Bývalý šéf Shin Betu říká, že se na Západním břehu buduje de facto židovský teroristický stát


16.8.2015  zdroj

Po upálení palestinského dítěte v Dumě bývalý šéf Izraelské Vnitřní bezpečnostní služby (známé jako Shabak nebo Shin Bet) Yuval Diskin ve svém příspěvku na sociální síti Facebook uvedl, že izraelská vláda nechce bojovat se židovským terorismem a že na Západním břehu se de facto buduje židovský teroristický stát. Důvodem pro rozšíření terorismu na izraelském území je podle něho vládní apatie, právní systém státu a sionističtí ortodoxní rabíni.
„Na kraji izraelského státu se de facto buduje Judea. Ve státě Judea jsou rozdílné standardy, rozdílné systémy hodnot, rozdílné přístupy k demokracii a jsou tam dva právní systémy. Ve státu Judea jsou pořádkové síly překvapivě slabé vůči Židům. Ve státě Judea se poslední roky budovaly anarchistické, protistátní, násilné a rasistické ideologie a izraelský právní a soudní systém je toleruje… Mládež z Hilltopu (tvrdí extrémističtí osadníci) uvnitř sionistické ortodoxie posilují . Každý, kdo si myslí, že se bavíme o pár desítkách oblbnutí mládeže, dělá velkou chybu. Ve státě Judea jsou stovky lidí, kteří podporují mesiášské a/nebo anarchistické protistátní ideologie… Mezi těmito stovkami jsou desítky lidí, kteří denně přijímají různé úrovně násilí nebo terorismu proti palestinským životům a majetku. Mezi nimi jsou desítky lidí, co by neváhali se zúčastnit násilí a terorismu proti svým židovským bratrům, když uvidí vzývání hodnoty ‘posvátného území’. Je možné, že se tato čísla značně navýší,“ upozornil.

Diskin dále uvedl, že Shin Bet, policie, a armáda všichní vědí, co se děje, ale odmítají provést kroky pro zastavení. „Není politicky přínosné bojovat proti židovskému teroru, když máme vládu založenou na pravicových stranách a pravicovou politickou lobby a lobby rabínů, kteří se okamžitě motají kolem uvězněných nebo zadržených osob a provádějí velké snahy pro jejich osvobození… Situace se jen zhorší a bude zamotanější. Mým závěrem je, že budeme možná muset počkat až se zhorší, aby se zlepšila. Bude to tak lepší? Závisí to jen na nás, protože jsme této situace dosáhli bez vedení a bez cesty,“ ukončil svůj příspěvek.

Zdroje: Ynet, failedmessiah.typepad.com
Foto: Alex Kolomoisky
Překlad: Wertyz Report