AENews: Důvod přítomnosti ruských vojáků v Sýrii odhalen

9. 9. 2015   AENews
Budují tam leteckou základnu! Američané se bojí radaru, odhalení svých falešných bombardování a konce vyzbrojování islamistů!


Důvod přítomnosti ruských vojáků v Sýrii odhalen, budují tam leteckou základnu! Američané se bojí radaru, odhalení svých falešných bombardování a konce vyzbrojování islamistů!

Britský server Express přinesl zprávu [1] o tom, že disponuje informacemi o příčinách ruské aktivity v Sýrii. Rusové budují nedaleko Damašku leteckou základnu pro cca. 1,000 ruských vojáků a další personál. Je to jasný důkaz o tom, že Moskva se rozhodla zahájit vedení vlastních leteckých úderů proti Islámskému státu, protože Rusové mají čím dál tím větší pochybnosti o účinnosti amerických a britských náletů. Ty probíhají podle informací Moskvy v největším měřítku právě v noci a kurdské milice dlouhodobě informují o podivných nepřesnostech těchto náletů.
Jalové bombardování IS

Jak už dříve vyplulo na povrch, obvinění se nejčastěji týkají toho, že noční americké nálety jsou pouze zvukovým a optickým divadlem, protože bomby sice padají do blízkosti pozic Islámského státu, ty se z nich ale každý večer před soumrakem stahují a místa tak zůstávají prázdná. Bomby z amerických a britských letadel tak padají do prázdných pozic, kde nejsou ani vojáci IS, ani jejich vojenská technika.Amatérské fotografie ruské techniky a vojáků v Sýrii

Podezření Moskvy, že Pentagon varuje předáky Islámského státu před každým nočním náletem a tím pádem, že USA přímo podporují činnost IS, potvrdil i pilot F-18 amerického námořnictva na televizní stanici Fox News, že piloti mají naopak při denním bombardování skutečných a pravých pozic Islámského státu svázané ruce, protože velení jim nedovoluje na pozice IS zaútočit [2]. V noci se vizuální konfirmace nepoužívá, bomby se shazují jen podle GPS koordinátů, které piloti dostanou před vzletem. Sami ale nemůžou potvrdit, kam bomby dopadnou, jestli na pozice IS nebo někam úplně do prázdna, odkud se IS už stáhl.

Američtí piloti mají svázané ruce nebo bombardují prázdné pozice!
Pilot vypověděl, že byly chvíle, kdy měl jednotky IS přímo pod sebou, viděl je zcela jasně, ale nedostal povolení k útoku. Jak sám uvedl, určitě potom islámisté zabili mnoho nevinných civilistů. Povolení totiž mnohdy přichází až po hodinovém zpoždění, kdy už pochopitelně je konvoj IS pryč. Mluvčí velení amerického vojenského letectva to ale odmítl a uvedl, že povolení k útoku přichází do 10 minut… Takový pěkný nechtěný vtip, protože pokud nepřijde povolení k útoku ihned po navázání vizuálního kontaktu pilota s cílem, tak jsou islámisté stejně už dávno pryč.

Velení amerického námořnictva a Pentagon toto omlouvají tím, že chtějí předejít omylům, aby piloti omylem nesvrhli bomby na jednotky omylem považované za IS, když by to přitom mohli být Kurdové nebo jiné spojenecké jednotky. S tím ale ostře nesouhlasí američtí piloti, protože v oblastech, nad kterými operují, jsou v srdci Islámského státu, v prostoru hlavního města islamistů v Rakká, na severovýchodě Sýrie. A tam žádné kurdské ani jiné spojenecké jednotky nejsou. Pentagon tak drží ochranou ruku nad Islámským státem a současná letecká iniciativa USA a Velké Británie proti IS je pouze divadlem pro média.

Bomby totiž padají ze západních stíhaček úmyslně mimo cíl zejména v noci, anebo přes den nepadají vůbec. Není proto divu, že Islámský stát nemá žádné ztráty a pokračuje úspěšně v dobývání Sýrie, právě dnes dobyl město Idlib [3]. Jak tedy vidíte, bomby z amerických a britských letadel opravdu asi nepadají tam, kam by měly. Ruský generál Šojgu to v neděli nazval „jalovým bombardováním“ a zřejmě není daleko od pravdy. Američané bojují proti IS jenom naoko, pro média a pro veřejnost. Ve skutečnosti je IS pod ochranou Pentagonu.

Demonstrace v Damašku na podporu Bašára Assada a spojenectví s Ruskem
Americké zděšení, že Rusové chtějí začít bombardovat IS doopravdy, doslova otřáslo Pentagonem a americký ministr zahraničí John Kerry ihned volal do Moskvy a vyjádřil obavy z ruské participace v Sýrii, že by mohlo dojít k eskalaci situace. Není divu, ruské bomby by opravdu totiž mohly začít padat na skutečné pozice IS a nejenom do prázdných jalových míst, čímž by postup IS proti Bašáru Assadovi, kterého chtějí USA odstranit, by byl ohrožen.
Rusové nás budou špehovat v Sýrii, bojí se Pentagon

Je zde však jedno mnohem větší nebezpečí pro USA. Ruská vojenská základna bude vybavena radary a sledovacími systémy a USA se bojí, že Rusové budou natáčet veškerý vzdušný provoz a pozice, které americké stíhačky bombardují. USA by tak musely opravdu začít bombardovat poctivě a skutečné pozice IS, protože jinak by to Rusové okamžitě odhalili a skandál by byl na světě.

Ruská angažovanost v Sýrii tak opravdu může přinést po dlouhé době opravdové údery proti IS amožná skončí i letecké noční shozy vybavení a materiálu z amerických letadel do pozic Islámského státu, na které upozorňují pešmergové na straně koalice už přes půl roku. Z noční oblohy padají na padácích kontejnery a palety, přímo do oblastí ovládaných IS uprostřed syrské pouště.

Jestli jde přímo o shozy vybavení pro IS organizované Pentagonem anebo je to iniciativa CIA, která také vede své vlastní soukromé války na Blízkém východě, to není možné určit. Je však jednoznačné, že ruská letecká základna s radary by tomuto učinila přítrž, jako když nový šerif přijde do města ovládaného bezprávím, anebo naopak právem nejsilnějšího. USA už v zoufalství zatlačily na Bulharsko, aby znemožnilo Rusku přelety letadel z Kaliningradské oblasti do Sýrie, servilní Bulharsko žádosti vyhovělo. Ale nejen Bulharsko, Američané zatlačili i na Athény a po chvilce váhání i ty zavřely svůj vzdušný prostor pro ruská zásobovací letadla směřující z Kaliningradu do Sýrie [4]. USA se bojí, že Rusko se dodávkami snaží udržet režim Bašára Assada u moci [5]. No, to by jeden nehádal. A koho se snaží udržet v Sýrii u moci Američané? Komu tedy oni letecky shazují pomoc, když Rusové nesmějí do Sýrie ani doletět přes Evropu?

Opět zde vidíte několik kamínků do mozaiky v rámci globální politiky, které když si poskládáte do obrazu uprchlické krize v Evropě, uvidíte viníka současné migrační krize v celém světle. Americký imperialismus se nijak nezměnil, naopak nabírá na neskutečné síle.

Update

Poté, co Řecko na americký nátlak nejprve uzavřelo svůj vzdušný prostor pro ruská transportní letadla, tak nyní došlo k obratu Athén a řecká vláda po celkem trapném kličkování své nebe pro ruská letadla opět otevřela [6]. Ruská diplomacie tak minimálně v Řecku slaví další úspěch nad americkými jestřáby.