Hovinky.cz melou z posledního

12. 5. 2015, Petr Ďoubalík

Ráno jsem viděl celou tiskovku A. Merkelové a V. Putina. Bylo velmi příjemné slyšet z úst německé kancléřky slova, která jistě způsobila záchvaty zuřivosti nebo mdloby všem přepisovačům dějin druhé světové války (v naší kotlince jich máme požehnaně!). Byl jsem zvědav, jak se k tomu postaví naši presstituti.

Dlouho bylo ticho, jejich generální štáb si zřejmě lámal hlavu, jak to nejlépe udělat. Mlčet jako hrob, podobně jako mlčí o famózní vojenské přehlídce v Moskvě (a v dalších 25 městech RF), o účasti generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna, o miliónové živé řece – pochodu “Nesmrtelného pluku”? Nebo to nějak zaonačit ve vlastní prospěch? Povedlo se! Výsledek se právě zjevil na Hovinkách, titulek hlásá:
“Merkelová v Moskvě mluvila tak tvrdě, že to Putinovi tlumočníci raději nepřeložili”

Seznam – Novinky.cz 12. 5. 2015

Mám obavu, že pisatel tohoto článku musel ještě včera tahat za sebou kačera. Jinak by jistě musel vědět, že právě V. Putin pro němčinu rozhodně tlumočníky nepotřebuje. Propaganda je stále zoufalejší a zoufalejší, chytá se úplných blbinek a zaměstnává hlupáčky. Kdyby to nebylo tak smutné, byla by to nejlepší komedie!

Německá kancléřka, pokud zhodnotíme její vystoupení na tiskovce, naopak velmi mile překvapila. Nedovedu si představit, že by o Krymu promluvila jinak, než promluvila – to byla povinná úlitba páníčkovi. To by se ani domů nemusela vracet. Co ale říci vůbec nemusela, neboť mohla vystačit s nějakou mlhavou zdravicí k 9. květnu, to bylo jasné (a opakované!!!) označení viny Německa za největší válku v dějinách lidstva, a stejně jasné označení toho, kdo svět před Hitlerem zachránil. Považuji to i za opožděnou odpověď Merkelové dějepisci nedoukovi Jaceňukovi. Ale říká se: “Lépe později, než nikdy”…
Jako vždy doporučuji neposlouchat presstituty, ale originál. Pro vyhodnocení máme přece vlastní hlavu, ne? Video z tiskové konference:

Jestli najdu čas, tak slibuji, že alespoň zásadní myšlenky z tiskovky přeložím a přidám.