Bílek to prostřednictvím Karla Dolejšího vytmavil vlkovi …

– vlk –
7. 9. 2015 Kosa zostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/

Kosu lze číst nejen přímo na jejím WP webu, ale má také facebokovou stránku. Kterou navštěvuji jen zřídka. Nestíhám. nicméně sem tam na ni juknu. Jako se mi to stalo naposled včera. Asi po týdnu. A koukám, že jakýsi Tomáš Bílek reagoval poznámkou na článek

Uprchlíci XI. – absurdity! Velké i malé.

Komentář, o který P.T. kosíře nehodlám rozhodně ochudit!

Tomáš Bílek:

Myslím, že tato replika Karla Dolejšího z BL by byla vhodná příležitost k vyzkoušení, jestli si čecháčkovští náckové a rusofilní postkomunisté (kompilace obojího je esenciálně přítomna v osobě provozovatele webu Kosa Nostra a jeho skalních pochlebovačů) dokážou bez EU a obecně Západu udržet alespoň holé přežívaní v bídě někde na ekonomické úrovni Ruska či Albánie, a jestli zavření hranic a ekonomická IZOLACE (základ mírové a nenásilné pozice EU, která proti nikomu nebude válčit předpotopní výbavou – zbraněmi – ale navýsost účinnější zbraní hodnou 21.století. Kapitálem, investicemi, průmyslovými technologiemi a embargem na výměně toho všeho, co si samotné Česko neumělo a nikdy umět nebude vyrobit samo. A i kdyby umělo, po odchodu 30% vyšší třídy a vyšší střední trídy, stojící dnes na pozici „sluničkářů, pravdoláskařů a Kchárlovců – pak si postkomuniským důchodcům ala Vlk nezbude nic jiného než si vzpomenout jak se vaří polívka ze sekyrky ovšem bez uzeného – po vzoru šašliku bez masa za dob stalinových hladomorů

Uzavřete hranice. Nepouštějte Čechy do Evropy

Většina spoluobčanů si přeje uzavřít hranice a podstatná část z nich by uprchlíkům bez ohledu na jejich situaci vůbec nepomáhala, ukázal průzkum agentury Focus ZDE.
To zní jasně. Namísto relativně malé částky vynakládané na monitoring cestování žadatelů o azyl přes české území je třeba vydat miliardy na hraniční kontroly, celnice, ostrahu zelené hranice. Zavřít hranici a zamezit volnému pohybu zboží a osob přes ni. Ti, kdo pracují v zahraničí a zatím ještě neodešli natrvalo, se budou muset rozhodnout, zda fakt, že se kdysi narodili na území obývaném zakomplexovaným xenofobním nárůdkem neschopným ustát průjezd stovek běženců z krizových oblastí, nárůdkem plným zášti a ne mocným už ani obyčejného soucitu, má do budoucna ničit jejich život. Náklady firem podnikajících v české kotlině se administrativně zvednou a některé po provedení účetních analýz zvednou též kotvy, jako to po zvolení Miloše Zemana prezidentem udělali němečtí majitelé médií. Řada subjektů už o tom uvažuje dávno, kvůli masivní korupci na všech úrovních a trvalému neúspěchu protikorupčních kampaní.
Uzavření hranice nezvedne jen náklady z eráru. Vzniknou vícenáklady importérům, ale i exportérům. Česká republika je aktuálně malou otevřenou ekonomikou vystavenou výrazné cenové konkurenci, protože jen málo z toho, co ještě produkuje, nelze za pár měsíců začít vyrábět někde úplně jinde. Když se tedy cena exportu zvýší, zahraniční odběratelé se začnou poohlížet u sousedů. Zapomeňte na strašení dopady sankcí proti Rusku. Jestli chcete opravdovou krizi, uzavřete hranice. A pak to sveďte na zlý Brusel.
Ale ano, udělejte to a buďte důslední. Odmítněte miliardy z evropských strukturálních fondů, výměnné programy mezinárodních univerzit, zakažte dlouhodobé pracovní pobyty v zahraničí, při nichž se občané bratříčkují s cizáky.
Zadrátujte hranice, nepouštějte Čechy do Evropy. Je tam průvan, žijí tam „barevní“ a mohamedáni, pěstuje se buržoazní kosmopolitismus. Nechejte Čechům jejich národní smrádek a originální Gemütlichkeit. Dovolte jim vrátit se k protektorátní tradici sledovacího státu tvořivě rozvinuté komunistickým režimem. Všechno pod kontrolou, úředně zaevidováno, aby nikdo nevyčníval. Přes hranice smějí létat jen ptáci řádně kroužkovaní.
Když si člověk něco doopravdy a intenzívně přeje, zpravidla se mu to nakonec splní.

– See more at: http://www.blisty.cz/art/78770.html#sthash.XbPAIvvf.dpuf

Uznejte, že tohle jsem sem dát musel! O tohle jsem vás nemohl připravit. Takže jsem neodpovídal na Fceboku pod tímhle oduševnělým komentem, ale zvolil jsem formu, kdy si to vedle pana Bílka, přečtou všichni, kdo budou mít zájem. A možná i Karel Dolejší. Neudělal by špatně. Protože když naprosto triviální neznalost merita věci osvědčí v polosoukromém komentáři na faceboku jakýsi Bílek, je to pitoreskní legrácka. Ovšem když se téhož, navíc v rozvinuté poloze, dopustí redaktor Britských listů, je to na pováženou, zejména když lze odůvodněně předpokládat, že ty základní fakta přeci jen zná. Respektive tím spíše. Jak pro vydavatele BL, tak i pro čtenáře BL.

Navíc dnes, kouzlem nechtěného, – vychází na Kose další dva příspěvky týkající se výhradně Schengenu. Ten první konkrétně jeho pravidel od jiného kosířského autora – Pepy Slámy. Aby pan Bílek nebo případně Karel Dolejší netápali, mohou si své obzory rozšířit pokud jej otevřou. Má jednoduchý a snadno identifikovatelný název

Schengen.

Ten druhý je odhad budoucnosti Schengenu. Ten je z dílny mimořádně renomovaného analytického týmu Stratforu a má titulek

Evropa přehodnocuje Schengenskou smlouvu

Vřele jim oba velmi doporučuji, protože se tam dozví docela dost informací, které jim doposud zůstaly zcela utajeny nebo je nevzali na vědomí. Respektive – v případě Karla Dolejše před nimi nebudou moci utéci a sotva dál z důvěřivých dušiček bude moci dělat idioty. Nedodám tradiční adjektivum užitečné, protože žádný užitek nejsem schopen, v tom jeho doslova oblbování, nalézt.

Nicméně, než se tak stane předešlu pár věcí. Nejdříve pro pana Bílka.

Vaše reakce na facebooku Kosy byla, s největší pravděpodobností, vybuzena zřejmě tímto odstavečkem v Uprhclících XI.

A tlak nepůjde jen přes peníze! Bude vyhrožováno i zrušením Schengenského prostoru! Soudím, že pokud Schengen funguje, respektive – nefunguje, tak jak vidíme, pak nemá žádnou praktickou hodnotu. Ať Němci, Rakušané a další klidně znovu zavedou hraniční kontroly.

Doznávám, že jsem udělal chybu! Doznávám to sám a bez přinucení. Pan Bílek má pravdu!!! Jenže jinak, než si myslí. Já psal pro standardního čtenáře Kosy!!! Nepředpokládal jsem, že se najdou i takoví, co mají do té míry omezenou schopnost porozumět čtenému textu, že si ty právě uvedené tři věty mohou dokonce i vyložit jako nabádání z MÉ strany, aby Česká republika uzavřela své hranice!!! Domníval jsem se, že je nad slunce jasnější, že sděluji, že Česká republika má být dotlačena jinými, kteří budou vyhrožovat zrušením Schengenu, k přijmutí povinných uprchlických kvót. …

Dobrá, tu chybu je nutno pro pana Bílka, eventuálně další podobné, třeba napravit! Takže to zkusím znovu a úplně polopaticky, tak aby tomu rozuměl stoprocentně i pan Bílek!

Při jednání o zavedení povinných uprchlických kvót bude česká delegace vystavena nejen tlaku, že pokud se tomu bude vzpírat, dojde ke krácení finančních dotací z fondů EU pro ČR, nýbrž také bude vyhrožováno možným omezením či snad dokonce zrušením Schengenského prostoru. Vyhrožovat tím budou ti, co ČR a dalším státům chtějí vnutit uprchlíky, kteří ovšem chtějí jen a pouze k nim! Kolega Sláma ve svém příspěvku cituje v tomto směru bavorskou ministryni sociálních věcí Emilii Müllerovou a dává odkaz, kde je možno to od ní slyšet na vlastní uši.

Podobně se dlouhodobě vyslovuje o omezení Schengenu stejně i bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann. Třeba takto:

Pokud se všechny země Evropské unie nebudou podílet na řešení přistěhovalecké vlny, nebude možné udržet volný pohyb osob v osmadvacítce a bude nutné obnovit hraniční kontroly.

Uvedl to před pár dny v rozhovoru pro deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nicméně Joachimu Herrmannovi je nutno spravedlivě přiznat a připočítat k dobru, že se proti současnému nedostatečně funkčnímu Schengenu vyslovuje dlouhodobě a nikoli až se současnou migrační tsunami. Jak se lze přesvědčit například zde:

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/bayern-kritisiert-mangelhafte-sicherung-der-deutschen-aussengrenzen-13638306.html

což je článek, kde označuje Schengen za nefunkční. V souvislosti se speciálními  operacemi bavorské policie při setkání G7. A to už 10. 6. 2015

Pro případ, že oba bavorští ministři by byli pro pana Bílka malé, nevýznamné ryby, které není třeba brát vážně, tak mi nezbývá, než nasadit kalibr nejtěžší o jehož závažnosti nelze sebeméně pochybovat. Samotnou kancléřku Angelu Merkelovou. A budu ji citovat:

„Pokud nedojde k férovému rozdělení běženců, přichází na řadu otázka, zda má Schengen smysl – a to nechceme,“

Zdroj:

http://zahranicni.ihned.cz/evropa-slovensko/c1-64537200-merkelova-pokud-si-staty-uprchliky-spravedlive-nerozdeli-je-otazka-jestli-ma-evropa-bez-hranic-smysl

Takže pane Bílku, pochopil jste konečně, co jsem, přiznávám, pro vás asi dost komplikovaně, sděloval v Uprchlících XI.? Vysvětlil jsem vám to dostatečně jednoduše, abyste nemusel tápat ohledně významu toho mého původního sdělení? Pochopil jste, že Schengen nechci zrušit já, ale někteří z významných politiků někdy i světového formátu? Takže má úvaha byla o tom, co českou delegaci při jednání o uprchlických kvótách asi tak čeká?

Kdyby náhodou ne, prosím, nevzdávejte to! Já už to sice triviálněji vysvětlit nedovedu, ale rád bych, abyste pochopil závažnost toho problému i vy. Protože máte, také, volební právo. Velmi vás prosím, obraťte se na někoho, komu důvěřujete, aby vám celou mou konstrukci zkusil objasnit. A ať k tomu přibere i tuto mou následnou větu z Uprchlíků XI.:

Současný Schengen není nějakou extra hodnotou. Tak jako jí nemlže být velká díra ve vašem plotě!

Ona se totiž kryje s tím, co na mnou výše uvedeném linku na FAZ sděloval už skoro před dvěma měsíci!!!! bavorský ministr vnitra!

Nejen to, pane Bílku! Zatímco příslušníci Dolejšího zakomplexovaného xenofobního nárůdku se v průzkumech vyjadřují pro zavedení kontroly na vnitřních hranicích kvůli migrační tsunami, tak jiné nezakomplexované nexenofobní národy tyto hraniční kontroly už ZAVÁDĚJÍ!!! Dokonce na žádost toto úplně největšího evropského nezakomplexovaného nexenofobního národa! Konkrétně Německo požádalo Itálii o obnovení kontrol na jejích hranicích s Rakouskem. Ta zpráva je z minulého týdne, kdy vás vyděsil svým spiskem Dolejší! Kdybyste náhodou nevěřil, tak si laskavě přečtěte toto:

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/italie-vyhovi-zadosti-nemecka-zprisni-kontroly-na-hranicich/r~a27594ca518c11e5adcb0025900fea04/

K dalším řádkům vašeho textu se nemá smysl vyjadřovat. Je totálně mimo mísu. Chcete-li být směšný, je to vaše věc. Stejně tak, chcete li být trapný – viz například vaše poznámka o postkomunistickém důchodci vlkovi. Ano, jsem v důchodu. Nevím zda mne hodláte dehonestovat slovem důchodce nebo spíše slovem postkomunistický, či obojím dohromady. Začnu tím termínem postkomunistický. Pravděpodobně byste byl v podobné názorové rozepři v roce 1944 mne nazval důchodcem post císařským…. S vazbou na mou totální zápecnickou zastaralost v dobách K. u. K. monarchie…

A ohledně oné snahy o dehostanaci přes termín důchodce….

Třeba jste sympatizantem této facebookové stránky – jeden z těch 302 858, kteří ji nalajkovali. Pokud náhodou ještě ne, budete se tam cítit skutečně pohodově

https://cs-cz.facebook.com/pages/Jejich-rev%C3%ADrem-je-Kaufland-jejich-tempo-je-vra%C5%BEedn%C3%A9-D%C5%AECHODCI/374249636212

Jenže vám do toho vašeho cool a free antidůchodcovského světa cítím potřebu kápnout trochu pelyňku – uděláte dobře, když, až někdy pojedete kolem nějakého pěkného vesnického hřbitůvku, zastavíte a zkusíte na něj zajít. Protože velmi často objevíte nesmírně moudrý nápis –

Co jste vy, byli jsme i my. Co jsme my, budete i vy!

Doporučuji, abyste tak učinil v doprovodu oné osoby, co vám do vašeho jazyka překládá základní, k životu potřebné texty. Pro případ, že byste snad neporozuměl.

A nyní je nutno se ještě vypořádat s vámi odkazovaným textem Karla Dolejšího z Britských listů. Ačkoli ten pasuje k mým Uprchlíkům XI. asi jako kráva do jezdeckého sedla. Míním ten text, nikoli autora, abyste zase neměl problém se souvislostmi.

Už jsme si řekli, že předmětná souvislost toho dolejšího textíku a mým článkem Uprchlíci XI. je nulová. Já nežádám o uzavření hranic. Tedy těch českých. Já říkám, že je a bude nám tím vyhrožováno. Vedle dalších věcí. A konstatuji, že pokud dojde k nějakému omezení či zrušení Schengenu, nic zásadního se nestane. Zatímco Karel Dolejší se naváží do svých spoluobčanů za to, že si dovolili, v průzkumu veřejného mínění !!!! (sic – patrně by měly být prováděny a zveřejňovány jen ty průzkumy názorů občanů, jejichž výsledky budou v souladu s názory K.D, pokud ovšem není jeho cílovou variantou, že by jako pro všechny průzkumy veřejného mínění byl on sám jediným povoleným a závazným respondentem), vyslovit následující mínění – budu citovat:

Přes tři čtvrtiny (78 %) dotázaných souhlasí s výrokem, že by se v ČR i v EU měla obnovit ostraha hranic, i kdyby to mělo zamezit volnému pohybu evropských občanů.

Tento výrok, aniž by zkoumal souvislosti, které k tomu české občany vedou, ačkoli jsou ve zdrojovém článku uvedeny, jej, podle něj, legitimuje k tomu, s odpuštěním, blábolu, co následně napsal. Kde si vzal na důkladný morální karabáč na, řečeno jeho vlastními slovy

zakomplexovaný xenofobní nárůdek neschopným ustát průjezd stovek běženců z krizových oblastí, nárůdek plný zášti a ne mocným už ani obyčejného soucitu

Aby následně vyfabuloval a vyděsil, možná sám sebe a zejména a určitě takové, jako jste vy, že:

Náklady firem podnikajících v české kotlině se administrativně zvednou a některé po provedení účetních analýz zvednou též kotvy, jako to po zvolení Miloše Zemana prezidentem udělali němečtí majitelé médií.

– Uzavření hranice nezvedne jen náklady z eráru. Vzniknou vícenáklady importérům, ale i exportérům. Česká republika je aktuálně malou otevřenou ekonomikou vystavenou výrazné cenové konkurenci, protože jen málo z toho, co ještě produkuje, nelze za pár měsíců začít vyrábět někde úplně jinde. Když se tedy cena exportu zvýší, zahraniční odběratelé se začnou poohlížet u sousedů.

A tak bych mohl pokračovat. Chápu, že někdo jako vy je Karlem Dolejším vyděšen k smrti. Mít váš informační rozhled, byl bych na tom úplně stejně! Jenže já vím o tom výroku Joachima Herrmanna pro FAZ z 10.6.2015… A ten, jak už jsme si dokázali, říká totéž, co 78% onoho Dolejšího zakomplexovaného xenofobního nárůdka v tom průzkumu agentury Focus.

Ale abyste příliš nemusel namáhat hlavu, mám pro vás už jen samé dobré zprávy. Nic z toho, čím vás vystrašil Karel Dolejší se konat nebude. Kdybyste pochopil text Uprchlíků XI. byl byste tam byl musel zaznamenat tuto větu:

Ostatně – Bulharsko a Rumunsko v Schengenu nejsou dosud a také fungují.

Věřte nevěřte, je to pravda! Bulharsko a Rumunsko opravdu nejsou v Schengenu. Ačkoli jsou členové EU. A přesto jejich hospodářství není nijak postiženo tím, čím vyhrožuje K.D. Naopak, byl bych schopen vyjmenovat zahraniční i české firmy, které svou výrobu přemístily z ČR právě do Rumunska nebo Bulharska. Schengen neSchengen! Důvodem je daleko lacinější pracovní síla. Nic jiného. A nebylo jich zrovna málo. Za všechny jmenuji třeba SanSwiss nebo Delalande. Do Bulharska pak část výroby přemístilo třeba české Korado nebo budějovický Koh-i-noor. Není důvod podléhat Dolejším šířené panice, že zrušení či omezení Schengenu by fungovalo tak, jak on a neváhám říci – záměrně – straší.

Proč záměrně? Protože mám veškeré možné důvody se domnívat, že ví, že prostě nenapsal pravdu. Jednak samozřejmě ví, o tom Rumunsku a Bulharsku a Schengenu. Z neznalosti něčeho tak základního ho opravdu nelze podezřívat. Dokonce záměrnost toho jeho výtvoru je ještě horší – a to je další dobrá zpráva pro vás – on zcela nepochybně ví, že Schengen reguluje pouze systém a způsob překračování hranic v EU a do EU. Nic více. Trošku si dovolím to pro vás rozvést.

Evropská unie stojí na třech základních premisách

– volném pohybu kapitálu,

– volném pohybu zboží,

a volném pohybu osob.

Karel Dolejší se vás snaží přesvědčit, že pokud by byly zavedeny hraniční kontroly, budou v ohrožení všechny tři. Jinak by totiž nemohl tvrdit například toto:

Náklady firem podnikajících v české kotlině se administrativně zvednou…

Ujišťuji vás, že to není pravda! Na volném kapitálu nebo zboží /sic!/ by se zrušením Schengenu nezměnilo vůbec nic. Ani pro kapitál ani pro zboží by se žádná národní hranice nezavedla! Takže by se nemohly zvednout náklady! Tedy kromě zpomalení kamionů při kontrol personálií řidiče na hranici.

A dokonce by nebyl omezen ani volný pohyb osob v EU!!! Tím volným pohybem osob totiž není, jak jsme si vysvětlili na případu Rumunska a Bulharska, myšleno překračování vnitřních hranic Unie bez kontroly a pouze s občankou, ale právo kteréhokoli občana členské země EU se kdykoli odstěhovat do libovolného jiného členského státu unie!!!! Aniž by starý nebo nový stát mohly jeho rozhodnutí jakkoli zvrátit. O případných tranzitních státech při tomto stěhování nemluvě!!!!

A nakonec dobrá zpráva nejpodstatnější – i kdyby si zakomplexovaný xenofobní nárůdek dokonce nakrásně odhlasoval okamžité uzavření hranic a chtěl tady mít ten protektorát nebo komunistické temno, kterým vás tak děsí Dolejší, pak vězte, že to může udělat maximálně, tuším, na 30 dnů. Ne déle!!!! Jinak se okamžitě vystavuje unijním sankcím. Tvrdým sankcím. A nakonec zpráva nejlepší – ze Schengenu nelze vystoupit!

Nemluvě o takové drobnosti, že jistá zakomplexovaná xenofobní zemička jménem Velká Británie si ze Schengenu vyjednala řadu dosud platných výjimek a kontroly na svých hranicích má. Asi proto, že řečeno Dolejšího terminologií chtěla vytvořit na ostrovech protektorátní tradici sledovacího státu tvořivě rozvinuté komunistickým režimem. Všechno pod kontrolou, úředně zaevidováno, aby nikdo nevyčníval.

Nemáte těžký pocit , že vás Karel Dolejší tahal za fusekli a dělal z vás totálního hlupáka? Je vaší věcí, že jste to cítil navíc odprezentovat na veřejnosti. Přijmu totiž jakoukoli sázku, že toto všechno, při psaní toho svého – ehm článku, který vás tak vyděsil, určitě věděl. A přesto to napsal…. Nechápu proč ale není to můj problém. To je starost Jana Čulíka. A nikoli poprvé. Z mého hlediska spíš dlouhodobě setrvalá starost BL a jejich čtenářů. Do které mi ovšem nic není, takže ji nebudu komentovat, natož řešit. A nebyl bych se Britským listům věnoval ani dnes, v podstatě už dost dlouho za to nestojí, kdybyste se jimi nesnažil mlátit vlka. Mimochodem, Schengen se bude reformovat tak jako tak. V dalším dnešním článku Kosy to tvrdí nikdo menší než Stratfor! A ty bych bral vážně. Ovšem je možné, že Friedman a spol. jsou podle vás a Dolejšího jen zakomplexovaní xenofobní patlalové.

P.S.:

ještě drobnost. Ten odchod zahraničních nakladatelství z ČR…. Důvod je jednoduchý – český trh tištěných periodik, se v souladu s celosvětovým trendem soustavně výrazně zmenšuje. Tím pádem se zmenšují i příjmy tištěných medií. Především z reklamy. Takže zahraniční vydavatelství, orientovaná pouze na zisk se zbavují českých titulů u kterých nevidí žádnou byznys budoucnost. Prodávají je českým oligarchům, pro které je ekonomika konkrétních novin nebo časopisu druhořadou veličinou. Prioritní je mít zásadní mediální vliv v zemi! Ten jim eventuální ztrátu více než vykompenzuje. I tohle přirozeně K.D. velmi dobře ví. Ale proč si tu nesmyslnou konstrukci nestřihl? Stejně jako moc dobře ví, že k prodeji nejsou zahraničními investory vlastněná elektronická media – zejména televize! Protože tam byznys funguje více než dobře. Ale nenutím vás, abyste přestal věřit Karlu Dolejšímu a začal důvěřovat postsocialistickému důchodci vlkovi. Já si totiž vůbec nejsem jistý tím, že o čtenáře vašeho typu, za každou cenu, stojím.