Rusko bude korigovat strategii národní bezpečnosti


4. 7. 2015    zdroj
Na zasedání Rady bezpečnosti ruský prezident Vladimír Putin prohlásil, že země je vystavována tlaku, protože “neobchoduje se svou suverenitou.” Jak prezident poznamenal, počítat se změnou nepřátelského kurzu Západu nemá smysl, avšak protiruské sankce nepřinesly očekávané výsledky, uvádí TASS.


“Důvod pro tlak na Rusko je pochopitelný. Uskutečňujeme nezávislou domácí a zahraniční politiku. Ne každému se to líbí, ale jinak to nemůže být”, řekl Putin na zasedání.

Hlava státu řekl, že je zjevné, že “pokusy rozštěpit, rozdělit naši společnost, využít jednotlivé obtíže, vyhmátnout zranitelný, slabý článek nepřinesly očekávané výsledky.” Putin dodal, že “občané a hlavní politické síly v zemi, a  také podnikatelé dobře chápou, co se děje, a vědí, co je zapotřebí dělat.”

Prezident upozornil, že EU opět prodloužila platnost “svých takzvaných sankcí”. “Ti, kteří ukládají sankce, jsou sami viníky krize na Ukrajině,” řekl. Putin vyzval k analýze existujících výzev, aby bylo možno zkorigovat strategii národní bezpečnosti Ruska.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila Vladimíra Grulichová