Škatulata, hejbejte se…

Pavel Janeček,zastupitel města Náchoda
3. 6. 2015   Czechfreepress
Střídání ministrů jako apoštolů na orloji se již stalo koloritem naší politické scény. Hra na »škatulata, hejbejte se« však není ku prospěchu resortů ani občanů. Od roku 1989 jsme zažili už bohužel slušný počet ministrů a ministryň školství. Současný ministr Marcel Chládek vydržel pouze jeden rok a pár měsíců k tomu.

V žádném případě se nechci Marcela Chládka jakkoliv zastávat, ale jeho odvolání na základě nějakého článku v novinách kvůli šikaně na mě působí poněkud rozpačitě. Navíc článku v periodiku, které patří do majetku našeho místopředsedy vlády, ministra financí a předsedy nejsilnější parlamentní strany Andreje Babiše, který je stěžejním prvkem naší současné koalice.

Marcel Chládek pracoval, dle mediálních informací, na vrcholné odborné úrovni a s vysokým nasazením. Odvolán však nebyl na základě své odbornosti, neschopnosti, skandálu či dokonce trestného činu, ale kvůli údajné šikaně svých podřízených. Pokládám si otázku, co bylo tím skutečným důvodem. Navíc vše proběhlo tak rychle, že se o tom muselo vědět už dříve.

Pan premiér Sobotka by měl v prvé řadě občanům předložit nějaký fakt, že šikana není pouze nárokem na výkon práce svých zaměstnanců.

Ing. Pavel Janeček, zastupitel města Náchoda