Jiří Vyvadil: Neprojdou…

Jiří Vyvadil
16. 6. 2015   blog Vyvadil
Vždycky má všechno smysl. I dočasné porážky…
Rozhodující je konečný výsledek. A ten je výborný.
Byly to velké emoce, propagandistická vůle pro souznění s USA a NATO, radostné hlášení ministra Chovance, že odpůrci průjezdu amerického konvoje selhali a lidé radostně se přihlásili k auroatlantické orientaci. Havlisté typu Honzejka, Palaty, dlouholetý feťák J.X. Doležal slavili triumf. A já se stal havlistickými novináři vysmívaným poraženým.


Jak se říká : Všeho do času.

Dnes po informaci, že Američané chtějí rozmístit těžkou vojenskou techniku ve východoevropských zemích NATO, jeden politik za druhým jako by se nechumelilo, naprosto střízlivě i proti vůli havlistických médií prohlašují, že u nás rozmístění tanků není zapotřebí.

Co se stalo? Co se změnilo?

Asi tak:

Bez odporu proti průjezdu amerického konvoje, který jsme my vysmívaní protiameričtí aktivisté vyvolávali, by dnes Zaorálek mluvil jinak.

V této zemi totiž platí, že média umí udělat kampaň a různé povedené akce typu Děkujeme, odejděte, Schwarzenbergskou prezidentskou kampaň, červené karty pro Zemana, zesměšnění odpůrců konvoje, boj proti Nočním vlkům, apod., ale reálné procesy střízlivé a spíše mlčící většiny jsou jiné.

Zejména ve vládní ČSSD to prostě musí cukat. Její voliči ve svém souhrnu si nelibují v silné protiruské politice či proamerickému poklonkování. Protiruské nálady jsou v menšině.

Mimochodem, každý si jistě vzpomene, že záhy po vítání konvoje Sobotkou a jeho souputníky byť dočasné klesly preference jeho ČSSD.

Průjezd amerického konvoje byl tedy užitečnou záležitostí.

Jeho výsledek se neměří v tom, kdo se tehdy šel ukázat před kamery, jak vítá americké vojáky při třídenním průjezdu, ale v tom dnešním rezumé: Nedovedu si představit, že by Sobotkova vláda mohla odsouhlasit trvalé umístění amerických zbraní na našem území.

To by voliči Sobotkově ČSSD, ale zčásti ani Babišově ANO neodpustili.

Neprojdou…