Válka nebude! (Přímá linka s Vladimírem Putinem, přepis)

Ruský prezident Vladimír Putin dnes v pořadu “Přímá linka”

Petr Ďoubalík
16. 4. 2015,           zdroj: zde
Před několika hodinami skončila “Přímá linka s Vladimírem Putinem” – pořad, ve kterém ruský prezident odpovídá na nejrůznější dotazy občanů RF, přítomných hostů a bilancuje rok. Podobně jako v minulých letech, trval pořad asi 4 hodiny. V týdnu přicházelo kolem 3000 dotazů za minutu, dnes 4000 za minutu. Celkem byly Vladimíru Putinovi zaslány asi 3 milióny otázek. Pořad ještě málem ani neskončil a naši vševědoucí pisálkové už snášeli hodnocení…

…Zlatou za rychlost vybojoval tentokrát psáč Mitrofanov, svůj plivanec publikoval už v 15:44 (pořad končil kolem 15 hodiny). Z názvu “Putin, práce všeho druhu” je cítit závist na sto honů – jak si může někdo dovolit odpovídat na tak pestrou škálu otázek? To je neslýchané!… Jo, být to Havel, Schwarzenberg nebo Obama, datloval by Mitrofanov titulek “Neuvěřitelný rozhled prezidenta!”
Je ale ztrátou času a vkusu číst názory zatrpklých a nenávistných osůbek. Jako vždy platí – nejlépe je přečíst si originál.

Vladimír Putin, 16. 4. 2015

Jednou z dobrých možností je mrknout na přepis celého pořadu, který najdete tady: rusvesna
Těm, kteří si s azbukou netykají, přineseme brzy výběr zajímavých pasáží, přeložených do češtiny.

Přepis pořadu na Russkaja vesna

Pro tuto chvíli vybíráme alespoň jednu odpověď, která by všem normálním lidem měla přinést radost nebo alespoň maličké uklidnění. Nalijte si něco dobrého do sklenice a oslavte to s námi…

Dotaz od Taťány:
“Dobrý den, Vladimíre Vladimíroviči! Mé jméno je Taťána. Žijeme v příhraničním městě Gukovo (oblast Rostov na Donu, Rusko, pozn. red.), moc se bojíme o své děti a vnoučata. A když byly boje, byly velmi blízko. My jsme byli doslova na sbalených kufrech. Opravdu – bude válka?”

Vladimír Putin:
“Ne. Vycházím z toho, že to není možné, tedy žijte v klidu…”
Pozn. Ď.: Putin toho určitě ví o něco víc než my. Doufejme tedy, že se neplete.

Otázky položili i veteráni Velké vlastenecké války, kteří byli pozváni na nácvik vojenské přehlídky (na kterou jede-nejede náš prezident)