Kde jste byli?

– Vidlák –
5. 9. 2015  Kosa zostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/

Kde jste byli, vy novináři od BBC i jiných novin, když po sociálních sítích kolovaly fotky zoufalých iráckých otců nesoucích svoje děti do nemocnice nebo márnice po amerických chirurgicky přesných náletech? 
Když už je EU (a s ní i my) vinna smrtí syrského dítěte, proč není vinna také kolaterálními škodami, které dělají naši transatlantičtí bratři? Jen v  Iráku podle vyjádření tehdejší ministryně zahraničí, bohužel exkrajanky Albrightové jich mělo být přijatelných půl milionu…. Tedy těch přijatelně zabitých iráckých dětí.

Aby bylo jasno, že to opravdu řekla a nejde jen o nějaký výmysl, dovolím si upozornit na toto ani ne půlminutové video na YOUtube s originálním vystoupením Albrightové v jedné jedné ze tří hlavních amerických televizních stanic CBS, kde ji zpovídala moderátorka Leslie Stahl. Video je opatřeno slovenskými titulky:

https://www.youtube.com/watch?v=fvhOgZT52fQ&app=desktop

Děkuji za toto video nicku Fred!!!

Proč nejsme vinni tím, že nějací islámští grázlové píchali Kaddáfího nožem do zadnice? Proč nejsme vinni tím, že průměrný nálet dronem zabije 28 nezúčastněných lidí? Proč nejsme vinni tím, když Izrael v bojích s Hamasem zabije pět set lidských živých štítů? Ti se nepočítají?

Nebo je to tou fotkou? Potřebujeme nepoškozené tělo? Je to tím, že dron nebo americká bomba všechny oběti spolehlivě rozmáznou po zdi, že není co fotit? Neříkal jste něco takového BRENe? Umyté tělíčko… v tom spočívá ten rozdíl?

Kde jsou všechny ty fotky upálených z Oděsy, kde jsou mrtvé holčičky z Doněcku?

Kosa je přetiskovala, ale České televizi to za zmínku nestálo. Na Ukrajině zemřelo mnohem víc lidí, než se jich utopilo ve Středozemním moři a nikdo se ani minutku nestyděl a nemluvil o strašlivém selhání a nutnosti, aby se český xenofobní človíček probral. Maximálně nás burcovali, abychom podpořil ty, kteří tyto oběti vyráběli made in raketomet. Že paní Elšíková?

Kde jsou fotky všech těch zabitých z Jemenu? Ti jsou přece také naše vina. Srbové bez ledvin, ti jsou také naše práce. Posledních deset let není naplněných ničím jiným, než vyráběním mrtvolek a zdůvodňováním, že to jinak nešlo.

Teď najednou má být všechno jinak. Teď najednou nám to má být líto. Ale my už jsme viděli hodně mrtvých, hodně hrobů a kdo chtěl, tak si našel i ty rozstřílené napadrť. Už jsme otupěli. Milion mrtvých Iráčanů, statisíce mrtvých Afghánců, hora mrtvol v Libyi, Gaze, všude zoufalství, děti bez nohou i rukou, ženy prodávané na trzích, hromadné popravy a další a další hraní na vojáčky. Už jsme toho viděli moc. Deset let jste po nás chtěli, aby nám to nevadilo. Deset let jste nám ty mrtvoly vysvětlovali jako nezbytnou daň za svobodu a demokracii. Deset let jste dělali všechno pro to, abychom z toho měli radost. Sláva svobodnému Afghanistánu, Iráku, sláva Ukrajině…

A teď, ze dne na den nám jich najednou má být líto.

Ale ano, mně jich líto je. Mně ten utopený chlapeček leží hodně hluboko v duši. Ale leželi mi tam i ti Srbové a Kosova, Afghánci, Iráčané, děti z Jemenu i Palestiny. Jestli mi teď má být líto toho kloučka a mám pro to něco udělat, tak to nehodlám dělat výběrově. Nehodlám zapomenout na zabité made in USA, made in Koalice ochotných, made in Francie, made in Německo i Británie. Miloši Zemane, ty jsi otevřel vzdušný prostor nad republikou pro bomby na Srbsko. Havle, ty jsi tomu říkal humanitární bombardování.

Jak volaly ty babičky při tryzně v Oděse?

Nikdy nezapomenout, nikdy neodpustit…

Vrazi v bílých límečkách od psacích stolů, vámi to začalo a vámi to pokračuje. Krev utopeného kloučka začíná u vás. Vy jste byli na počátku tohoto procesu. Jestli se tedy někdo chytá za nos a cítí se spoluvinen za všechno to utrpení všech těch válkou sužovaných, pak nestačí nosit deky a balenou vodu do Mnichova na nádraží. Je zapotřebí nezapomenout. Je zapotřebí vypráskat od odpovědnosti všechny ty ministry zahraničí, generály a prezidenty, jednoho vedle druhého. Protože jinak za chvíli rozbijou další zemi, vyrobí horu mrtvých, které se fotit nebudou a až k nám připlavou ty důsledky, tak se k tomu nebudou znát, jen budou lomit rukama, ukazovat další sentimentální fotku a nadávat na českou xenofobii.

Dělají se teď seznamy nesouhlasících a Putinových kámošů. Pojďme si také jeden udělat. Seznam těch, kteří si hráli na vojáčky od roku 98, kteří podepisovali naše účasti na těch hororech. První dvě jména jsem už dodal. Opravdu je načase, aby nám ty mrtvoly nebyly lhostejné. Je načase, aby nám nebyly lhostejné žádné mrtvoly. Je načase vypráskat všechny, kteří se na nich podíleli. Dokud to neuděláme, bude mít pořád kdo připlouvat a bude ještě mnohem víc fotek. A ještě víc těch, které žádná fotka nezachytí, protože je trefí ta naše západní střela.