11.září – doplněno po ránu!

vlkp –
11. 9. 2015  Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Už víte, že mám tzv. povinná data. 11. září je jasně mezi nimi. Nemohu se mu vyhnout. Ačkoli je mi jasné, že výsledkem dnešního článku bude, že naštvu řadu čtenářů. Zejména těch nových. Ale naprosto se nedá nic dělat. K tomuto výročí se opět jen rojí články na téma, že žádný atentát nebyl, že to byla záměrná provokace americké vlády. Musím si to s nimi rozdat.
Americkou vládu považuji za děsivou, přesněji děsivě hloupou. Od nástupu Clintona až dodnes. Nejsem sám, kdo je toho názoru. Stejnou premisu, s detailní znalostí zákulisí razí i Dan Schueftan, izraelský akademik, bezpečnostní expert a politický poradce několika izraelských premiérů i amerického Kongresu. Budu jej citovat:

Pro Evropany byla Amerika jakýmsi pomyslným odpovědným tátou, který je chránil před jejich vlastními hloupými nápady. Avšak osm let Obamovy bezradnosti plus osm let George Bushe mladšího, jenž měl sice smysl pro odpovědnost, ale také vršil chyby, udělaly svět nebezpečným místem pro žití. Bill Clinton sledoval vlastní zájmy, navíc měl špatný vkus, a to už dělá dohromady 24 let, během nichž američtí prezidenti neplnili svou povinnost.

Zdroj: http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/66249/poradce-izraelskych-premieru-je-to-vas-konec.html

Ale rozhodně ani já a nejspíš ani onen izraelský profesor nejsme ochotni věřit na spiklenecké teorie k  11.9. Psal jsem na toto téma již loni. Takže se budu do značné míry opakovat. Ale něco nového přeci jen přidám.

Takže nejdřív to opakování, proč nevěřím na spiklenecké teorie, že jde o řízenou a záměrnou provokaci.

1- po pádu dvojčat musely přední světové pojišťovny a zajišťovny vyplatit gigantické odškodné, které na dlouho otřáslo cenou jejich akcií, akcionářům sebralo jejich majetek a mělo dopad na výplatu dividend. Akcionáři neprotestovali, zcela výjimečně nešli před americké soudy, aby vysoudily odškodné, nikdo nežaloval americkou vládu. Zatímco v jiných brisantní případech je to běžný jev.

2 – všechny pojišťovny a zajišťovny disponují skvělými vyšetřovatelskými týmy, které vždycky důkladně, zejména u velkých pojistek, prověřují zda se mohou výplatě vyhnout, jistě i ony zaznamenaly spiklenecké teorie, ovšem jejich špičkoví experti nekonali ? Proč?

Tohle jsme psal už minule – odpovědí mi bylo, že jsou propojeny s výrobci zbraní a že jako ti z toho následně měli obrovský profit, který ztráty z vyplácených prémií nahradil.

Osobně, když jsem si prohlížel náklady USA na zbrojení, po dvojčatech, tak jsem zásadní obrat nezjistil. Více k tomu později…

3 – kdyby to byla vnitřní diverze, muselo by se jí účastnit nejspíš několik stovek, či spíše několik tisíc osob. Protože se neutajil Watergate, skandálek Clintona s Lewinskou, afera Iran-contras, debakl komanda Delta při osvobozování rukojmích v Teheránu a dokonce ani málo známá opravdu připravovaná provokace Nortwood, která stála frčky tehdejšího náčelníka štábů generála Lemnitzera, detaily zde:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Northwoods

nevěřím, že by se to utajilo v době smartfonů, mikrokamer, atd. atd.

a nyní nové argumenty

4 – od 9.11. jsme se dočkali mnoha naprosto zásadních úniků těch největších amerických tajemství. Uvedu dva největší a nejrozsáhlejší úniky WikileaksSnowden.

Speciálně Wikileaks zveřejnila desítky tisíc amerických dokumentů, včetně mimořádně citlivých. A o 11.9. NIC???? Pro mne nevysvětlitelné. Nelogické a nemožné. Nehledě k tomu, že někdo z oněch stovek, či spíše tisícovek podílníků na atentátu by už dávno promluvil. Vždycky se najde někdo uražený, naštvaný, nedoceněný, někdo kdo chce jen a jen peníze nebo idealista typu Snowden. Takhle vznikla Watergate. A nyní nic, když tam zahynuly tisíce Američanů? Kteří navíc měli většinově životní pojistky? Podivuhodné. Prosím nepište mi, že všechny podílníky na tom atentátu nechala následně vláda zlikvidovat! Tohle by se profláklo daleko rychleji!

ale máme tu i za

5 – co tím jako americká vlád a měla sledovat?

Ty zisky zbrojařských firem? Inu, tak sem dáme tenhle graf:

a přidáme ještě tenhle:

Takže asi ne, že?

Navíc, Amerika se docela drasticky zadlužila. Zadlužila u nadcházejícího osudového soupeře – Číny!!!!

Že by hledala záminku pro to, aby mohla přepadnout Afghanistán a  Irák?

Dobrá. Přijmu to.

Takže si musím položit otázku, co tím jako získala. Těmi dvěma válkami? Kromě astronomického nárůstu dluhů, frustrace z výsledku těch dvou tažení a zcela viditelnému oslabení moci, který ji dovedl k dohodě s Iránem a zrušení sankcí vůči Kubě?

Amerika je dnes, podle mne, slabší než byla před 11.9.

Zkrátka, když shrnu výsledek, tak ho pokládám za tristní. Totálně tristní, a to má být výsledkem mimořádně a v dějinách unikátně sofistikovaného a superutajeného spiknutí proti vlastnímu národu? S rizikem, že když se spiknutí provalí, bude vláda, která ho připravila a s ní v podstatě celý systém, smetený z povrchu zemského? To všechno v době, kdy se vrcholný politik nebojí ničeho víc než televizních kamer a jejich odhalení?

Já vím, oni v tom jedou i majitelé všech amerických sdělovadel… Je pokročilá hodina, takže před tímhle kapituluji, Požádám ženu, aby mi vyprávěla před spaním tu o Perníkové chaloupce.

A na závěr mám prosbu. Prosím zastánce teorie spiknutí a odstřelení dvojčat, aby mi nepsali. Já i takhle dostávám už nejméně 100 mailů denně, nestíhám. A odkazy na všelijaké profesory statické analýzy a podobně jsou zbytečné. Viz 1,2,3,4,5 z tohoto článku.

Gigantické riziko záměrné sabotáže musí mít na druhé straně ještě gigantičtější naději na výsledný zisk. A to rozhodně nemá.

Pokud jsem vás dnes naštval, nemohu jinak. Na vyprávění pohádek a sci-fi jsou jiní. Nikoli Kosa. Ta je o střízlivé kritičnosti. Je a bude.

Děkuji za pochopení.

Tenhle článek má jen 846 slov. Skvělé!

Vlkův ranní dodatek:

Je ráno a koukám, co je na síti k výročí… A na Novinkách.cz čtu,

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/380295-bush-po-11-zari-zvazoval-jaderny-uder-na-usamu.html

že Bush jr. zvažoval na Usámu jaderný úder. Říká to Michael Steiner, v té době zahraničněpolitický poradce německého kancléře Gerharda Schrödera. A  prý tehdy se Bush a spol zavřeli do bunkru a s nikým nekomunikovali. Naštěstí tam nakonec měl někdo elementárně zdravý rozum, dodávám já.

Opravdu si ještě pohráváte s myšlenkou, že dvojčata odpálila sama americká vláda, aby mohla s nějakým Usámou zúčtovat přes použití jaderné zbraně?