Plot jako symbol pokrytectví EU

Zdeněk Kořistka

20. 9. 2015
Není plot jako plot… První,ten maďarsky, je nelidský, xenofobní, nelegální, rasisticky, porušující veškerá lidská práva imigrantů….Ten druhý, francouzský v Calais, je legální. Ten maďarský, ještě než ho postavili, byl neustále zpochybňován, napadán, zesměšňován (zvláště redaktoři veřejnoprávní Česká televize se v tom vyžívali, a ukazovali divákům, jak stačí přehodit deku a plot překročit). 

Ten francouzsky byl v ČT a ukazován jako plot potřebný a jako div techniky. Ten maďarský byl postaven jako poslední možné řešení před nelegálními imigranty a z peněz Maďarska, a slávu kolem něho nedělal nikdo. Ten francouzsky z peněz Velké Británie a slavnostně ho “otevřela“ britská ministryně. Kolem čtyřmetrového maďarského plotu hysterie, kolem čtyř plotů za sebou v Calais, hlídaných policisty se psy, klid. Ten maďarský na hranicích Schengenu je postaven na ochranu této hranice, ten francouzsky chránil jen tunel před agresivními nelegálními migranty, kteří porušovali zákony.

Jsme opravdu tak hloupí, že tomu dvojímu metru věříme, nebo si to evropští politici o nás mysli? Doopravdy si europoslanci a Evropská komise mysli, že můžou maďarského premiéra Viktora Orbána napadat, dělat z něho fašistu, za to, že jako jediný dodržuje platné smlouvy a zákony EU? Vyhrožují mu a přitom sami tyto smlouvy porušují. Francouzi a Němci mohou vše?

Francie porušila pravidla Schengenu, a bez souhlasu Evropské komise zablokovala přechod na hranicíchVentimiglia. Kancléřka Merkelová pozvala všechny uprchlíky do Německa, a pak zablokovala hranice, aniž by například o tomto kroku informovala českou vládu.Chorvatský premiér Milanovič jeden den zve uprchlíky, a druhý den povolává armádu. Jak tito politici uvažují? Neumí předvídat následky svých slov? Diletanti!

Ploty vyrostly zásluhou Španělska v Ceutě a Melille. Ploty staví na hranicích s Tureckem Bulharsko, ale jen Orbán je xenofob! Povinností členských států EU je zajištění vnější hranici schengenského prostoru. Mluvčí Evropské komise Bertaudová mudruje, že ale existují jiné způsoby, jak toho dosáhnout. Jen nám nesdělila jaké. Jen výhružky směrem k východoevropským zemím, omezení dotací. Němec Martin Schulz — předseda Evropského parlamentu, veřejně pohrozil státům, jako Polsko, Maďarsko, Česko, Slovensko, které nesouhlasí s kvótami a povinným přerozdělováním muslimských imigrantů, použitím síly. Síla!

A přitom mají máslo na hlavě…Proč? Protože tuhle hrůzu v Evropě mají na svědomí oni. Války, války, války…Ropa, ovládnutí zdrojů na Blízkém východě, zbrojní zakázky. Který český vládní politik konečně řekne naplno: … „Neobouvejte se do českého národa, nejsme netolerantní, nejsme xenofobní, nejsme rasisti“. Zamyslete se VY co jste způsobili. Jenže tohle mají strach vyslovit…

Jak je možné, že několik set našich krajanů z Ukrajiny ( možná tisíce), kteří chtějí do České republiky, musí měsíce čekat, a tisíce muslimských, nikým neregistrovaných uprchlíků mají být přijati ihned? To je naprosto šílený přístup. Jak to, že se ministr pro lidská práva Dienstbier nezasazuje o naše krajany, a místo toho blábolí mantry o lidských právech muslimů, a chce jich přijmout 17 000? Naši krajané mu nestojí ani za větu! Jak to že čteme, že pobyt muslimského uprchlíka má stát ročně cca 2mil.Kč? Kolik vláda přidá našim občanům-důchodcům, kteří celý život přispívali do sociálního systému? No přece nejsou peníze, přidáme jednorázově 900,-Kč. Dělají si z nás legraci? Na děti z Klokánků nemáme 20mil.Kč, ministryně práce a sociálních věcí Marksová vše důkladně analyzuje, ať náhodou stát nevydá ani korunu nazmar, ale miliardy na uprchlíky určitě odhlasuje bez analýz! Jak to že ministr zahraničí Zaorálek se umí vyjadřovat přímočaře k „ruským agresorům“, na Ukrajině, k Putinovi, ale skutečné agresory na Blízkém východě a v Africe, USA, nikdy nepojmenuje ani náznakem? On i premiér Sobotka jen vágně hovoří o tom, že je třeba řešit problém uprchlíků v zemích kde je válka…O tom, kdo tyto války rozpoutal bez jakéhokoliv mandátu OSN, porušil mezinárodní právo, ani slovo. USA, NATO a Brusel jsou nedotknutelní. Stovky tisíc mrtvých ještě nedávno naše politiky nijak nevzrušovalo. Miliony nešťastných uprchlíků v Turecku, Sýrii a Libanonu EU ignorovala. Až nyní, kdy mají v gatích z vlny muslimských imigrantů, prozřeli a summitují. Jedině to jim jde.

Čeká nás hlasování o kvótách, o automatickém mechanismu přerozdělování budoucích imigrantů. Přehlasují nás? Myslím si, že arogance zvítězí, že se budeme muset podřídit i nesmyslnému rozhodnutí. Budeme pak ještě suverénní a samostatná Česka republika nebo kolonie čiprotektorát? Uvidíme divadlo naší vlády, která si nad přehlasováním umyje ruce, a klasicky po česku „já nic, já muzikant” vezme „dobrovolně“ 17 tis.imigrantu? A na jaře příštího roku, až se po zimě zvednou další statisíce muslimů, uděláme co? Opět sklapneme paty před bruselskou komisi a budeme jen nadávat u piva? Nebo konečně řekneme na náměstích DOST! Že chceme referendum, že chceme předčasné volby. Jedině toho se politici boji. Bojí se o svá místa, o prebendy…Je třeba jim sdělit, že ani my nechceme ploty v Evropě, ale že oni jsou placení za to, že zde budou platit zákony pro všechny kdo zde žijí nebo chtějí žít! Že zde platí evropské právo, a ne šaría. Že Evropa je a bude křesťanská, a ne islámská. A bohužel ploty tomu dnes musí bránit…

autor je bývalý poslanec