Nemáte někdo nářadí?

napsal Kirk
28. 8. 2015 Kosa zostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/

Jsme v kleštích, nevím jak jinak to nazvat. Ze západu na nás tlačí TTIP,z východu sankce proti Rusku a otevřený konflikt na Ukrajině.
Z jihu a jihovýchodu se valí masa uprchlíků, a aby toho nemělo oslabené jižní křídlo Evropy málo, je podrobeno likvidačnímu tlaku mezinárodních měnových institucí a ratingových agentur.

Na severu máme Polsko a pobaltské státy s jejich válečnou agendou. Čelíme tak zároveň útoku fyzickému (uprchlíci), politickému, finančnímu, ekonomickému asociálnímu. A do toho hrátky s dodávkami plynu (South Stream, atd.). Je toho málo? Tak přidáme nepochopitelné chování většiny špiček EU (pravděpodobně kvalitní kokain), špionážní aféry s třípísmenkovými agenturami, nějaký ten atentát a importovanou ekonomickou krizi.
Pokud by to vše ještě nestačilo, je zde přece obrovský potenciál národnostních rozmíšek. Například Slováci a Maďaři, Poláci a Ukrajinci, severní a jižní Itálie, Španělsko a Baskicko, Vlámové a Valoni v Belgii, no a Angličané ví své o Irsku a Skotsku. Stačí aby vyšlo v tisku pár „vhodně“ napsaných článků a začne se to mydlit jako v bývalé Jugoslávii nebo nyní na Ukrajině.

I v naší květinové zahrádce máme své kandidáty na pogrom. Přidejte si do toho ještě migranty.
Tyto skutečnosti se jako obrovské kleště svírají kolem Evropy, aby ji rozdrtily. A Evropa praská. Myslím, že je na čase vytáhnout brašnu s vercajkem a uvolnit ten čep, který drží kleštiny u sebe. Mechaniky jsme tu měli vždy dobré. Takže: „Nemáte někdo vhodné nářadí?“