Rozvoral (SPD): Jaromíre Štětino, stále podporujete batalion Azov?

17. 8. 2015 PL

Na světlo světa prosákly fotografie z dětského tábora, na kterých si i malé ukrajinské děti hrají na vojáky v prostředí vyzdobeném vlčími runami, které byly symbolem nacistických záškodníků z druhé světové války.

Šokující záběry z dětského tábora pořádaném batalionem Azov, které přinesl Daily Mail (http://www.dailymail.co.uk/news/article-3195711/Now-CHILDREN-taking-arms-Shocking-pictures-inside-Ukraine-s-neo-Nazi-military-camp-recruits-young-six-learn-fire-weapons-s-ceasefire.html), se zcela určitě panu Štětinovi líbí a ukájí se z nich stejně jako ze znaku batalionu, který je ozdoben nacistickým symbolem. Na záběrech z tábora je vidět, jak zde malé děti pobíhají se samopaly a nacvičují bojové polohy. Učí se zbraně rozebírat a čistit, učí se mířit, přebíjet, střílet a to znamená i zabíjet.

Velice mi to připomíná výcvik malých dětí, které provádí Islámský stát. Kam to ta naše společnost spěje, když jeden ze zvolených zástupců České republiky v Evropském parlamentu mimochodem za nula devítku veřejně podporuje takováto zvěrstva? Máme zapotřebí, aby naší zem reprezentoval v zahraničí takovýto člověk?

Milý pane Štětino stydím se a je mi hanba za to, že nás takový člověk, jako vy zastupuje v Evropském parlamentu. Jsem přesvědčen o tom, že pokud byste byl tak drzí a s hroší kůží zkusil kandidovat do jakéhokoli zastupitelského orgánu někdy v budoucnu, se zlou se potážete a voliči vám to jistě spočítají i s úroky. Člověk, který veřejně podporuje jakoukoli z válčících stran je neskutečný cynik a k takovým není možné mít úctu.

Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral