dneska Ernest ve své části svodky, kdy se zabýval posledními politickými vraždami na Ukrajině!
Příspěvek je k nalezení ZDE.
Autorka příspěvku – Adriana Dergam tedy odvedla jo humusoidní práci! Klasická záměrná manipulace!

Hned na začátku informuje o zavraždění Buziny a Kalašnikova, ovšem vzápětí dodává, že Kalašnikov byl podezřelý, že před rokem verboval tzv. titušky – tedy nájemné rváče, kteří terorizovali a bili nebohé majdanské demonstranty!!!!
A vše je doprovázeno ilustrativními záběry, z kterých jsem udělal následující screenshoty!


Adrina Dergam v čase těch obrázků procítěně říká, že rváči v  civilu útočili na proevrospké demonstranty na Majdanu…. Je vám jasné, kdo koho mlátil? Kdo je ten mlácený a kdo jsou ty mlátičky?

Nicméně po ní nastupuje nějaký mužský kolega té ……. (vhodné slovo si doplňte laskavě sami podle vlastního výběru, mne napadají jen samá žalovatelná) a cituje z jakési ukrajinské webové stránky, že Kalašnikov si svoje tajemství (zřejmě o najímaní titušek) vezme s sebou do hrobu!!!!
A své povedené dílo Adriana Bergam korunuje od času 0:55 příspěvku, kdy konstatuje, že cenných svědků (rozuměj násilností páchaných Janukovyčem a spol. na nebohých Majdanistech) ubývá, protože jsou tajemně vražděni!!!!!! Jsou vyjmenováváni a u exposlance Čečetova je uvedeno, že byl obviněn ze zpronevěry, ale začal dodávat policii kompromitující materiály, takže prý „vyskočil“ z okna. A Avakovů v poradce Geraščenko upřesňuje proč – Moskva za tím stojí a zametá stopy!

Tak a je to Erneste! Šíříš ruskou propagandu! ČT by přece nelhala! Jen ty zatracené screenshoty, co jsem sejmul z té opravdu povedené reportáže té .. Dergam sejmul, mne matou….

Zejména, když hned v následujícím příspěvku se ČT pochlubila, že byla auditována mezinárodní asociací evropských veřejnoprávních televizí EDU. A ten audit dopadl naprosto skvěle!! Jak jinak. Drobné nedostatky jsou jen v zavádění nových medií a zákony prý také ČT nepřejí. Jste per plex? Nevěříte? tak zde máte tu reportáž!

Jen by mne zajímalo, co takové zparchantělé reportáži z Putinovy tiskovky, ale zejména té humusárně Adriany Dergam by asi tak řekli ti auditoři, kdyby rozuměli česky a zjistili, že něco takového může odeznít v hlavní zpravodajské relaci dne!

Dneska skončím. Mám dost. Ještě někdo chce mluvit o tom, co tady vyvádí ruští propagandisté a  hlásné trouby Moskvy?
No, a když jsme to měl úplně všechno hotové, tak mi ještě přišlo od slovensko-madarského kosíře Papeka toto:

…a tak nám zabili ferdinanda…

inespravy.sk ukončili svoju činnosť. asi to nebude boj proti ruskej propagande. ani cenzúra. ani triedny boj. ani sebevražda. postupne zrušia větkých, aj kosu. nemusíš rozmýšľať nad ukoncen´m kosy. ono to príde co by dup, ani sa nenazdáme budeme pozerať čt, alebo rtvs.

byl hrozný tento stát, když musel si se dívat
když zakázali psát a zakázali zpívat
a bylo jim to málo…

kryl sa v hrobe obracia

drž sa vlku

papek