Ukrajinská armáda chce zaútočit na Krym s podporou USA

 

14. 9. 2015  První zprávy

Náměstek ukrajinské Nejvyšší rady Igor Lucenko řekl, že ukrajinská armáda s pomocí USA a Velké Británii je připravená a může udeřit na Donbas a Krym.

“Již několik let ukrajinská armáda pracuje na tom, aby se stala kvalitativně lepší než ruská armáda, i když je nyní reorganizována, tak přitom trénuje na vojenských cvičeních. To vše za neměnnosti politické a technické pomoci z USA a Velké Británie. Budujeme nejen obrannou armádu, ale musíme vytvořit armádu určenou pro rychlý útok proti ruským vojskům. Naším úkolem je získat zpět území na východě a  na Krymu a za tímto účelem jsme nyní vytvořili vojenský stroj, připravený do útoku, ” cituje náměstka PolitNavigator.

“Pod rouškou amerických řízených střel z válečných lodí USA, ukrajinská armáda rychle zneutralizuje všechny krymské milice a možná bez obětí na naší straně,” prognózuje Lucenko na svém facebooku.

Tvrdí, že po  obsazení Krymu a Donbasu se ukrajinská armáda  nezastaví. “To je všechno? Ne. Připomínám, že v té době budeme mít největší armádu v  Evropě, vycvičenou pro útok a s bojovými zkušenostmi. Takže, vše je teprve na začátku, ” slibuje Lucenko.

(rp,prvnizpravy.cz,zvezda,foto:arch.)