Sociální standardy pro imigranty jsou mnohem vyšší než minimální mzda

Sociální standardy pro imigranty jsou mnohem vyšší než minimální mzda30.srpen 2015  zdroj
 
Bída z lidí lotry činí…věděl již v patnáctém století francouzský básník Francois Villon. Vzpomněl jsem si na jeho verše, když jsem pátral po příčinách současné vlny ilegální migrace a po jejích dřívějších analogiích.
Na Wikipedii pod názvem Vlora (nave) 8. 8. 1991 jsem narazil na děs nahánějící fotografie lodi přeplněné uprchlíky z  Albánie, kteří se rozhodli najít svůj nový domov v Itálii, píše v  komentáři pro Prvnizpravy.cz Jaroslav Bašta.

Opustili své dosavadní životy a v davu, který i po tom bezmála čtvrtstoletí budí děs, se vrhali na loď jako na Noemovu archu, zaplnili každé místečko včetně stožárů a odpluli do sousední země. Bez peněz, bez dokladů a bez viditelného důvodu. V Albánii nezuřila válka, nikdo je nepronásledoval, naopak padla diktatura a konečně mohli být svobodní. Využili svobodu k  útěku za lepším. Itálie se nevyrovnala s negativními důsledky tehdejší ilegální migrace dodnes, jak názorně ukazují statistiky působení albánského organizovaného zločinu.

Tento příklad z nedávné historie ukazuje, že podobné stěhování národů nemusí vyvolávat jen války a kruté diktátorské režimy. Může se jednat i o naprosto iracionální hnutí, v současnosti nepochybně vyvolané a zneužité organizovaným zločinem na africké, arabské, ale i  evropské straně. Všem je už jasná neudržitelnost statu quo, protože mírová pravidla v dobách vyostřených konfliktů nefungují. Řečeno stručně, už nestačí jen šlápnout na brzdu, je třeba vypnout motor.

Nelegální migranti směřují do zemí s vysokými sociálními standardy, takže jediná spolehlivá cesta, jak zastavit přílivovou vlnu, je jejich omezení. Smysl má pomáhat jen těm opravdu potřebným, nikoli všem, kdo chtějí žít lépe bez vlastního úsilí. A v této situaci Angela Merkelová vyžaduje, aby všechny země EU zavedly stejně vysoké sociální výhody pro migranty jako má Německo. Aby pro ty, kdož jdou za lepším, byla přitažlivá celá Evropa a přišlo jich ještě více. Připadá mi, že ta uprchlická iracionalita je nakažlivá.

Reakce českých politiků, novinářů a  těch, kdo sami sebe považují za intelektuální elitu, budí dojem, že uvěřili iluzím o svém vlivu na český nevděčný plebs. Že stačí ještě chvíli dšít oheň a síru na více než 70% občanů, co se vyslovují proti migraci, obviňovat je z rasismu, fašismu a sobectví, aby ta nevděčná lůza pochopila, kajícně uznala svůj omyl a začala vítat nelegální migranty a hlásit se do dobrovolnických jednotek na ukrajinsko – ruskou frontu. Odtamtud přece hrozí nebezpečí, ne od ubohých běženců.

Obávám se, že se naše samozvané elity mýlí ještě fatálněji než při poslední prezidentské volbě. Každý, kdo podporuje migraci a obviňuje naše občany z  příklonu k fašismu a rasismu, neuspěje v příštích volbách do čehokoliv. Výsledkem současné vládní politiky bude rozsáhlá výměna politických elit, protože vyvoláním sporu o „uprchlíky“ se jim povedl husarský kousek – našly téma, které po více než 25 letech umožnilo tradiční české dělení společnosti na my a oni. Naslouchám-li názorům našich politiků, mám neodbytný pocit, že místopředseda vlády Andrej Babiš to již pochopil. Nechce být mezi těmi, kdož v dalších volbách fatálně neuspějí, dodává Jaroslav Bašta..

(rp,prvnizpravy.cz,jb,foto:arch.)
 
Související: