ČT má strach z útoku Ruska na ČR

Lubomír Man
30.7.2015 
Ano, k takové absurditě už ve svém protiruském štvaní dospěli zpravodajci ČT, když v úterních Událostech nechali moderátorské dvojici Železný – Písařovicová oznámit české veřejnosti, že republikou budou zas na svých bojových vozidlech projíždět američtí vojáci, a to ani ne tak proto, aby se někam přesunuli, ale aby nás upokojili o tom, že po posledním přesunu nikam daleko neodtáhli, ale že zde jsou, buď poblíž, anebo dokonce znovu trdlují přímo na našich silnicích, a činí tak prý hlavně proto, aby nás zbavili strachu z ruského přepadu. 


Protože pochopitelně, když tady američtí bojs jsou, Rusové se sem neodváží ani zatelefonovat, ale kdyby se naopak od nás trošku vzdálili, vpadnou sem Rusáci natotata. Ale žádný strach, teď, když si US Army už z naší silniční sítě udělala běžnou průjezdnou trasu, můžeme spát klidně, pokud nás ovšem ze spánku nevzbudí právě rachot těch přesunujících se US válečných auťáků.

Ale prosím vás, co je takové probuzení proti unášejícímu pocitu, které se vám rozlije tělem hned po tom probuzení: díky bohu za to, že mi amíci za oknem řinčí a dávají mi klid v tom smyslu, že aspoň tuhle noc se ruskému vpádu vyhnem.

A teď pozor: Je mi jasné, že tahle šílenost nevznikla v ČT, ale že si ji US Army vymyslela pro zdůvodnění pohybu svých vojenských kolon po Evropě a možná i po celém světě. Co ale uráží je skutečnost, že ve zpravodajské redakci ČT usoudili, že bude dobrá a stravitelná i pro nás.