„Eskadry smrti“ Valentina Nalivajčenko

 – Vlabi –
20.5.2015 NWOO

Více než měsíc uplynul od vraždy prominentního novináře v Kyjevě, spisovatele a žurnalisty Olesja Buziny. A nic. Mlčí rasově správné mediální odbory, „vůdci veřejného mínění“, poslanci, mezinárodní organizace pro lidská práva, SBU, ministerstvo vnitra, ministerstvo zahraničí i evropští bojovníci za svobodu projevu.
Obecný názor je následující: „prokazatelně byl novinář zastřelen na dvoře svého domu, což je samozřejmě špatně, ale dobře mu tak, svoloči, tak je třeba“. V podobném duchu se vyjádřila i hlava Výboru pro svobodu projevu a média (!) Nejvyšší rady Viktorie Sjumar, ale náčelník vyšetřování SBU Vasilij Volk více než upřímně poradil „ukrajinofobům snížit svou protistátní rétoriku na nulu“. Jinými slovy dal jasně najevo, že bezpečnostní služby nezaručují zbytečně kritickým novinářům osobní bezpečnost.

Podle oficiální verze ministerstva vnitra vyšetřování ve věci vraždy Olega Kalašnikova a Olesja Buziny „se prošetřují různé verze včetně profesní činnosti“. Mezitím vešla ve známost zajímavá informace: vyšetřovatelé centrálního aparátu ministerstva vnitra zadrželi několik bojovníků Pravého sektoru. Kdoví, kolik pravoseků dnes na Ukrajině zadržují. V průběhu výslechů vyšla najevo účast dvou pravoseků ve vraždě Olesja Buziny. Byly provedeny vyšetřovací a operativní úkony, sebrány usvědčující důkazy včetně revolveru systému „Nagan“, z něhož byl podle předpokladů zastřelen Buzina. A pak přímo na ministerstvo vnitra přišel nějaký zástupce Bezpečnostních sil Ukrajiny a jménem Valentina Nalivajčenka poradil neprodleně vyšetřování zastavit. V ukrajinských médiích se tato informace neobjevila. Přitom pravidelně se objevují verze o účasti na medializovaných dubnových vraždách bývalých dobrovolníků trestného praporu Ajdar nějakou „charkovskou skupinou“, ale u Pravého sektoru žádné „ztráty“ nejsou. Přitom jsou všechny důvody věřit zdroji.

Pokud je to tak, pak má ministr vnitra k dispozici smrtící kompromitující materiál na šéfa ukrajinské bezpečnostní služby Valentina Nalivajčenko. Proč by jinak poslal svého pověřence k Avakovovi s požadavkem ututlat případy? Stávající předseda Bezpečnostních sil Ukrajiny Valentin Nalivajčenko, který byl dosazen na základě požadavku Američanů, je totiž kmotrem ukrajinských „eskader smrti“. Pod jeho vedením se po roce 2000 v Haliči začali připravovat nacionalističtí bojovníci. Nalivajčenko dostal z USA značné finanční prostředky na jejich přípravu, vzdělání a – což je obzvlášť důležité – ideologické zpracování. Před nimi byl jediný cíl – nemilosrdně ničit nepřátele národa, jak to dělali skuteční hrdinové Ukrajiny Bandera a Šuchevič. Dáme-li stranou všechnu ideologickou omáčku, pak v táborech Nalivajčenka se připravovaly „eskadry smrti“. Technologie byla vypracovaná Spojenými státy v Latinské Americe a v Africe. Analytici CIA vykonávali díky podobným „eskadronám“ jednu z klíčových rolí v operacích na svržení nepohodlných politických režimů a v podpoře „loajálních loutek“. Valentin Nalivajčenko byl zodpovědný za jejich formování a přípravu.

Čas „X“ nastal na přelomu let 2013 – 2014. Mnozí se divili, kde se tak najednou vzaly na takzvaném euromajdanu početné skupiny nacionalistů, kteří s potěšením zabíjeli policisty, přičemž předváděli velmi dobrou připravenost. Zjevení Pravého sektoru v lednu se pro média stalo opravdovou senzací. Jedni říkali, že to jsou prostě fotbaloví „ultras“, druzí trvali na tom, že pravoseci jsou bojovým křídlem buď strany Baťkivščina Julie Timošenkové, nebo Svobody Olega Ťagniboka. Ve skutečnosti k ničemu senzačnímu nedošlo. V potřebnou chvíli byli aktivizováni bojovníci Nalivajčenka. A ideologické formátování těchto zabijáků – „pravoseky“, „trojzubce“, atd. – už žádnou roli nehrálo. Vyškolili je na to, aby zabíjeli z ideových důvodů. Narozdíl od profesionálních vrahů neberou peníze za splnění „zakázky“ Oni věří, že zabíjejí ve jménu národa. Jsou vděční za to, že je naučili tohle dělat, zabezpečili je zbraněmi a „důstojníky pro komunikaci“.

Vyšetřovatelé ministerstva vnitra nejspíš náhodou objevili „Nalivajčenkovy orly“. To se stává. A tak začala válka mezi ministerstvem vnitra a bezpečnostní službou. Arsen Avakov se v poslední době ocitl v kritické situaci. Skupina poslanců Nejvyšší rady, mezi nimiž je hlava antikorupčního výboru parlamentu Jegor Soboljev, zástupce bloku Petra Porošenko a zaměstnanec státního představitele USA Sergeje Leščenka, a další zaregistrovali návrh uvolnění Avakova z funkce. Šéf ministerstva se totiž neustále objevuje v centru korupčních skandálů. To v kabinetu jeho zástupce Čebotarja vyšetřovatelé SBU nacházejí „fakta k z astřešení korupčních schémat“, to jeho kádr ve státní službě pro nouzové situace Zorjan Škirjak upozorňuje celý svět na svou „záchrannou operaci“ v Nepálu (téměř deset dní nedokázal vyvézt z Kathmandu Ukrajince postižené zemětřesením). Avakovovi za vinu je kladen i neúspěch reformy systému vymáhání práva. Ani gruzínští „reformátoři“ nepomohli. Avakov vzbuzuje nevoli i u amerických kurátorů Nalivajčenka. Místo toho, aby odzbrojil dobrovolnické (trestné) bataliony, integroval je do struktury ministerstva vnitra. Karatelé z fašistického Azova jsou dokonce navrženi na velitelské funkce ve strukturách milice Kyjeva i regionu.

Poté, co se do rukou Arsena Avakova dostal kompromitující materiál na Amerikou dosazeného Nalivajčenka, stala se pro něj situace prakticky bezvýchodnou. Pokud by tyto informace zveřejnil, vyplavala by na veřejnost fakta dokazující účast SBU a samozřejmě i Američanů na vraždě Olesa Buziny. Odezva by pak mohla být velmi vážná, protože Státům by se podobný „příběh“ velmi nelíbil. Jedna věc je, když „vatniky“ zabíjejí patrioti. To je „správné“ a „užitečné“. Ale tady se najednou vyjasňuje, že tu pracuje skupina ozbrojenců pod velením ukrajinské bezpečnostní služby, která se zabývá politickými vraždami. Přitom fakta neukazují na „kremelskou propagand u“, ale na „hrdinu majdanu“ Avakova. Je pravděpodobné, že ministr vnitra nemá zájem tato fakta publikovat. Bezpochyby jimi bude vydírat Nalivajčenka s cílem udržet se v křesle. Tak se případ vraždy kyjevského novináře změní ve špinavou politickou intriku. Avakov obchoduje s Nalivajčenkem na účet vrahů Buziny. Taková je úroveň současných ukrajinských silových struktur.

Zdroj: http://antifashist.com/item/eskadrony-smerti-valentina-nalivajchenko.html