A je to tady: Na Slovensku začali blokovat Aeronet.cz jako zdroj „kriminální činnosti“ kvůli tomu, o čem píšeme! Čínská cenzura bledne závistí. Opět se dočkáme paragrafu 92 Tr. z. č. 140/1961 o rozvracení republiky?


A je to tady: Na Slovensku začali blokovat Aeronet.cz jako zdroj „kriminální činnosti“ kvůli tomu, o čem píšeme! Čínská cenzura bledne závistí. Opět se dočkáme paragrafu 92 Tr. z. č.  140/1961 o rozvracení republiky?

Jeden z našich čtenářů nás právě upozornil, že se nemůže na Slovensku připojit na náš server, protože webový filtr ISP poskytovatele hlásí naší stránku jako „zdroj kriminální činnost“. Tak jsme se dočkali, komentoval situaci náš admin před chvílí. Po seznamu pana Smatany, kdy nás zařadil na seznam 42 webů, které prý šíří ruskou propagandu, jsme se dostali konečně na blacklist ISP operátorů a poskytovatelů internetu právě i na Slovensku. Jsme tedy na stejné lodi spolu s The Pirate Bay, Wikileaks a dalšími antisystémovými a nepohodlnými servery.

Blokování nepohodlných webů je tradice v našich vodách. Víme už od konce loňského roku, že náš server v ČR blokují státní instituce, úřady a také některé univerzity, ale na Slovensku bylo zatím všechno v pohodě. Jak je vidět, netrvalo dlouho a i v zemi za řekou Moravou už jsme se dostali na blacklisty. Zajímavé je to zdůvodnění na přiložené fotografii od našeho čtenáře, že náš server byl zablokován kvůli „criminal activities“, tedy kriminálním aktivitám.

aeronet.cz.jpg
AE News je blokováno už i na Slovensku

Opravdu by mne zajímalo, jaké kriminální aktivity to jsou. Drogy neprodáváme, do džihádu nikoho neverbujeme, plány na stavbu jaderné bomby nebo velkokapacitní pálenice na obcházení spotřební daně nepublikujeme, takže jediná možnost, která zbývá, je naše publikační činnost. A kdy se naposledy svobodné a necenzurované psaní označovalo za kriminální činnost? Před rokem 1989! Byl na to paragraf, konkrétně §92 Trestního zákona Sb. č. 140/1961 – Rozvracení republiky. Na tento paragraf seděl Václav Havel a celá plejáda dalších disidentů. Kdo bude sedět další?

Kdo by si pomyslel, že po 25 letech bude někdo z ISP operátorů označovat svobodné psaní za kriminální činnost. Je to náhoda? Nebo počátek tzv. retrográdního vývoje ve společnosti, tedy návratu zpět do minulosti? V dnešní době se nedá ničemu divit. AE News je na mnoha seznamech a nesmí vás překvapit, že vám nějaký dozorce všeobecného blaha jednou zablokuje přístup na náš server.

Jak mne informoval administrátor, ISP už blokují i naše e-maily, opět na Slovensku. Konkrétně hostmaster.sk odmítá obsluhovat náš emailový server, takže když nám někdo píše do redakce, tak e-mail sice obdržíme, ale nemůžeme mu odpovědět, pokud hostuje svoji emailovou schránku na hostmaster.sk. Nikde jinde jsme se s tím zatím nesetkali, podporujeme bezpečné odesílání, ověřování, ale nikde jsme se s tím zatím nesetkali, že by nám blokovali emaily posílané čtenářům. Až doteď. Všem lidem, kteří jsou takto postiženi, tak odpovídáme z náhradního redakčního emailu z jiné domény.

Pokud patříte mezi ty, kterým zaměstnavatel, škola nebo přímo poskytovatel internetu blokuje přístup na AE News, musíte pro přístup na náš server použít buď Tor browser anebo placené VPN, případně elite proxy zdarma. Pokud vás někdo blokuje, ozvěte se nám diskrétně přes kontaktní formulář zde, rádi bychom zmapovali názvy firem a institucí, které brání občanům v přístupu k našemu serveru. Seznamy jsou teď v módě, takže bychom si také jeden sestavili.

Šéfredaktor AE News