Američané – lehkověrní na věčné časy

ovceLubomír Man
30.8.2015 

V budoucích časech si státníci budou proti zemi, kterou napadnou, vymýšlet ty nejlacinější lži, a lidé jim za tyto svědomí uspávající lži budou vděčni. Budou do sebe ty lži co nejpilněji vstřebávat a odmítnou zabývat se jakýmikoli pokusy je vyvracet. A tak budou sami sebe přesvědčovat, že válka je spravedlivá, a budou děkovat Bohu za klidný spánek, kterého se dočkají poté, co tento proces groteskního sebepodvádění doběhne až do konce. – MARK TWAIN
Takto otitulkoval a citátem Marka Twaina opatřil článek na svém serveru P. C. Roberts. V článku dále píše: 
 

Když jsem před pár dny poslouchal zprávy na stanici National Public Radio (NPR), připomnělo mi to jak Marka Twaina, tak staré časy, kdy byla tato stanice ještě nezávislá a nezhanobená dnešní všeobjímající lží. NPR totiž ohlásila, že v Turecku se shromažďují a čekají zde na možnost přeplavit se na nafukovacích člunech do Řecka celé zástupy Syřanů. Podle NPR jsou jich dva miliony a očekává se, že zhruba 250 000 z nich přijde v připravované operaci o život. Jediné slovo přitom nesdělila NPR posluchačům o tom, proč a za jakých podmínek bylo takovéto nesmírné množství lidí vyhnáno ze svých domovů. Naopak, jako by se celá ta věc zrodila ze vzduchu, bez příčiny. Tedy žádná zmínka o tom, že Washington nasadil proti Sýrii ISIS (Islámský stát), Al Kajdu, Turecko, letecké síly jak své tak i NATO, a vedle toho i všechny své vazalské státy v dané oblasti. Prostě nic. Kterýmžto tichem se NPR ztotožnila s názorem Washingtonu, že kdyby Asád rezignoval a předal Sýrii USA, bylo by všechno OK.”

Američané tedy v žádném případě neuléhají ke spánku obtíženi myšlenkami na zločiny, kterých se USA dopustily či dopouštějí na Sýrii. A na Iráku. A na Libyi. A na Afghánistánu. A na Pákistánu A na Jemenu. A na Somálsku. A na Srbsku. Naopak, podle svých prostituujících se médií jsou všechny tyto lidské katastrofy výsledkem práce temných sil, se kterými USA musí bojovat.

Korupce veřejné debaty v Americe a vůbec v celém západním světě je dnes totální. Neexistují žádné spolehlivé a důvěryhodné zprávy, ať už institucí veřejných či soukromých. Ekonomické zpravodajství se stalo propagandou, jež má udržet při životě obraz úspěšné Ameriky. Zprávy o Rusku, Ukrajině a muslimech jsou propagandou, směřovanou k tomu, aby do žil lehkovážných Američanů naočkovaly strach. Strach, který Washingtonu a vojensko-bezpečnostnímu komplexu USA zajistí ještě více moci a zisku.

Američané jsou ovcemi, které se ze všech ovcí světa stříhají nejsnadněji.