Le Penová přirovnala vlnu migrantů k barbarské invazi do Říma! „Vůdci nabízejí hostit migranty, aniž by se zeptali jejich obyvatel, stejní vůdci, kteří zničili Libyi, a dále destabilizují Sýrii.“

Marine-Le-Pen-006

16. 9. 2015 Svobodné noviny
 Nadějná kandidátka na francouzskou prezidentku Marine Le Penová přirovnala nárůst žadatelů o azyl přicházejících do Evropy k invazi barbarů do Říma. Nacionalistická politička již dříve sklidila kritiku, když vykreslila paralely mezi muslimy v Evropě a nacistickou invazí, informoval server RT„Bez jakékoliv akce, tento stěhovavý příliv bude jako barbarská invaze IV. století, se stejnými důsledky.“

Očekává se, že do Evropy dorazí do konce letošního roku více než 1.000.000 žadatelů o azyl, což je více než dvojnásobek než v loňském roce.

Le Penová obvinila obě hlavní koalice, středopravou stranu Nicolase Sarkozyho a Socialistickou stranu současného vůdce François Hollanda z toho, co nazvala „jen první vlnou přicházejících migrantů.“

„Sarkozy jim otevřel dveře, a Hollande s Vallsem (premiér Manuel Valls) je vysadili z pantů,“ uvedla 47letá politička. „Vůdci nabízejí hostit migranty, aniž by se zeptali jejich obyvatel, stejní vůdci, kteří zničili Libyi, a dále destabilizují Sýrii.“

Začátkem tohoto měsíce, Hollande změnil jeho předchozí postoj proti uprchlickým kvótám, a řekl, že země přijme 24.000 uprchlíků v příštích dvou letech. Mnozí z nich budou umístěni ve venkovských oblastech, jako je například Arpajon.

„Ve Francii je 1,5 miliónů lidí čekajících na sociální bydlení, a kteří nikdy nebudou mít možnost být umístěni v místě, jako je toto, kvůli preferenčnímu zacházení Francie s cizinci. Neříkám to proto, abych stigmatizovala tyto nově příchozí, ale abych odsoudila osoby odpovědné za tuto situaci,“ prohlásila Le Penová za hlasité ovace z publika.

Zatímco krajské volby poskytnou lakmusový papírek straně Národní fronta, velká cena zůstává na prezidentské volby v roce 2017. Nejnovější průzkumy veřejného mínění ukazují, že má Le Penová o 27 procent hlasů více oproti prvotním preferencím, o dva body před Sarkozym a o osm bodů před Hollandem. Ale průzkumy předpovídají, že v hypotetickém souboji mezi dvěma favority by Sarkozy získal rozhodující vítězství.

Le Penová postavila svou nedávnou kampaň na uprchlické krizi. Minulý týden Le Penová uvedla, že skuteční uprchlíci jsou „ultra-menšinou“, a že „99 procent“ z těch, kteří přicházejí do Evropy, jsou muži hledající práci.

Le Penová se také zaměřila na neslučitelnost muslimských hodnot s hodnotami „domorodých“ obyvatel a připomněla její poznámky z roku 2010, kdy porovnala muslimskou modlitbu na ulici k německé okupaci Francie během druhé světové války. V té době probíhala debata o žalobě vůči Le Penové kvůli jejím poznámkám, ale nakonec nebyla za své výroky potrestána.