Spoluvinu za utrpení nesou všichni politici, kteří nepodpořili Asada

– jp –
9. 9. 2015  Euroasia24

Za utrpení milionů syrských lidí a stejně tak za bezpříkladnou uprchlickou krizi, která začíná nabývat naprosto šílených rozměrů a napáchá nenapravitelné škody nejen na evropském kontinentu, nesou spoluvinu všichni politici světa, kteří se po celý průběh syrské katastrofy nedokázali hlasitě a jednoznačně postavit za legitimního prezidenta Syrské arabské republiky Bašára al-Asada.
Válka v Sýrii se naplno rozhořela už před více než čtyřmi lety. Čtyři roky, to je dost času na to, aby i ti největší zaslepenci pochopili, o čem tato válka je a na které straně se nachází zlo.

Od samého začátku „syrského“ konfliktu byla a je v našem politickém i mediálním mainstreamu naprosto zřetelná plná podřízenost zájmům Spojených států, Velké Británie, prolobovaných orgánů Evropské unie a dalších korporátních a globalistických struktur.

Jsou to zájmy západních oligarchů, zapojených do obchodu se vším, počínaje fotografiemi trpících syrských dětí, přes byznys se samotným lidským utrpením, přinášející obrovský profit pánům převaděčů a převozníků, parazitům na sociálních službách a zřizovatelům neziskovek, přes miliardy za plyn a ropu až po biliony zisku z jakéhokoliv sortimentu produkovaného nadnárodními korporacemi.

Právě jejich obavy z rostoucí ceny práce v bohatnoucí Číně jsou těmi největšími poleny přikládanými pod pekelný kotel současné tragédie. Není tajemstvím, že se Čína pomalu „uzavírá“; výroba se začíná vracet do Evropy, kde jsou zatím výrobní náklady neúměrně vysoké a ty je třeba za každou cenu srazit. Pokud možno ještě do té doby, než vstoupí v platnost „báječné” Transatlantické obchodní a investiční partnerství, TTIP, chcete-li. Ať si to Evropská komise obhajuje solidaritou, humanismem a „evropskými hodnotami“ jak chce.

Škody, které syrská katastrofa napáchala na obyčejných lidech na Blízkém východě a v Evropě, jsou nezměrné a velká jejich část bude nenapravitelná. Nemá cenu je zde vyjmenovávat, některé se pomalu stávají naší každodenní realitou.

Říci nahlas pravdu nedokázaly od začátku války v Sýrii už tři české vlády, skoro nikdo ze zákonodárných a výkonných složek státu či médií hlavního proudu. A teď se diví nebo dělají, že se diví.

Ale určitý čas ještě je: pomozte Bašáru al-Asadovi proti neskutečné přesile, která proti němu stojí. Zabraňte dalšímu opravdovému ničení planety. Přestaňte podporovat elity z USA a „Západu“, globální oligarchii a s ní Islámský stát, frontu an-Nusrá, Svobodnou syrskou armádu či feudalisty z Perského zálivu. To je vzkaz českým politikům, z nichž drtivá většina nikdy v Sýrii ani nebyla – na rozdíl od tamní české velvyslankyně, která se nebála říct pravdu už před třemi lety.