Uprchlíci zabírají obydlené domy v Itálii

Magdalena Vlachová
27. 5. 2015 Obrázkový světV Itálii mají novou zločinnou činnost azylantů. Nejprve to byla jen velká města jako Milano, Řím a Neapol. Nyní to pokračuje až do nejmenších městeček. Azylanti se vloupávají do domů, převážně vícebytových, a obsazují je. Jde přitom jak o komunální budovy, které byly postaveny pro nemajetné Italy, tak o soukromý majetek. Ale ne dosti na tom. V televizi jsou opakovaně zveřejňovány rozhovory reportérů s očitými svědky, kteří stojí zoufale na ulici před svým domem, v němž se současně v několika bytech zabarikádovala spousta černých Afričanů nebo Rumunů nebo cikánů.


Ti nájemníci byli v práci nebo nakupovat, vyzvednout děti ze školy atd.

V jejich nepřítomnosti, která je těmito azylanty předem přesně vyšpehována, se pak tito azylanti vlámou do bytů a zabarikádují se v nich. Místní policie už to nezvládá. Azylanti se navíc brání takto: vyhrožují, že se zabijí skokem z okna.

To si vláda nepřeje a bojí se toho. Mnoha takto vydíraným občanům zbývá pouze nastěhovat se k příbuzným nebo k přátelům a svého majetku se vzdát.

Tento vývoj je velmi dramatický, a proto právě také v Milánu mnoho azylantů strkají se zaplacenou jízdenkou do vlaků jedoucích do Německa. Hrozí nám poměry, které dnes ještě neumíme ani vytušit. Tito lidé přišli bez osobních dokladů, bez závazků a nemají co ztratit. Vezmou si, co chtějí, a nikdo už je nezastaví.