Budou koncentráky

napsal Vidlák
24. 9. 2015 Kosa zostra aneb vlkovobloguje.wordpress.com

Jak jinak to může dopadnout? Pošty uprchlíků jdou do milionu a za chvíli ho začnou překračovat. Takhle nějak to muselo vypadat na začátku druhé světové. Stovky tisíc lidí na útěku. Anschluss, Mnichovský diktát… a pak už to jelo. Přečtěte si od Remarqua Miluj bližního svého. Je to jak dneska

Ti lidé jsou čím dál zoufalejší. Z velkého snu o spoustě peněz zadarmo jim pomáhá vystřízlivět ostnatý drát na hranicích a když už ho horko těžko obejdou, skončí někde v kontejnerové vesničce. Uvítací girlandy už vybledly, bohatí Mnichované už nenosí hračky a za chvíli začnou nosit transparenty, že nevítají, a naopak je nechtějí.

Osobně bych nedělal velkou vědu z vyhazování jídla do kontejnerů, gest o podřezávání a dokonce ani z kamenů házených na policii. Jak už jsem řekl, ti lidé jsou zoufalí. Poslechli mámu Merkel a ono to nebude nic moc. Blíží se zima, naděje fuč, čeká je ubytovna, hromady lidí na jednom místě, žádná perspektiva. Počkat, nevypadá to přesně takhle i v uprchlickém táboře v Turecku a nebo Libanonu? Jen u nás máme do chlíva víc slámy a tak jim tu bídu maličko navoníme kapesným a nebo baleným džusem.

Co asi bude po měsíci na ubytovně dělat dvacetiletý mládenec bez práce a bez možností? Začne se dobývat k holkám. Tu a tam něco ukradne, spojí se s dalšími podobnými a máme tu gang. Protože ani máma Merkel ani nikdo jiný z německé vlády ještě nevymyslel, jak jim všem dá práci, aby si vydělali na domeček a BMW. Nějaké to zdanění korporací, aby mohly jít platy nahoru a byla práce a spotřeba, o tom se ještě ani nezačalo mluvit.

Pak se ubytovna pomalu oplotí, pak se nahoru přidá ostnatý drát a když nebude vyhnutí, postaví se hlídací věž. Pokud bude koncentráček dost veliký a nepřehledný, na vršek se namontuje kulomet.

Už jsem tu několikrát psal, že Čína zvládá ročně přesídlit třicet milionů lidí a nikdo si toho ani nevšiml. Po druhé světové válce bylo přesunů obyvatelstva ještě víc. Všechno se zvládlo. I ti Syřané by se zvládli. Ale jedině, pokud pro ně bude práce a tím pádem i perspektiva a tím pádem i dům a auto a tím pádem i majetek o který mohou přijít a tím pádem rychlá asimilace. A udržet to do druhé i třetí generace. Nic z toho zřejmě nenastane. Kdyby každý Syřan naštval svým zoufalstvím v ubytovně jen osm Němců, tak máme Dojčland na nohou a oni to mají v sobě. Byli tvrdí k evropským bratrům v Řecku, budou tvrdí i ke svým novým podlidem, které teď vyrábějí po statisících.

Ve světle toho bych prosil, aby Chovanec udělil okamžitou plnou generálskou penzi té policajtce, co se nechala vyfotit jak fašisticky psala dítěti na ruku číslo fixkou. Zachránila této republice takové miliardy, že doživotní luxusní penze nebude představovat ani zlomek promile ušetřených nákladů.

Stejně tak netřeba obav, že by EU našemu zaostalému východu zastavila dotace. Oni jsou rádi, že Maďaři dělají ostnatý drát, jinak by se ze svého páchání dobra už dávno sesypali. Takhle mohou pokrytecky křičet, mají na koho ukazovat a potichu jsou blahem bez sebe, že na sebe někdo vzal tu špinavou práci.

Nechci být cynický k lidskému utrpení, ale takhle to končí, když před válkou prcháte k těm, co ji rozpoutali. Co od nich asi můžete čekat…