Za tvůrce „uprchlické pašerácké kampaně“ se vydávají náhodně vygenerované profily lidí

12.8.2015   Zvědavec
Německo:
“Jedete z dovolené v Itálii zpět domů? Proč do svého auta na severu Itálie nenaberete člověka, který chce v Německu, u svých známých a příbuzných, požádat o azyl?” Tak by se dala shrnout podstata kampaně webu „Fluchthelfer.in“
Německá média píší, že za kampaní stojí „skupina aktivistů“ a „kolektiv umělců“, který si říká „Peng“. Německá Wikipedia prezentuje „Peng Collective“ jako „skupinu umělců, aktivistů, řemeslníků a vědců z Berlína“ …

Kdo jsou ale tito aktivisté a „umělci“ konkrétně, kolik jich vůbec je?

Na vlastních internetových stránkách Peng Collective sice člověk, který by se chtěl o těchto lidech dozvědět něco více, nalezne položku „Team“ – při každém novém rozbalení stránek zde ale najde pokaždé několik jiných smyšlených profilů, životopisů a jmen, náhodně vytvořených a doplňovaných generátorem „Random User“.

Kdo si dá tu práci a vyvolá si profily několikrát po sobě, zjistí po nějaké době, že ke stejné fotografii je přiřazeno zase jiné jméno a jiný životopis.

Poznámka editora: Odkazované stránky a hlavně video jsou velmi profesionálně udělány. To neudělali žádní sluníčkáři v garáži, to muselo mít rozpočet. A ne malý.

Zdroj: http://nassmer.blogspot.cz/2015/08/za-tvurce-uprchlicke-pase…