Na Pražském hradě přispěvatelé prezidentova nadačního fondu na snižování několika bilionového dluhu ČR… Prezident Zeman má silné podporovatele z řad mladých lidí


Petr Cvalín

20. 6. 2015   AE News 
Petr Cvalín se již 28. 5. tohoto roku setkal na Pražském hradě s prezidentem republiky Milošem Zemanem, kam byli pozváni přispěvatelé prezidentova nadačního fondu na snižování dluhu ČR [1]. Ze setkání s panem prezidentem nyní připravil krátkou reportáž.

Na Pražském hradě jsem poznal, že jediným přáním pana prezidenta je zajistit mír a prosperitu občanům naší země. Petr Cvalín (na fotografii po pravé ruce pana prezidenta)

K přispívání do fondu Miloše Zemana na snižování dluhu České republiky jsem se rozhodl na základě toho, že státní dluh republiky je několik bilionů korun a někdy se už konečně musí začít se snižováním. Je jasné, že za tento obrovský dluh nemohou normální občané, ale většinou politici, kteří po roce 1989 vládli tak, že Česko vysokým tempem zadlužili.

Když jsem vstoupil na půdu Hradu, kam jsem byl pozván Kanceláří prezidenta republiky k přátelskému rozhovoru u číše vína, měl jsem možnost si na krátkou chvíli pohovořit s ostatními účastníky setkání s panem prezidentem. Velmi mne překvapilo, že pan prezident Zeman má silné podporovatele z řad mladých lidí v přibližně mém věku.Společné foto účastníků setkání s panem prezidentem (pan Cvalín na fotografii druhý zleva)

Abych řekl pravdu, tak pan prezident není chováním takový, jak ho vykreslují současná tuzemská média. Pan prezident je přístupný k jakémukoliv dialogu. Povahou je klidný, přátelský, vždy ochoten naslouchat. Měl jsem tu čest sedět po jeho pravici a konverzovat o tuzemské politické scéně a samozřejmě i o ukrajinské problematice. Pana prezidenta jsem se ptal na to, jak si myslí, že skončí občanská válka na Ukrajině. Prezident Zeman mi řekl, že má velikou výhodu v tom, že jednal jak s prezidentem Ukrajiny Porošenkem, tak i s prezidentem Ruska Putinem. Podle pana prezidenta, by se měly co nejdříve ukončit nesmyslné sankce, neboť k ničemu nevedou. Ale jasný vývoj na Ukrajině se prý nedá předvídat.

Diskutovalo se samozřejmě i o tuzemské politické scéně. Ale i o o povinné vojenské službě, či o boji proti terorismu. Podle pana prezidenta si Česko v boji s terorismem vede velmi dobře.
Bylo pro nás také připraveno lehké občerstvení. Pan prezident měl samozřejmě to samé, co my ostatní. To znamená chlebíčky, kávu a vodu.

Na Pražském hradě jsem poznal, že jediným přáním pana prezidenta je zajistit mír a prosperitu občanům naší země. Samozřejmě, že i já se ne vždy shoduji s názory pana prezidenta. Například co se týče EU či NATO. Ale nic na tom nemění, že i přesto si uvědomuji, že Miloš Zeman v této nelehké době, kdy se Evropa nalézá ve velmi složité situaci, je muž na správném místě. A to místo je na Pražském hradu.