Přistěhovalecká vlna se dá zastavit do roka a do dne

24. 8. 2015   Svobodné noviny

Kdyby některý evropský politik kandidoval s programem, že do roka zastaví příliv imigrantů do Evropy, všichni by ho zde označili za blázna. Jenže přesně to se už v civilizované zemi západní civilizace stalo. Jeden politik to navrhl, lidé ho zvolili a za rok do země nepřišel ani jeden nelegální imigrant.
Australský opoziční politik Tony Abbott v roce 2013 navrhl program „Zastavme lodi“. V září 2013 vyhrál Abbott volby a stal se australským premiérem. Prosadil operaci „Suverénní hranice“ a od začátku roku 2015 nepřistála v Austrálii ani jediná loď s nelegálními imigranty. Přitom v roce 2013 se jich doplavilo více než 20 tisíc a kromě toho se jich hodně utopilo na moři při pokusech dostat se do Austrálie.

Jednoduché a odzkoušené:

Jak se to Abbottovi podařilo? Vojenské ná­moř­nic­tvo zastavilo každou loď s přistěhovalci, která směřovala do Austrálie. Pokud neuposlechla a ne­o­to­či­la se sama, přivázali ji a odtáhli k indonéskému pobřeží.

Pokud náhodou nějaký nelegální imigrant pronikl až do Austrálie, byl převezen do azylového tábora na ostrově Nauru nebo na ostrově Papua Nová Guinea. Tam čekal na vyřízení azylové procedury. Pokud nebyl azyl poskytnut, byl dopraven do země původu.

Přistěhovalci také dostali možnost přesídlení do Kambodže, i s finančním příspěvkem na začátek jejich života v této zemi.

Velitel operace „Suverénní hranice“ generál Angus Campbell natočil video, které australská vláda umístila na Youtube. Toto video má název „NO WAY“. Cambell v něm natvrdo říká, že pokud se někdo pokusí dostat do Austrálie nelegálně na lodi, Austrálie se nikdy nestane jeho domovem. A vysvětluje lidem, co přesně jeho vojenské lodě udělají.

Pašeráci lidí to ještě necelý rok zkoušeli, ale pak pochopili, že byznys skončil. A pochopili to i nelegální imigranti. V roce 2015 nepřistála v Austrálii ani jediná pašerácká loď ob­chod­ní­ků s lidmi.

Austrálie není xenofobní a fašistická země. Nadále přijímá přistěhovalce, ale vybírá si, kolik a jakých lidí chce ročně přijmout.

Nemohli bychom to v Evropské unii udělat stejně? Proč bychom měli podporovat pašeráky lidí a jejich nelegální byznys v objemu několika miliard eur ročně? Proč bychom měli dále finančně pod­po­ro­vat Islámský stát, který od pašeráků lidí vybírá výpalné až do výše 50 procent jejich příjmů?

Ne, neměli bychom být lhostejní k lidem, které Islámský stát vraždí a vyhání z jejich domovů. Měli bychom jim posílat humanitární pomoc. Měli bychom vůči islámskému kalifátu tvrdě vystoupit, a když bude třeba, tak i vojensky. Ale neměli bychom být hloupí a dělat to, co dosud. Tedy přesně to, co Islámskému státu nejvíce vyhovuje.

Problém s nelegálními imigranty se dá rychle a civilizovaně vyřešit. Jen je třeba se poučit od těch, kteří to opravdu vyřešili. A neposlouchat řeči pseudo-lidsko-právních aktivistů, kteří mají plná ústa frází, ale ještě nikdy žádný problém nevyřešili.

Kromě problému, jak dostat z EU další granty na vlastní projekty.