Obyvatelstvo Donbasu a Krymu čekají koncentráky a ztráta práv!

1. 7. 2015       První zprávy
Politolog Sergej Dacjuk, který má blízko ke kyjevské moci, vyjádřil požadavky, za něž Ukrajina bude souhlasit s vrácením Krymu a Donbasu. Nejen Rusům se přitom zatmí před očima. Podle autora, obyvatelé těchto oblastí ztratí práva a projdou tuhou ukrainizací. Všechny vztahy (vzbouřených) republik s Ruskem budou rozbity, a „neloajální” se mají poslat do „filtračních táborů“, kde budou souzeni. I poměrně okoralí demokraté musí ztuhnout při plánech, které tak pěkně politolog vylíčil na portálu hvylya.net.


Známý ukrajinský politolog Sergej Dacjuk píše, že se USA snaží uchránit svět od jaderné války, a v podstatě chtějí jakoukoliv dohodu s Ruskem, kdyby to bylo předvídatelné a pouze udržovalo zdání vztahů se Západem.

Nicméně pro Ukrajinu představuje „imperiální Rusko” hrozbu pro jeho samotnou existenci. Proto by měl Kyjev trvat na mnohem tvrdších podmínkách poválečné reality, než USA, a sice: Rusko musí jako impérium skončit. Prominentní ukrajinský politolog navrhuje konkrétní opatření a budoucí podmínky pro integraci Doněcka, Luhanska a Krymu „podle podmínek vítěze“.

Podle něj, za prvé, je nutná plná kontrola informací nad médi DLR a LLR Ukrajinou; plná kontrola nad rusko-ukrajinskou hranicí; zlomení všech hlavních hospodářských kontaktů mezi podniky DLR a LLR s Ruskem, s následující přeorientací těchto kontaktů na Ukrajinu a do Evropy; poskytnutí možnosti pro všechny, kteří se zúčastnili války na území DLR a LLR emigrovat do Ruska nebo jejich zatčení na území Ukrajiny a přes filtrační tábory zkoumat jejich zapojení do válečných zločinů; tvrdou ukrajinskou kulturní politiku v celé oblasti DLR a LLR, včetně studia ukrajinského jazyka, výuky ukrajinské historie a formování dětí k ukrajinským hodnotám.

Osud Donbasu v dohledné době – je být „neprávní“ oblastí Ukrajiny, konstatuje suše politolg.

Skandální! Pomáhá EU budovat ukrajinské koncentráky?

„Dnes jsou Ukrajinci jsou velmi negativně naladěni k DLR a LLR, a vůči těm ze svých obyvatel, kteří jsou loajální k Rusku a separatistům, k jejich válečným zločinům. Obyvatelé DLR a LLR budou muset po návratu na Ukrajinu mnoho let prokazovat svoji loajalitu vůči Ukrajině. Ztráta práv na mnoho let na Ukrajině – to je osud Donbasu,” píše Segej Dacjuk.

Ve vztahu ke Krymu musí být Ukrajina, podle autora, stejně tvrdá: žádná dohoda o Krymu nemůže být uzavřena bez přítomnosti Ukrajiny; Krym se vrátí Ukrajině zpět v plném rozsahu bez ruského protektorátu jeho části; všechny ruské zbraně budou z Krymu odstraněny a vráceny do Ruska; Sevastopol přestane být základnou ruské flotily; rusky mluvící obyvatelé Krymu mají právo na bezplatnou emigraci do Ruska po dobu 5 let; poté zbývající obyvatelé Krymu projdou ukrajinskou politikou tuhé asimilace; ruské školy na Krymu přestanou existovat; rigidní kulturní politika Ukrajiny bude platit na celém území Krymu, včetně studie ukrajinského jazyka, výuky ukrajinské historie a formování dětí k ukrajinským hodnotám; dále to bude výkonná antiimperialní propaganda na Krymu, a stejně jako Ukrajinou zavedený řízený – odměřený – přístup obyvatel Krymu k ruské kultuře; poskytnutí krymským Tatarům nejširší autonomie jakožto součásti Ukrajiny; požadavek miliard dolarů reparací za ruský zábor Krymu.

Za takové podmínky se musí Ukrajina zasadit v mírovém procesu, který může začít po zhroucení míru spojeného s dohodou z Minsku, míní známý ukrajinský politolog.

Dacjuk přičemž v zásadě neříká nic nového, totéž tvrdí Kyjevská moc, rozdíl je, že politolog jednotlivé body upřesňuje a hlavně veřejně ventiluje. Od teorií se rodí děsivá realita. A pokud tyto teze někomu připomínají nechvalně známé nacistické norimberské zákony, nemýlí se. Jen není jasné, jak se takto přesvědčí obyvatelstvo Donbasu a Krymu (nemluvě o Rusku), aby na to přistoupilo. A co na to říkají puncovaní demokraté v Evropě, v USA a v Česku?
První zprávy ,Jiří Kouda