NATO připravuje Ukrajinu na výbuch “špinavé” jaderné bomby?

 23. 9. 2015   První zprávy
NATO připravuje Ukrajinu na výbuch “špinavé” jaderné bomby během mezinárodního cvičení “Ukrajina-2015”, s tímto strašidelným závěrem či spekulací přišel autor internetového projektu Ruské jaro (RJ).
Avšak RJ, které čerpalo informace z oficiálních zpráv NATO, upozornilo, že mezi jednotkami NATO na Ukrajině, jsou odborníci na identifikaci a dekontaminaci chemických a jaderných zbraní. A podle autora článku vzbuzuje obavy to, že během tréninku „budou simulovány účinky silného výbuchu, což povede k destrukci v rezidenční čtvrti a  deaktivaci základní infrastruktury, jako jsou telekomunikační linky, jakož i k radioaktivnímu spadu”.
 Článek svědčí o tom, že jak na straně Západu, tak i ruské straně vrůstá vzájemná nedůvěra, připomínající paranoiu studené války, jen krůček od rozpoutání jaderného holokaustu.

Cvičení vojsk NATO a ukrajinské armády bylo zahájen 21. září na Javorivském cvičišti ve lvovském regionu. Odstartovali ho generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg spolu s prezidentem Ukrajiny Petro Porošenkem. Stoltenberg zdůraznil, že cvičení není vojenské povahy. Mezi hlavní cíle, které splní armáda je společná likvidace následků přírodních katastrof.

Avšak RJ, které čerpalo informace z oficiálních zpráv NATO, upozornilo, že mezi jednotkami NATO na Ukrajině, jsou odborníci na identifikaci a dekontaminaci chemických a jaderných zbraní. A podle autora článku vzbuzuje obavy to, že během tréninku „budou simulovány účinky silného výbuchu, což povede k destrukci v rezidenční čtvrti a deaktivaci základní infrastruktury, jako jsou telekomunikační linky, jakož i k radioaktivnímu spadu”.

Autor poukazuje na antiruskou hysterii údajné „jaderné hrozby z Ruska“ a připomíná britský tisk, který, podle něj, již začal připravovat veřejné mínění na možnost jaderné apokalypsy na území Ukrajiny, kterou zařídí „proruští teroristé”. Stejně tak do řetězce propagandy položil tvrzení, že opolčenci mají údajnou snahu vyrobit „špinavou“ jadernou bombu, aby nyní mohlo NATO „oprávněně“ pomáhat Ukrajině při možné explozi jaderného zařízení.

Rogozin nazval Turčynova debilem – kvůli “špinavé bombě”

A klade otázky: „Jaký je skutečný účel těchto cvičení na pozadí křehkého příměří, které bylo dosaženo na Donbasu?“

„Možná, že se Ukrajina připravuje na roli levného jaderného úložiště, úložiště evropského a amerického jaderného odpadu? Nebo plánuje opravdová diverze jednoho z jaderných zařízení, které nedávno začaly podezřele často selhávat?“ ptá se autor materiálu. „Stačí připomenout nedávný požár v uzavřené zóně Černobylu. Vskutku, takový apokalyptický scénář, pokud by byl proveden, bude doprovázen zhroucením celé infrastruktury v zemi, jejíž obnova spolu s miliony uprchlíků padne na ramena Ruska,” uzavřel strašidelnou vizi autor s tím, že otázek je více, než odpovědí.

První zprávy.cz, rusvesna.su