“Hlas Izraele”: Arsenij Jaceňuk vyzývá celý svět, aby bránil USA před Ruskem

7. 7. 2015      zdroj
V předvečer návštěvy mezinárodní investiční konference v USA, která se má konat 13. července, učinil ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk halasné prohlášení. A sice, že celý civilizovaný svět se musí semknout kolem Spojených států na ochranu jejich globálního ekonomického a politického působení proti agresi Ruska.



“Rusko aspiruje na světové vůdcovství,” citoval Jaceňukova slova moderátor rozhlasové stanice “Hlas Izraele” Tedi Sandler v rozhovoru, který poskytl korespondentovi rozhlasového vysílání.

“Všichni vidíme úsilí Ruska stát se globálním hráčem na světové scéně, a to způsobuje velké riziko jak pro evropské státy, tak i pro stávající hospodářskou a politickou roli Spojených států v celém světě. Všechny civilizované země se musí sjednotit kolem země, která jim mnohé dala, aby se postavily na odpor Rusku, které zpochybňuje vůdcovství USA mezi všemi státy na světě,” řekl Jaceňuk.

“Pozvání účastníků nadcházející konference je na americké straně. Podle jejich složení bude možné pochopit, od kterých evropských politiků USA očekávají ochranu svých zájmů,” podotýká ironicky Tedi Sandler.

Pro Novou republiku vybrla a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová